gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:8/258)

Makaron,truskawki,musli i czekoladaaaaaa! :) 173

dodatkiem cukru. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Na talerz kładziemy makaron, następnie truskawki, polewamy śmietaną i musem z truskawek oraz gorącą czekoladą. Całość posypujemy musli z rodzynkami. Dekorujemy miętą.Danie możemy podawać na zimno jak i na gorąco. Jeśli na ciepło to truskawki gotujemy w rondlu z cukrem i makaron podajemy jeszcze ciepły.  PYCHA!!! :D Makaron, truskawki(...)musli i czekolada

Bon Appetit Małgorzaty
Czekoladki z nadzieniem ajerkoniakowym 167

jest w postaci niedużych pastylek, więc bardzo dobrze się rozpuszcza. Idealna do tworzenia dekoracji, fondue, oraz robienia pralin. Bardzo smaczna, w 100 % orginalna, nadaje się również do zrobienia czekolady gorącej po dodaniu mleka. Polecam wszystkim tą czekoladę, bo można wyczarować z niej czekoladowe cudeńka.  Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego

Kuchnia Danusi
Domowa kawa MOKKA 209

przy końcu ksylitolem (Dodatek ksylitolu chroni zęby przed kawą i cukrem) 2/ Zagotowujemy śmietankę z mlekiem i rozpuszczamy w niej czekoladę mleczną - przez moment zagotowujemy ją. 3/ Gorącą czekoladę przelewamy do szklanki, dopełniamy kawą i na górę kładziemy lekko ubitą śmietankę, na górę ścieramy białą czekoladę. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Domowe Ptasie Mleczko Dwuskładnikowe 1096

Składniki na blaszkę 27 x 17 cm: 1 i 1/2 opakowania galaretki np. agrestowej 300 ml śmietanki 30 % Na polewę czekoladową: 200 g czekolady deserowej 2 łyżeczki oleju 1. Galaretki rozpuszczam w 250 ml bardzo gorącej wody i odstawiam do lekkiego stężenia. 2. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijam śmietankę na sztywno i pod koniec ubijania wlewam lekko tężejącą galaretkę(...)olejem rozpuszczam nad kąpielą wodną i lekko studzę. 4. Zastygniętą piankę wyjmuje delikatnie z blaszki i kroję na małe prostokąty. Każdą piankę zanurzam w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie i odstawiam do zastygnięcia. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Muffinki z białym serem 158

minut w temperaturze 170 stopni. 6. Przygotowujemy polewę: do małego rondelka wlewamy 3-4 łyżki mleka, w których rozpuszczamy czekoladę. Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolewamy mleko. Gorącą czekoladą polewamy ostudzone muffinki

Szefowa kuchni
Czekoladowe pierogi z truskawkami i twarożkowym sosem 147

wyszło nam pierogów) Sos twarożkowy: 1/2 opakowania śmietankowego serka typu Almette (ok. 65g) 1/3 czekolady mlecznej jagodowo-poziomkowej 1 łyżeczka mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego kilka truskawek kilka listków mięty Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiewamy, mieszamy z kakaem i cukrem waniliowym. Powoli łączymy z gorącym mlekiem, siekamy i zagniatamy. Ciasto wałkujemy na grubość ok 4mm i wykrawamy kubkiem(...)dodatkiem kilku kropel oleju. Przecedzamy i przelewamy delikatnie zimną wodą.   2. Czekoladę roztapiamy z łyżeczką mleka. Serek łączymy z cukrem waniliowym, miętą oraz posiekanymi truskawkami. Do gorącej czekolady dodajemy po jednej łyżeczce twarożku i dokładnie mieszamy. Postępujemy tak aż do ostatniej łyżeczki, po czym gotowy sosik schładzamy w lodówce.  Do nadzienia pierogów możemy użyć mrożonych owoców

Kuchnia w czekoladzie
Truskawki w czekoladzie 133

prosty, smaczny i niskokaloryczny deser. Można podawać go na dwa sposoby- czekając, aż czekolada zastygnie na owocach lub od razu na bieżąco, tuż po zamoczeniu truskawki w płynnej czekoladzie. Gorąco polecam! Składniki:   1/2 kg świeżych truskawek 100 g czekolady deserowej 2 łyżeczki oleju kokosowego     Przygotowanie:   Czekoladę połamać do metalowej suchej miski. Rozpuścić

Nastoletnie Wypiekanie
JESIEŃ DA SIĘ LUBIĆ ! 162

zabawę. A jeśli wciąż nas mało od zabawy , zaprośmy przyjaciół i znajomych. Swoich i dziecia rni. Będzie wesoło i głośno a jesienny długi wieczór przeleci w okamgnieniu. Gorąca czekolada , grzane wino ,  zupa marchewkowa z rozgrzewającym imbirem czy  gorąca szarlotka śmiało mogą konk urować z letnimi grill owanymi ka rk óweczkami

WYSPA SZCZĘSLIWA
Deser z truskawkami i białą czekoladą 858

mascarpone 50 jogurtu naturalnego 1 cukier waniliowy 250 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1/2 opakowania galaretki truskawkowej Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej, (ale nie gorącej czekolady) dodać mascarpone i jogurt. Dokładnie ze sobą wymieszać. Masę przelać do pucharków i schłodzić w lodówce. Truskawki umyć i obrać. Zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Przełożyć do garnka

My simple kitchen
Deser truskawkowy a'la tiramisu 446

Powtórzyć kolejną warstwę deseru w ten sam sposób. Deser truskawkowy, nasze a'la tiramisu, możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną, czekoladą i innymi dodatkami. Pamiętajcie tylko, żeby nie wylewać gorącej czekolady na bitą śmietanę. Poczekajcie aż czekolada nieco ostygnie. Smacznego

kolorowotorcikowo
Gorąca czekolada. Z chilli 137

kuchni kilku czy kilkunastu metrów (ponoć zdarza się wybrańcom losu) i zrobienie czegoś więcej niż herbaty wydaje się wysiłkiem godnym Syzyfa, mam dla Was prosty przepis na gorącą czekoladę. Składników nie ma wiele, przygotowuje się nie dłużej, niż będzie się gotować woda w czajniku, a smak... Moi drodzy, poezja! Gęsta, kremowa, słodka czekolada z chilli lekko szczypiącym w język

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki czekoladowe z niespodzianką 134

porzeczki i w końcu w mojej głowie pojawiła się "wizja". Jak się okazało bardzo smaczna ;-) Jeżeli macie okazję zakupić gdzieś mrożone porzeczki, lub też sami pomroziliście w sezonie, to gorąco polecam ten przepis. Składniki na ciasto: 3 łyżki masła 200 g mąki 100 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół(...)ogniu. Następnie dodać kakao i cukier puder. Wymieszać tak, żeby nie było grudek i do gotującej się masy dodać czerwone porzeczki. Jeszcze chwilę mieszać. Muffinki można oblać już gorącą czekoladą, lub też ostudzić ją żeby miała gęstszą konsystencję i tak nie spływała z muffin (ja polewałam gorącą). Zdjęcia zrobione w trakcie robienia muffinek.     Jak zostanie

Passions hobbies life
Słodkie środy - Seromakowiec z jabłkami i gruszką 228

piekarniku przez około 15 minut.  Polewa: śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę i podgrzewając na małym ogniu stale mieszając rozpuszczamy ją.  Gorącą czekoladę wylewamy na zimny sernik. Sernik wraz z polewą wstawiamy na minimum 12 godzin do lodówki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffinki Kinder Bueno 726

kiedy babeczki są w piecu, możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Wyciągamy serek z lodówki, żeby się nieco ogrzał. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Do płynnej, ale nie gorącej czekolady dodajemy łyżkę serka i energicznie mieszamy (nie należy się przerażać, kiedy krem zacznie wyglądać na tym etapie jakby się zważył), dodajemy resztę serka i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji

Ciastkozercy
Naleśniki i Naturalny Sos Czekoladowy 197

używam tego sosu do  naleśników , owsianek, ulubionej kaszy manny czy owocowych smoothies... czyli po prostu wszelkiego rodzaju  deserów!    Można z niego też zrobić gorącą czekoladę; wystarczy, że połączymy ok.3-4 łyżek sosu czekoladowego z 200ml gorącego mleka. Zachęcam Was raz jeszcze do wzięcia udziału w Styczniowym Wyzwaniu !  Miłego Dnia

Chocolate Stop Tempting