gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:187/258)

Jogurtowiec borówkowo- porzeczkowy 179

Sezonowe owoce doskonale spisują się w ciastach. Zarówno w tych pieczonych jak i przygotowanych na zimno.  Borówki cały czas są dostępne, gorzej z porzeczkami. Ale

Kuchnia w czekoladzie
Uszka z barszczem 176

Oj nie znam nikogo, kto powiedziałby z ręką na sercu, że nie lubi uszek z barszczem. Można je co prawda lubić mniej, ale że wcale? Nie

Kuchnia w czekoladzie
PYSZNE CIASTO Z MASĄ Z SOKU I PIANKĄ 241

zagotować. W odłożonej szklance soku wymieszać budynie. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń (tak samo jak na mleku). Ugotowany budyń na soku odstawić z płyty grzewczej. Do gorącej masy wsypać sypką galaretkę i dokładnie wymieszać, by ta się rozpuściła. Letnią masę przelać na biszkopt. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. W tym czasie przygotować piankę. Galaretkę(...)dobrze wymieszać mikserem. Tężejącą galaretkę wlać do ubitej śmietany, wymieszać. Piankę wylać na sztywną masę z soku. Ponownie wstawić ciasto lodówki, aby pianka zastygła. Wierzch ciasta można posypać mleczną czekoladą startą na tarce

Zrób to smacznie
Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 289

truskawkowy) 200 g cukru 4 średnie jajka lub 3 duże 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Masło topimy w rondelku razem z posiekaną czekoladą. Odstawiamy do wystygnięcia.  Do przestudzonej masy dodajemy dżem, cukier, sól i rozkłócone jajka. Mieszamy wszystko bardzo dokładnie (najlepiej mikserem) i do jednolitej masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem(...)Odstawiamy do całkowitego wystudzenia (najlepiej upiec dzień wcześniej). Warstwa śmietankowa: 400 g śmietanki kremówki (2 małe kubki) 2 łyżki cukru pudru 2 czubate łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody* Przygotowanie:  Żelatynę zalewamy 2-3 łyżkami zimnej wody i odstawiamy na kilka minut, żeby napęczniała. Po tym czasie, a przed wlaniem jej do masy śmietankowej, rozcieńczamy

bistro mama
Chatka z ptasim mleczkiem 174

razem pojedynczą warstwę ptasiego mleczka. Boki ciasta lekko dociskamy nadając kształt trójkąta. Z czekolady i śmietanki szykujemy polewę. Śmietankę przelewamy do rondelka, zagotowujemy, odstawiamy z palnika. Dodajemy połamane kawałki czekolady i mieszając rozpuszczamy. Gotową masą polewamy ciasto (można rozprowadzić szerokim pędzlem). Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi uprażonymi na suchej patelni. Zawijamy w folię i wstawiamy na kilka godzin(...)damy trochę mniej (czy więcej) twarogu, masła, czy cukru. Czy do kawy, czy herbatki Warto zrobić takie Chatki. Bo dla dużych i dla małych Sernik taki jest wspaniały. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chatka z ptasim mleczkiem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową 229

boków paski papieru do pieczenia. Szykujemy polewę czekoladową. Czekoladę kroimy na drobne kawałki. Mleko przelewamy do rondla i mieszając zagotowujemy. Dodajemy czekoladę, zestawiamy z kuchenki. Mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Wsypujemy suche galaretki – mieszamy do chwili, aż się rozpuszczą. Gdy polewa przestygnie, ale będzie jeszcze płynna – polewamy wystudzony sernik. Wstawiamy do lodówki. Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową jest wypiekiem(...)Seromakowiec - Sernik wiedeński bezglutenowy - Sernik na zimno z owocami - Tartaletki sernikowe ze śliwkami - Mini serniczki cytrynowo czekoladowe - Sernik z marakują - Sernik tęczowy - S ernik „Zebra” - Sernik malinowy - Chatka Puchatka Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Piernikowy sernik z czekoladą! 113

