Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao

Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao

Rozrywające się granaty i kawa w pysznych czekoladkach o dużej zawartości kakao

Przepis na : deser

Ciemna, gorzka czekolada przeżywa renesans ze względu na małą zawartość cukru i wyrafinowany, skondensowany smak. Dla wielu, sama w sobie, nie jest jednak wymarzonym słodyczem. Szybko może się „przejeść” i zanudzić na śmierć. Kiedy jednak dodamy ją do deseru lub połączymy z innymi składnikami to sytuacja zmienia się o 180 stopni. Osobiście jestem purystką i uwielbiam gorzką czekoladę o zawartości kakao powyżej 70%. Lubię ją również jako dodatek do deserów oraz innych dań. Kiedy mam chwilę czasu ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jem więc Jestem

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.