Leczo na zimę w słoiku

Leczo na zimę w słoiku

Leczo na zimę w słoiku

Przepis na : obiad

Jeszcze troszkę przetworów.  Tym razem dzielę się z Wami przepisem na gotowe leczo, które w zimie wystarczy tylko przynieść z piwnicy i połączyć z podpieczonym mięsem i kiełbaską.  Ja już jeden słoik sprawdziłam i jest naprawdę godne polecenia :) Składniki: Na 10 litrowych słoików: 3 kg cukinii (waga po obraniu i wydrążeniu pestek) 2 kg papryki (czerwona i żółta) 1 kg cebuli 1kg przecieru pomidorowego (lub koncentratu) 60ml octu 1/2 kg cukru 6 łyżek soli + odrobina do doprawienia 1 łyżeczka pieprzu czarneg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniawczekoladziekuchniawczekoladzie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, mielone, czekolada, cukinia, papryka, zupa pomidorowa, mięso, przetwory, kiełbaski, kiełbasa, pieczarki, obiad, kiełbasa w słoikach, mięso mielone, cukinia na zimę, mięso na obiad, mielone pieczarki, mielone z warzywami, gorąca czekolada, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Kuchnia w czekoladzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.