sztywno. Ser zmiksuj blenderem z margaryną, żółtkami, przyprawą do piernika, śmietanką, cukrem. Zmiksowaną masę wymieszaj z pianą z białek. Masę podziel na 2 części. Do jednej z nich dodaj czekoladę. Wymieszaj delikatnie. Ciasto piernikowe wyjmij z zamrażalnika, rozwałkuj i wyłóż na formę dużej tortownicy. Wylep spód i boki. Ciasto oprósz delikatnie kakao. Wylej masę serową białą. Następnie miejscowo łyżką wyłóż(...)dół i termoobieg. Łączny czas pieczenia 65 minut.  Po całkowitym wystudzeniu, oprósz ciasto cukrem pudrem!  Dajcie znać co sądzicie? Czy przypadł Wam przepis do gustu? Pozdrawiam Was gorąco i zapraszam na Facebooka SmykWKuchni i na profil na Instagramie, znajdziecie mnie pod #smykwkuchni, gdzie możecie zobaczyć troszkę więcej zdjęć! Zapraszam! Przepis zgłaszam do akcji kulinarnej:  Moje wypieki

SMYKWKUCHNI
Miodownik orzechowy 119

cukier waniliowy -2 opak mąka pszenna -2 łyżki mąka ziemniaczana -2 łyżki mleko -0,5 l cukier -3/4 szkl POLEWA tabliczka czekolady mlecznej 0,5 tabliczki czekolady gorzkiej PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski wsypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto.  Ciasto podzielić na pół.  Połową ciasta wylepić formę 20x30 wysmarowaną tłuszczem.  Piec w 180 stop.przez(...)KREM  Połowę mleka odlać, resztę przelać do rondla, dodać cukier, cukry waniliowe, zagotować.  Do pozostałej części mleka, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać.  Połączyć z gorącym mlekiem, podgrzewać aż masa zgęstnieje do zagotowania.  Masę odstawić do wystudzenia.  Masło utrzeć, dodając stopniowo przestudzoną masę.  SKŁADANIE CIASTA   1 - ciasto miodowe  2 - krem

Kuchnia Danusi
Bezowo - kokosowa rolada z truskawkami za dwóje ;-P 153

Całość pieczemy w temp 120 stopni, dół + termoobieg, przez 20 minut. Po tym czasie, wyciągamy bezę, odwracamy do góry nogami, zdejmujemy papier i rolujemy na roladę, póki jest jeszcze gorąca. Jak wystygnie nie zrolujesz ciasta, bo całe popęka. Gotowe. Odstawiamy do wystudzenia. MASA TRUSKAWKOWA: - 350 g serka kremowego (twarogowego) o zawartości tłuszczu min. 18% - 100 ml mleka(...)cukru pudru - 1 cukier wanilinowy Delecta - 2 łyżki wiórków kokosowych - żelatyna w proszku W/w składniki poza żelatyną zmiksuj w blenderze na gładką masę. 2 płaskie łyżki żelatyny (proszek) zalej gorącą wodą, rozpuść dokładnie żelatynę. Dodaj do masy i zmiksuj bardzo równomiernie blenderem. Całość wstaw do lodówki. Co jakiś czas sprawdzaj czy masa już zaczyna tężeć, jeśli twoje produkty były

SMYKWKUCHNI
ciasto cynamonowe z jabłkami w budyniu 132

waniliowego 1/2 l mleka 4 łyżki cukru 125 g masła łyżeczka cynamonu Przygotować ciasto czekoladowe: czekoladę rozpuścić nad parą. Masło, cukier puder i kakao rozpuścić i wystudzić. Dodać żółtka, czekoladę, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut.  Przygotować(...)około 20 minut.  Jabłka obrać, pokroić drobno, zasypać cynamonem i połową cukru. Dusić kilka minut. W połowie mleka rozpuścić pozostały cukier i budynie, ugotować na pozostałym mleku. Do gorącego budyniu wmiksować masło a następnie dodać jabłka i wymieszać. Gorącą masę wyłożyć na ciasto czekoladowe i przykryć cynamonowym biszkoptem. Wierzch polać polewą lub oprószyć cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki z kremem budyniowym i czekoladą 307

