gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:6/258)

Lody Viennetta 132

folią spożywcza. Moje ściany wystawały trochę ponad keksówkę, ponieważ później zawinęłam viennettę jak paczuszkę. Najlepsza będzie tutaj keksówka silikonowa. 2. Rozpoczynamy od rozpuszczenia w kąpieli wodnej czekolady. Jeszcze gorącą czekoladę należy bardzo cienko rozprowadzić na papierze do pieczenia. Ja narysowałam na papierze 4 prostokąty (na 4 warstwy czekolady) o wymiarach mojej keksówki. Mnie wyszły dwa arkusze czekolady, które następnie

Na Ciasteczkowych Papierach
Czekoladowe lizaki z ryżem preparowanym 135

bakalie czy dodatki  - wszystko zależy od Was Wykonanie: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej.  Do czekolady wsypać ryż preparowany i dokładnie wymieszać by pokrył się czekoladą.Jeszcze gorącą czekoladę wlewać do foremek. Lizaki wyciągać dopiero po całkowitym zastygnięciu czekolady. Z przepisu otrzymamy 11-12 czekoladowych lizaków (wszystko zależy od formy jaką macie

Mania Wypiekania
Viennetta 278

wystawały trochę ponad keksówkę, ponieważ później zawinęłam vienette jak paczuszkę.  Oczywiscie najbardziej użyteczna okazuje się tutaj być keksówka silikonowa. Rozpoczynamy od rozpuszczenia w kąpieli wodnej czekolady. JesZcze gorącą czekoladę należy bardzo cieńko rozprowadzić na papierze do pieczenia. Ja narysowałam na papierze 4 prostokąty o wymiarach mojej keksówki. U mnie wyszły dwa arkusze czekolady, które następnie przecięłam i umieściłam

Mia Cucina Sofieta
GORĄCA CZEKOLADA Z TABASCO I BRANDY 185

podniebienie i brudzącą usta?  GORĄCA CZEKOLADA Z TABASCO I BRANDY / własny;/ 4 porcje 1 tabliczka gorzkiej czekolady 4 szklanki chudego mleka 2-3 łyżki kakao 60ml brandy lub innego koniaku 1/2 łyżeczka cynamonu szczypta soli  W rondelku podgrzewam mleko z dodatkiem kakao. Kiedy będzie gorące, wrzucam pokruszoną czekoladę i podgrzewam na wolnym ogniu

W kuchni Karmel-itki
Czekolada na gorąco + film 142

Pyszna, gorąca, gęsta, aromatyczna czekolada z bitą śmietaną czyli smakowity napój doskonały na mroźne zimowe wieczory. Wspaniale rozgrzewa, poprawia nastrój i samopoczucie, można ją przyprawić według własnego uznania .  składniki na 3 porcje 220 ml mleka 200 ml śmietany 36% 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1//3 łyżeczki chili przepis Do rondelka wlewamy mleko(...)podgrzewamy na małym ogniu. Następnie dodajemy łyżkę cukru pudru i połamaną czekoladę, wszystko mieszamy do momentu aż czekolada dokładnie się rozpuści będzie gęsta i lśniąca, nie gotujemy. Do rozpuszczonej czekolady wsypujemy chili, całość mieszamy i zdejmujemy z ognia. Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem. Gorącą czekoladą podajemy w filiżankach i dekorujemy ubitą śmietaną

Smakowite Dania
Czekolada z cynamonem i chili. 149

Aromatyczna, gorąca czekolada, pachnąca cynamonem poprawi humor każdemu :) Dodatek przypraw sprawia, że jest to napój doskonale wpisujący się w zimową aurę. Skorzystałam też dzisiaj z przepisu Maćka i przygotowałam jego rozgrzewający glogg . Jest doskonały, polecam. Jakie pomysły jeszcze zrealizuję w tym tygodniu? Czas pokaże, ale chciałabym przygotować jakiś napój z warzywem. Mam nawet pewien pomysł, aż się

zadanie-gotowanie
Mus czekoladowy z borówkami i figami 154

trwać do kilkudziesięciu minut), powoli dolewając słód. W czasie gdy piana się ubija roztapiamy czekoladę stawiając miskę na garnku z gotującą się wodą i rozpuszczamy czekoladę. Ja dolewałam gorącą czekoladę do ubijającej się piany i powoli mieszałam do całkowitego połączenia, pod koniec dodajemy borówki. Mus przekładamy do foremek i delikatnie układamy na wierzchu pokrojone figi. Wstawiamy mus do lodówki

Co na wege obiad?
Czekolada do picia 195

Gorąca czekolada do picia to napój dla wszystkich miłośników czekolady, czyli dla mnie też Jest kremowa, pyszna… i idealna na poprawę nastroju.   Składniki: 2 szklanki mleka 200 ml. śmietanki 30 % 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady Przygotowanie: Mleko i śmietankę wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i bardzo dokładnie mieszamy

