galaretka - 14130 przepisów (strona:462/942)

BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO 277

cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serek „Danio” – 560 g * śmietana 30% słodka – 600 ml * galaretka cytrynowa – 1 op DODATKOWO: * male biszkopty do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Białka ubijamy na sztywno partiami dosypujemy cukier, dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy budyń przesiany z proszkiem do pieczenia(...)mieszamy szpatułką. Przelewamy na blachę, pieczemy ok.35 minut/180C. Studzimy, kroimy. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku, odstawiamy. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, nie przerywając miksowania dodajemy serki Danio i wlewamy zimną, lekko tężejącą galaretkę. CAŁOŚĆ: 2/3 kremy wykładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugim blatem. Smarujemy resztą kremu, układamy biszkopciki. Odstawiamy na noc do lodówki. Pycha

Ostra na Słodko
CIASTO SZPINAKOWO TRUSKAWKOWE 186

Przepis na wiosenne ciasto szpinakowe z truskawkami , przełożone delikatnym kremem śmietankowym i galaretką z prawdziwych truskawek.  Ciasto jest łatwe w wykonaniu, pięknie i wiosennie się prezentuje oraz wyśmienicie smakuje.   Polecam gorąco. Jak wykonać ten przepis pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative i bądź na bieżąco z nowymi przepisami. CIASTO  SZPINAKOWO(...)świeży bez łodyżek (120 g)  Krem śmietankowy: śmietanka kremówka 30 % (500 ml) cukier puder (4 łyżki) żelatyna (3 łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl) Mus truskawkowy: truskawki (500 g) galaretka truskawkowa sypka (2 opakowania) Dodatkowo: truskawki do ozdoby (dowolna ilość) listki mięty do ozdoby (dowolna ilość) Potrzebne gadżety: Rant okrągły Tortownica 24 cm. Szklanka o pojemności 250 ml. Miarka

RITA food channel
Tort biszkoptowy z malinami - Motylek 101

pieczenia Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Maliny: 200-250 g malin - świeżych lub mrożonych 1 galaretka malinowa 3/4 szklanki wrzątku Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zrobić biszkopt. Piec w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wystudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Serek mascarpone i śmietanę przełożyć(...)miski, ubić do momentu zgęstnienia masy, dodać cukier puder i sok z cytryny, wymieszać. 3. Galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzoną wymieszać z malinami. 4. Przełożyć ciasto: biszkopt + nasączenie - nasączyłam herbatą 1/3 kremu śmietankowego tężąca galaretka z malinami 1/3 kremu śmietankowego nasączony biszkopt Pozostałym kremem posmarować ciasto. Udekorować wedle fantazji - użyłam posypki cukrowej oraz kwiatków opłatkowych. Tort schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
bajaderka 137

śmietanki kremówki 200 g biszkoptów 100 g rodzynek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 50 g orzechów włoskich 3 kieliszki wódki 2 łyżki kakao na piankę: 2 opakowania galaretki truskawkowej 400 ml śmietanki kremówki Rodzynki zalać wódką. Dodać skórkę pomarańczową, orzechy i pokruszone biszkopty. Czekoladę połamać do miski, zalać  300 ml śmietanki i wsypać kakao.  Miskę ustawić na garnku(...)wolno gotującą się wodą i mieszając rozpuścić. Wlać do biszkoptów i wymieszać. Foremkę wyścielić papierem do pieczenia i wyłożyć do niej masę. Wygładzić i wstawić do lodówki.  Galaretki rozpuścić w 200 ml wrzątku. Wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z galaretką. Wylać na ciasto. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby dobrze stężało

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kremowy sernik z truskawkową pianką na kolorowym cieście-sernik wiosenny 234

budynie śmietankowe po 40g  -200g masła MASA SEROWA TRUSKAWKOWA -500ml śmietanki 30%  -3/4 szkl cukru pudru -400g truskawek (u mnie mrożone) -1 galaretka truskawkowa  -200ml wrzątku -1 łyżka żelatyny Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia CIASTO Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier i miksujemy do jego  rozpuszczenia(...)masy serowej i zwiększamy ogień. Mieszamy do zgęstnienia najlepiej trzepaczką. Masę odkładamy na 10 minut, następnie wylewamy ją na ciasto. Odkładamy do ostudzenia i lekkiego stężenia. PIANKA TRUSKAWKOWA Galaretkę zalewamy 200ml wrzątku, dodajemy żelatynę mieszamy i studzimy. Truskawki blendujemy na mus.  Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy mus truskawkowy. Dodajemy przestudzoną galaretkę i miksujemy. Powstałą masę wylewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORCIK POMARAŃCZOWE TIRAMISU 125