Pyszne naleśniki dla łasuchów. Chociaż należałoby je traktować jako deser, to u mnie w domu często stanowiły danie obiadowe, zwłaszcza gdy dzieci były młodsze. Przykładowy przepis

Praktyczna pl
Solony Pan karmel krok po kroku 173

być! z czasem się roztopi  Etap III - Masło Gdy widzisz że cukier już całkowicie się rozpuścił i nabrał karmelowego odcienia wrzuć całe masło Uwaga !! zimne masło wrzucone w gorący roztopiony cukier może spowodować prysknanie, dlatego bądź bardzo uważny ( jeżeli się obawiasz, że Twoje masło będzie pryskać lepiej włożyć rękawicę kuchenną do tego etapu) Etap IV - Śmietana Gdy masło(...)minut do kąpieli wodnej. Tak przygotowany karmel to już pyszność sama w sobie :) ale oczywiście możesz go dowolnie urozmaicać dodając swoich ulubionych dodatków, na przykład pokruszonych orzeszków ziemnych albo czekolady

Wylizany Rondel
Likier czekoladowo - miętowy. 162

Składniki : 10 dkg ciemnego kakao lub czekolady w proszku 150 ml spirytusu 95 % 75 dkg cukru 375 ml wody pęczek świeżej mięty pieprzowej 5-6 goździków łyżeczka mielonego cynamonu 2-3 cm laski wanilii  Sposób wykonania :   D o dużego słoja wsyp kakao, cynamon, rozgniecione goździki, wanilię. Z gałązek mięty oderwij listki, rozgnieć np. w moździerzu z kilkoma łyżkami(...)odstaw w ciepłe miejsce na 2 tygodnie. Co kilka dni lekko wstrząśnij słojem, aby składniki się zmieszały. Po tym czasie przefiltruj płyn przez gazę lub filtr i połącz z gorącym syropem sporządzonym z cukru i wody. Przed rozlaniem trunku do butelek przefiltruj jeszcze raz trunek przez bibułę filtracyjną. Butelki zakorkuj, opisz i odstaw w ciemne, chłodne miejsce na tydzień

Przepisy i porady kulinarne
BABKA PARZONA WANILIOWA 391

popołudniowej kawy! Polecam! A jeśli chcecie ode mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladową z kremem waniliowym … Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * jajko – 3 szt * cukier – 0,5 szkl * margaryna(...)szczyptą soli , pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier. Nie przerywając ubijania wlewamy po 1 żółtku , a następnie łyżka po łyżce dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Delikatnie wlewamy roztopioną gorącą margarynę i cały czas miksujemy. Dodajemy cukier wanilinowy i ziarenka wydrążone z laski wanilii. Masę wlewamy do formy na babkę wysmarowanej odrobiną masła i obsypanej bułką tartą. Masa powinna sięgać

Ostra na Słodko
Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem / Gingerbread lava cakes 248

zacznij ubijać na dużej prędkości. Gdy zaczną się pienić, wsypuj powoli brązowy cukier i ubij całość na sztywną pianę. Wmieszaj szpatułką połowę mąki do mieszanki z miodem i białą czekoladą, po czym delikatnie wmieszaj połowę białek. Następnie wmieszaj drugą połowę mąki i białek w tej samej kolejności. Masa ma być jednolita. Przelej masę do kokilek i włóż do piekarnika. Piecz(...)Wyjmij z piekarnik i odstaw na 5 minut. Podawaj w kokilkach lub delikatnie przełóż je na talerz uprzedni oddzielając brzegi ciastka od kokilki małym nożem. Podawaj natychmiast, jeszcze gorące. Smacznego! *Rada: Jeżeli nie przepadasz za ciastkami z płynnym środkiem, zostaw je w piekarniku na kilka minut dłużej, a otrzymasz przepyszne korzenne ciastko. English version Gingerbread lava cakes

karmelowy
Drożdżówki z budyniem i truskawkami 135

Mąż przywiózł truskawki. Miałam ochotę na wypiek, przy którym nie ma dużo pracy. Takim to sposobem do wieczornego kubka mleka mamy drożdżóweczki z budyniem i truskawkami

Kocham Czekoladę

Proponowane wyszukiwania