Oryginalny smak
Korzenna gorąca czekolada 206

ćwiczenia pozwalają zagłuszyć wyrzuty sumienia, spowodowane zbyt dużą ilością ciast i deserów, a nowe buty, podobnie jak czekolada poprawiają humor, kobiety kochają zakupy (nawet te Internetowe) i czekoladę, o tak! :) Składniki: (2 porcje) 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 375 ml mleka 1 łyżka cukru 1/2 laski wanilii kawałek kory cynamonowej szczypta gałki muszkatołowej Mleko zagotować(...)ognia, przykryć i pozostawić na około 20 minut. Z mleka usunąć przyprawy, podgrzać je na małym ogniu, wrzucić drobno pokruszoną czekoladę, mieszać, aż całkiem się rozpuści, nie gotować. Gorącą czekoladę przelać do kubków, posypać gałką muszkatołową. Podawać natychmiast

Domowa cukiernia Ewy
Lawa czekoladowa 127

Uwielbiam połączenie gorącej czekolady i lodowatego sosu truskawkowego. Jesli jeszcze nie mieliście okazji spróbować Moelleux, Lawa cake lub Fondant (bo tak właśnie nazywany jest ten smakołyk) to zapraszam do wypróbowania. Poprawi każdy zły nastrój a swoim smakiem zaczaruje nasze kubki smakowe. Składniki: 200 g mlecznej czekolady 200 g masła 3 jaja(...)żółtka 50 g cukru 50 g mąki truskawki lód kruszony kostki czekolady, bratki i mięta do dekoracji 1 łyżka masła kakao Sposób przygotowania: Czekoladę i masło rozpuść w oddzielnych naczyniach. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawaj mąkę. Gdy masa będzie jednolita dodaje czekoladę a następnie masło. Foremki wysmaruj masłem i wysyp kakao( należy postukać w boki kokilki

Wielki apetyt
Szybki torcik z truskawkami i białą czekoladą 119

mąki 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1 szklanka śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 10 dkg białej czekolady 2 łyżki cukru pudru 30 dkg truskawek 4 łyżki wody Zaczynamy od biszkoptu. Do białek dodajemy szczyptę soli po czym całość ubijamy na sztywną pianę. Do tak ubitej piany dodajemy(...)łagodnie mieszamy łyżką, tak aby piana nie opadła. Biszkopt wylewamy na formę uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Czekoladę topimy. Roztopioną i gorącą jeszcze czekoladę łączymy z ciepłą żelatyną. Całość studzimy energicznie mieszając łyżką. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy białą

mecooks
Świąteczne ciasta w czekoladowych dekoracjach. 126

które bardzo dobrze się rozpuszczają. W smaku i zapachu mocno wyczuwalny jest miód, co jest zdecydowanie na plus. Można rozpuścić je w mleku i w ten sposób uzyskać gorącą czekoladę. Ja jednak uwielbiam dodawać je do ciasta albo na wieżę gorących placków i... poczekać, aż się rozpuszczą. :) - czekolady mlecznej w pomarańczowej polewie Te pastylki zaciekawiły mnie najbardziej

Poranek na słodko
Kulinarny weekend w Londynie - Wycieczka po Borough Market z Celią Brooks + Linkowe Party! 149

wspaniałe krówki na stoisku obok :) Mój apetyt na słodkie został na szczęście zaspokojony. Kolejnym przystankiem wycieczki był pobyt w kawiarni specjalizującej się w czekoladzie. Spróbowaliśmy wspaniałego brownie, gorącej czekolady oraz herbaty na bazie łupinek ziarna kakaowego. Pod koniec odwiedziliśmy również dwa stoiska specjalizujące się w mięsie. Pierwsze z nich sprzedawało dziczyznę (m.in. strusia i jeśli dobrze pamiętam zebrę

Chilli Czosnek i Oliwa
Gorąca biała czekolada z piankami 144

Kiedy za oknem zimno czy plucha kubek gorącej czekolady i dobra książka to jedyne sensowne rozwiązanie. SKŁADNIKI: (na dwa kubki) tabliczka (100g) białej czekolady 400ml mleka 3,2% szczypta białego pieprzu pianki marshmallow PRZYGOTOWANIE: W garnuszku podgrzewamy mleko z szczyptą białego pieprzu. Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy w gorącym mleku. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez około

Pyry na Gaz
Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao 274

pojedyncze ziarenka. Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 200 stopni i wyłączyć. Na blasze do pieczenia rozłożyć papier piekarniczy (pergamin) . Czekoladę podzielić na równe kawałki i ułożyć na blasze z pergaminem w równych odstępach (ok. 2 cm) , wstawić do gorącego(...)piekarnika na ok. 5 minut (kostki czekolady powinny stać się miękkie i plastyczne oraz lekko rozpłynąć na boki) . Wyjąć blachę z piekarnika; cedzić kawę przez małe sitko nad gorącą czekoladą; powtykać w ciepłą i plastyczną czekoladę ziarenka granatu (w dowolne wzory) ; odstawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej; wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego. Kliknij na zdjęcia poniżej

Jem więc Jestem

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję