gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:196/258)

Bananowiec 909

Zawsze uwielbiałam to ciasto, ale sama nigdy nie robiłam. Podpytałam więc Mamę o przepis i zrobiłam swoją wersję, bez surowych żółtek w masie. Jej zresztą obawiałam

Kuchnia w czekoladzie
Podwieczorek Pani Jesieni - domowy budyń dyniowy 134

razem. Przepyszny budyń dyniowy delikatnie rozjaśni jesienne dni i wypełni buzie słodyczą i ciepłem cynamonu. Czasem lubię dodać odrobinę mniej cukru i do gotowego budyniu w miseczce dorzucić kostkę czekolady...cudowna, czekoladowa niespodzianka! Pół przedpołudnia szukałam idealnej konsystencji, a teraz mogę podzielić się tą idealną z Wami :) Usiądźcie zatem przy stoliku i delektujcie się słonecznym budyniem dyniowym razem z Panią(...)lekkiej i jednolitej konsystencji. 3. Kiedy dyniowe mleko się zagotuje, zmniejsz ogień na najmniejszy i wlej mieszaniną z mąką i żółtkiem - mieszaj energicznie trzepaczką do czasu zgęstnienia. 4. Podawaj gorący. Smacznego! Pumpkin pudding with cinnamon Ingredients: 2 glasses of milk 4 tablespoons pumpkin puree 2 tablespoons of sugar 1 tablespoon of butter 1/2 vanilla pod 1/2 teaspoon of cinnamon

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 293

czereśni (po wypestkowaniu) Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki - do rondelka przełożyć masło, czekoladę, cukier, kakao oraz wodę, wszystko podgrzać do momentu roztopienia się masła i czekolady i uzyskania jednolitej masy - mieszankę zdjąć z palnika, ostudzić - jajka roztrzepać, dodać ostudzoną mieszankę oraz ekstrakt z wanilii, składniki krótko zmiksować lub wymieszać trzepaczką - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia(...)masło oraz wiórki kokosowe, wszystko zagotować - w pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy, mieszankę wlać do gotującego się mleka, energicznie mieszać przez kilka minut do zgęstnienia masy - gotowy budyń jeszcze gorący wyłożyć na ciasto czekoladowe, wyrównać, pozostawić do ostygnięcia WARSTWA OWOCOWA - galaretkę rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie, ostudzić, następnie wstawić do lodówki, aby zgęstniała na tyle, aby można

Smakołyki Bereniki
Sernik dyniowy 178

"Ciasto na niedzielę" [ klik ] i dynia w temacie czyli "woda na mój młyn". Dynia to moja kolejna miłość i jemy jej dużo

Moje Małe Czarowanie
Sernik gotowany 338

Pyszne ciasto składające się z miękkich miodowych blatów i masy serowej, uwieńczone rozpuszczoną czekoladą,  czego można chcieć więcej.  Ciasto: 4 szklanki mąki 3/4 margaryny 2-3 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 - 3 łyżki śmietany Masa serowa: 1 kg białego sera 10 dag margaryny 1/2 - 3/4 szkl cukru 2 cukry waniliowe(...)margarynę, cukier, cukier waniliowy  Wszystko razem wymieszać i zagotować. W szklance zimnego mleka rozpuścić budynie śmietankowe i jajka ,wlać do gotującej się masy serowej. Chwile pogotować, a następnie gorącą masą przekładać upieczone i ostudzone placki, lekko dociskając

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Szarlotka z jaglanki 157

się .  Uważam, że dla własnego zdrowia warto wrobić ten krok. Dziś nie odczuwam prawie wcale potrzeby zjedzenia czegoś słodkiego. Gdy nachodzi mnie taka ochota to sięgam po gorzką czekoladę 70%, dobrej jakości. Wystarczy kostka, góra dwie i po sprawie. Czasami ulegam jednak pokusie, przeważnie gdy zapowiada się dłuższy weekend, jak teraz, i przygotowuję coś słodkiego dla całej rodziny(...)niej robić cuda. Doskonale sprawdza się w mojej kuchni jako samodzielne danie, ale też jako dodatek do zup czy deserów. Kto z Was jeszcze nie poznał jej cudownych właściwości gorąco polecam, zaprzyjaźnijcie się z jaglanką. Kasza ta nie tylko pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ale też działa rozgrzewająco, co jest szczególnie ważne zimą. Mimo, iż ma wysoki indeks

Przysmaki Karolki
Tort czekoladowy z wiśniami 189

połączenia się składników. Wiśnie w alkoholu: Wiśnie (zamrożone) przekładamy do słoika, zasypujemy cukrem. Gdy puszczą sok zalewamy je alkoholem, szczelnie zakręcamy i odstawiamy na kilka godzin. Polewa czekoladowa: Czekoladę razem z masłem rozpuszczamy na kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do wystygnięcia. Tort czekoladowy z wiśniami: Biszkopt przekrawamy na 3 blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami(...)migdałami lub orzechami. Jeśli zostało Wam masy czekoladowej można nią ozdobić tort na wierzchu. Gotowy tort wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Tort kroimy nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie, a następnie wytartym do sucha. Smacznego

W kuchni Katie
Torcik truskawkowy 116

stopionym masłem. Gotową masę wykładamy na spód tortownicy i dociskamy palcami. Spód podpiekamy około 15 minut w 160 stopniach i studzimy.   Masa śmietankowo - truskawkowa: galaretkę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno, wlewamy wystudzoną galaretkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na wystudzony spód, wyrównujemy i wstawiamy(...)koniec ubijania dodajemy cukier puder. Wlewamy lekko przestudzoną żelatynę i miksujemy. Masę wykładamy na wierzch ciasta i ponownie schładzamy.   Ciasto przed podaniem dekorujemy świeżymi truskawkami lub płatkami czekolady.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Domowe przekąski (paluszki, chipsy, krakersy) 201

domowe chipsy Składniki 360 g mąki pszennej 160 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki  soli himalajskiej 2 łyżki oliwy Wykonanie Do miski z solą i mąką wlewamy gorącą wodę i olej. Mieszamy łyżką, a później zagniatamy ręką. Ciasto dzielimy na 9 -10 części i każdą kulkę cieniutko wałkujemy. Smażymy na patelni bez tłuszczu minutę z jednej strony(...)dodać słomki. To na pewno wzbudzi zainteresowanie wśród najmłodszych. Niektóre soki rozcieńczam wodą. Domowe słodycze Must have każdej imprezy! Poniżej lista - na pewno wybierzesz coś dla swojej rodziny. Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Koktajl śmietankowo - wiśniowy. 210

lubił w dzieciństwie budyń śmietankowy? Ja lubiłam jeść jeszcze gorący. Zawsze dodawałam jakieś owoce z syropu. Najbardziej smakował mi z wiśniami albo jagodami. Teraz rzadko jem budyń. Naszła mnie dzisiaj ochota na wspomnienia z dzieciństwa i tak oto zrobiłam koktajl śmietankowo - wiśniowy :-). Składa się on z bardzo rzadkiego budyniu z dodatkiem jogurtu naturalnego, wydrylowanych wiśni i syropu wiśniowego. Można(...)mleka 3 łyżki cukru 1 słoik wiśni wydrylowanych w lekkim syropie (540 ml) 6 - 8 łyżek syropu wiśniowego (zlany z wiśni drylowanych) 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej liście mięty Sposób przyrządzania: Ugotować rzadki budyń z podanej ilości mleka i cukru. Odstawić do przestudzenia. Zimny budyń zmiksować z jogurtem naturalnym. Dodać wydrylowane wiśnie i syrop wiśniowy

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kotlety mielone z marchewką 192

jakaś odmiana :) Dla mojego kota rudzielca też posmakowały, bo pozostawiony jeden na blacie w kuchni niestety został podjedzony, ehh co my się z nim mamy. Je słodycze (uwielbia czekoladę), wczoraj jadł frytki z siostrą, a kiedyś podjadł mi też sernik który odłożony był do wystygnięcia. I weź coś został za wierzchu, mimo tego że od małego był uczony(...)mięsa. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję suszoną bazylię i majeranek. Dokładnie połączyć ze sobą składniki. Z powstałej masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Smacznego

charlotte gotuje
Isle of Wight 212

Postanowiliśmy też trochę objechać wyspę… a po drodze zatrzymaliśmy się we wsi Godshill, gdzie niektóre budynki pochodzą aż z XVI wieku… W sklepie z czekoladą było baaardzo słodko… Lunch zjedliśmy w The Taverners ( http://www.thetavernersgodshill.co.uk/ ) gdzie jedzenie przygotowywane jest z tego, co w zależności od sezonu, kupowane jest u lokalnych dostawców/rolników. Mimo, że zwykle(...)zaoferowania ta wspaniała wyspa. Na pewno też jeszcze odwiedzimy czosnkową farmę i do The Taverners, a jeśli kiedyś Wy będziecie mieli taką możliwość, żeby tu zajrzeć, to gorąco Wam polecam te miejsca :)!   Post Isle of Wight pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 231

masła 100 g gorzkiej czekolady 1 szklanka cukru 2 duże jajka 0,25 szkl. mleka 1 szkl. mąki Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy podzieloną czekoladę i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy cukier i mieszamy. Gdy masa lekko ostygnie dodajemy pojedynczo jajka i szybko mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę i mleko i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy(...)serową wykładamy na podpieczony spód brownie i pieczemy ok. 40 minut, do zarumienienia się sernika. [MUS MALINOWY]: 500 g malin (moje są mrożone) 2 łyżeczki żelatyny ok. 1/4 szkl. gorącej, choć lekko przestudzonej wody cukier do smaku D o garnka wrzucamy maliny z cukrem i gotujemy, aż się rozpadną. Gdy będą już miękkie - wtedy przecieramy je przez sito

psgotujemy
Torcik makowy 147

opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 150 g cukru pudru garść rodzynek, sparzonych wrzątkiem Dodatkowo: masło do wysmarowania formy ozdoby z czekolady lub cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI CIASTO: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Żółtka ucieramy z cukrem przez około 5 minut. Stopniowo dodajemy mak wymieszany(...)KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier z wanilią i budyń. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed zagotowaniem, dodajemy cienkim strumieniem masę jajeczną, cały czas mieszając. Gdy wszystkie składniki się połączą, a masa konsystencją będzie przypominać budyń, zdejmujemy z ognia. Nakrywamy folią aluminiową

My Culinary Art
Tort „Jak Po Maśle” na 3. urodziny bloga 198

ponownie. Gotowy krem pozostaw na kuchennym blacie (nie wkładaj go do lodówki, bo trudno będzie go nakładać). Polewa Polewę przygotuj po schłodzeniu obłożonego tortu. W kąpieli wodnej rozpuść posiekaną czekoladę wraz z kremówką. Wlej łyżeczkę oleju (najlepiej słonecznikowego lub rzepakowego). Możesz również dodać odrobinę złotego barwnika. Odstaw aż osiągnie temperaturę pokojową. Powinna być gęsta, ale jeszcze lejąca. Najlepiej jej gęstość(...)oraz boki połową kremu maślanego. Wyrównaj je za pomocą szpatułki i schłodź tort ponownie (przez kwadrans lub dwa). Następnie połóż kolejną cienką warstwę kremu. Wyrównaj szpatułką, zamaczając ją w gorącej wodzie. Krem najłatwiej się wyrównuje, kładąc tort na obrotowej desce i „rzeźbiąc” jego kształt za pomocą rąk, zamaczanych w ciepłej wodzie. Gdy cała powierzchnia będzie równa, wstaw

Food Square

Proponowane wyszukiwania