płynną żelatynę mieszamy ostrożnie z ubitą śmietanką. Delikatnie mieszamy masę jajeczną ze śmietanką z żelatyną. Na końcu dodajemy skórkę z pomarańczy. Rada: Żelatynę i sok z pomarańczy możemy zastąpić galaretką pomarańczową. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody, studzimy. Ostudzoną, lekko tężejącą galaretkę delikatnie łączymy ze sztywną ubitą śmietanką. Poncz: Kawę zalewamy 1/2 szklanki gorącej wody, dodajemy kardamon. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno czekoladowo - wiśniowy 131

blogu. Ten zrobiłem na szybko, wieczorem, żeby był na drugi dzień. Wyszedł bardzo dobry :) Składniki : - 1 kg twarogu mielonego ( użyłem gotowego ), - 400 g kremówki, - 2 galaretki wiśniowe, - wiśnie drylowane, - 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej, - 2 duże łyżki nutelli, - 2 łyżki kakao zaparzonego małą ilością wody ( do konsystencji pasty ), - 2 łyżki żelatyny, - cukier waniliowy. Wykonanie : Galaretki rozpuścić w niepełnej szklance(...)kakao i rozpuszczoną, zimną żelatynę. Na koniec delikatnie wymieszać z połową ubitej kremówki. Masę serową wlać do tortownicy i wstawić do lodówki.  Drugą część twarogu zmiksować z rozpuszczonymi galaretkami i wiśniami oraz delikatnie wymieszać z resztą kremówki. Wylać na warstwę czekoladową. Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta może dodać cukru pudru. Najlepiej posmakować masy. Dla mnie bez sernik jest

Przepisy Mikołaja
sernik z czerwoną porzeczką w galaretce 144

Lekki pieczony serniczek, osadzony na moich ulubionych biszkoptach z kakaowym środkiem. Żeby nie był zbyt słodki przełamałam go galaretką z czerwonej porzeczki. Zaskoczyłam gości takim połączeniem, bo okazało się nowością. I to bardzo smaczną. Serniczek idealny na wiosnę.  *foremka 25*34 cm Składniki: paczka biszkoptów z kakaowym środkiem 1 kilogram sera na sernik z wiaderka 5 jajek szklanka cukru(...)szklanki oleju 2 opakowanie budyniu śmietankowego 500 ml czerwonej porzeczki w kompocie (może być z puszki) galaretka truskawkowa Foremkę do pieczenia wyścielić papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty.  Jajka podzielić na białka i żółtka. Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, olej, budynie. Na końcu delikatnie wmieszać pianę. Wyłożyć na biszkopty. Piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Walentynkowe babeczki 136

szklanki wody 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 250 g margaryny 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 450 g mrożonych malin galaretka malinowa 1 łyżka żelatyny ponadto: 350 ml śmietanki 36% 250 g maskarpone 1 łyżka cukru pudru serduszka cukrowe i czekoladowe srebrne perełki cukrowe Wodę, kakao i cukier przełożyć do garnka(...)piec ok. 25 minut.  Po upieczeni babeczki wystudzić,usunąć papierowe papilotki. W każdej babeczce ostrym nożykiem zrobić wgłębienie  wybierając ze środka ciasto,tak aby powstał spory dołek. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i do jeszcze gorącej wsypać mrożone maliny. Galaretka zacznie błyskawicznie tężeć więc od razu napełniać wydrążone babeczki. Śmietankę ubić z cukrem pudrem

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto Kawoszek - Najlepsza Pianka Kawowa 130

maszynkowych firmy Brześć 400g masy krówkowej kajmak 2-3 łyżki alkoholu "sheridan's" 20-30g czekolady do starcia na wierzch 100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej wody 1 galaretka cytrynowa + 1/2 szkl gorącej wody 16g cukru waniliowego 500g śmietany 30% WYKONANIE: 1. Na spód blaszki układamy ciastka maszynkowe firmy Brześć (są rewelacyjne) 2.Kajmak delikatnie ogrzewamy wraz z alkoholem. Nakładamy(...)ciastka, zostawiamy odrobinę na ozdobienie wierzchu. 3. Galaretkę rozrabiamy z wodą, pozostawiamy do ostygnięcia. 4. Cappuccino także rozrabiamy z wodą, i odstawiamy. 5. Śmietanę 30% ubijamy wraz z cukrem waniliowym, dodajemy przestudzoną galaretkę i cappuccino, dokładnie mieszamy, wylewamy na karmel. 6. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia, następnie dekorujemy karmelem i startą czekoladą

Dziś Ja gotuje
sernik na zimno... 132

twaróg waniliowy 1 wiaderko 1 kg, żelatyna 1 opakowanie na 1 litr, woda gorąca 3/4 szklanki, kasza manna 3 łyżki, czekolada nadziewana 100 gram, herbatniki,ciastka kruche 250 gram, galaretka smak owoce leśne 2 opakowania Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki,ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść. Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić(...)czekoladę i szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować. Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc - sernik na zimno bardzo lubimy w naszym domu i to cało rocznie, lubimy

W Mojej Kuchni Lubię
łatwy, smaczny sernik na zimno... 147

Składniki: twaróg z wiaderka waniliowy 1 kg, żelatyna na 1 litr 1 opakowanie, kasza manna 4 łyżki, czekolada gorzka 100 gram, owoce mix z puszki 900 gram puszka, galaretka wiśniowa 2 opakowania, biszkopty podłużne 2 opakowania Żelatynę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić, twaróg z wiaderka mikserem utrzeć z kaszą manną, wlać żelatynę, pokruszoną czekoladę i zmiksować. Głęboka(...)wyciąganym dnem z papierem do pieczenia, wokoło rantu postawić biszkopty, wyłożyć sernik do 3/4 wysokości, do lodówki. Owoce z puszki odsączone na sitku wyłożyć na serniki, wlać tężejące galaretki wymieszane w 900 ml gorącej wody i schować do lodówki najlepiej na całą noc. Sernik wysunąć z formy zdjąć papier, kroić nożem maczanym w gorącej wodzie - sernik na zimno z owocami

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z owocami mango-bez pieczenia 232

spód położyć tortownicy biszkopty potrzebny biały ser ok 750 g 2 małe lub jedna duża puszka owoców mango żelatyna 250 g śmietany 30 % 200 g cukru pudru 3 galaretki czerwone przygotowanie spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą na to położyć biszkopty . Biały ser dajemy do miski, do tego cukier puder i rozpuszczoną żelatynę wcześniej i miksujemy. Śmietanę ubić z 2 łyżkami(...)dodać do sera, wymieszać a potem dodać owoce pokrojone i mieszamy łyżką i wykładamy do tortownicy. Tortownicę wkładamy do lodówki na parę godzin żeby masa stężała i przygotować galaretki . Jak sernik gotowy i galaretka zaczyna tężeć zalewamy i dajemy do lodówki

Moje Wyroby
Ciasto kokosowe z brzoskwiniami 151

waniliowego opcjonalnie 50 ml wódki 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 400 ml mleka 3,2% 200 g masła w temperaturze pokojowej 90 g cukru pudru Warstwa brzoskwiniowa: 2 galaretki brzoskwiniowe 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja: 400 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru 2 opakowania śmietan-fix opcjonalnie kawałki brzoskwini WYKONANIE(...)zmiksować do połączenia składników. Warstwa brzoskwiniowa: Odsączony z brzoskwiń syrop przelać do garnuszka. Dolać wody, tak aby uzyskać z całości 500 ml i zagotować. Wyłączyć palnik, wsypać obie galaretki i dobrze wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać tężejącą galaretkę i zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić

Passions hobbies life
CIASTO PIASTOWSKIE NA MĄCE ORKISZOWEJ LUB PSZENNEJ 121

konieczne, ale taki rzut gwarantuje, że biszkopt nam równo opada i nie kurczy się. Po zrzuceniu uzyskujemy piękny i równy biszkopt. Masa jabłkowa: - słoik 900ml jabłek, musu jabłkowego - 1 galaretka cytrynowa na 0,5l wody Galaretkę rozpuszczamy w w 250ml gorącej wody. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Tężejącą galaretkę przelewamy do naczynia z jabłkami (najlepiej schłodzonymi

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania