francuskie - 6660 przepisów (strona:80/444)

Parówki z meksykańskim czatnejem zapiekane w cieście francuskim. 109

czyli spolszczony czatnej jest gęstym sosem, u mnie dziś przyprawiany po meksykańsku z parówkami w cieście francuskim. Szybka propozycja na kolację dla dwójki przerażonych staruchów, których dziecko pierwszy raz wybyło z domu na tak długo bez nich. Czego użyłem? -5 parówek -ciasto francuskie, kupne niestety Czatnej: -cebula czerwona -sok pomidorowy zagęszczany -po dwie łyżki groszku zielonego, kukurydzy, fasoli czerwonej(...)kukurydzy i fasoli. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz oregano. W ostatnim etapie dodajemy starte suszone pomidory. Smażymy na małym ogniu, aż cała woda odparuje i powstanie gęsty sos. Ciasto francuskie kroimy na małe prostokąty, wykładamy łyżkę czatneja i układamy na niego połówkę parówki. Zawijamy ciasto w ulubiony sposób i smarujemy żółtkiem. Czynność powtarzamy do wyczerpania ciasta. Pieczemy

BaRepas
Pierogi z ciasta francuskiego z warzywnym farszem 240

Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Składniki: ciasto francuskie  1 jajo do posmarowania sezam do posypania Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na farsz: 2 małe cebule 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej  1 łodyga(...)złoty kolor. Następnie dodajemy pieczarki. Solimy. Dodajemy seler naciowy, paprykę, groszek i czosnek. Mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy, aż farsz będzie suchy. Czekamy, aż ostygnie. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na kwadraty wielkości ok. 10 cm na 10 cm. Układamy po łyżce farszu i ciasto składamy w po przekątnej na pół, aby powstały trójkąty. Delikatnie sklejamy

tojestpyszne.blogspot.com
Tarta z kurczakiem i warzywami 312

kurczaka, ani suszonych pomidorów. Natomiast zdecydowałam wykorzystać pomysł z ciastem francuskim. Przepis i tak jest dosyć czasochłonny ze względu na potrzebę obróbki każdego składnika, dlatego też gotowe ciasto jest dużym plusem w tym przypadku. Składniki: cukinia bakłażan suszone pomidory duża pierś z kurczaka, ciasto francuskie 100 ml śmietanki 30% 2 jajka 50 gram żółtego sera pół kostki rosołowej(...)plastry.  3. Śmietankę wymieszaj dokładnie z jajkami, startym żółtym serem, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Masa musi być dobrze doprawiona.  4. Na formę do tarty wykładamy ciasto francuskie prosto z lodówki.  5. Na cieście układamy po kolei plaster cukinii, bakłażana, piersi z kurczaka, suszonego pomidora. Proces powtarzamy do wykończenia składników. Polecam układać je po okręgu

Mój Smak na Życie
Parówki w cieście z suszonymi pomidorami i słonecznikiem 269

Lekkie jak chmurka, a zarazem chrupiące. Oto jest, ciasto francuskie, bohater mojego przepisu. Bardzo lubię wykorzystywać to ciasto, ponieważ potrafi urozmaicić wiele dań i nadać im wyjątkowego charakteru. Tym razem postanowiłam wykorzystać je do okrycia parówki w połączeniu(...)suszonym pomidorem, a całość oprószyć ziarnami słoneczka. Taki sposób podania przystawi z pewnością zadowoli wszystkich gości :) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek (conajmniej 82% mięsa! ) suszone pomidory 1 jajko ziarna słonecznika przyprawy: sól, pieprz Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 15 kawałków, każdy solimy i pieprzymy. Możemy jeszcze posypać ziołami prowansalskimi. Każdą parówkę kroimy na 3 części

Mój Smak na Życie
Brokuły w cieście francuskim 247

zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie  i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę. Składniki :  ciasto francuskie 250 g brokułu 5 pomidorków koktajlowych 4-5 dużych plastrów salami(...)pleśniowy ( u mnie Lazur) Przygotowanie : Z brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam je do wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną wodą je w cedzaku. Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm. Na każdy kwadrat kładę po kawałku salami, sera pleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC

Mechanik w kuchni
Paluszki serowo-paprykowe z ciasta francuskiego 2262

smaczna. Składniki: ciasto francuskie 100 gram startego sera żółtego papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki) jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania oregano Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy na jedną połowę

tojestpyszne.blogspot.com
Róże z ciasta francuskiego z salami 134

gotowe ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże  ciasta francuskiego z salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy salami. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego 15 dag salami  (cienkie) 10 dag sera żółtego ( dowolny) WYKONANIE

W kuchennym oknie Ewy
Francuskie świderki z kabanosem 146

Polecam fajną, niezobowiązująca przekąskę z ciasta francuskiego. Gotowa w 20 minut, mega prosta i bardzo smaczna! Składniki opakowanie ciasta francuskiego około 15 kabanosów pesto pomidorowe ostra papryka jajko Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w poprzek w paski o szerokości około 1cm. Paski smarujemy cienko pomidorowym pesto i doprawiamy ostra papryką. Zawijamy kabanosy w ciasto tworząc świderki

Pyry na Gaz
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z CUKINIĄ, KOZIM SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI 745

Karnawał rządzi się swoimi prawami :) Również jeśli chodzi o kulinaria. Królują wtedy na stołach różnego rodzaju przekąski i sałatki. U mnie dzisiaj francuskie ślimaczki, które cieszą i oko i podniebienie. Polecam na karnawałowe bale(...)domowe przyjęcia. SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 młoda cukinia 10 suszonych pomidorów (pokrojonych w paski) 100 g serka koziego (do smarowania) zioła prowansalskie 1 żółtko (roztrzepane) A jak to zrobić: Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie paski, przełożyć na sitki i dokładnie posolić. Odstawić na 20 minut, aby zmiękła. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować serkiem, posypać ziołami i pokroić wzdłuż

Kuchnia w opałach
Tartaletki ze szpinakiem 142

zrobić w formie wyjściowej, do zabrania na spacer, czy do pracy. Wreszcie się udało, oto efekt :) Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Opakowanie mrożonego szpinaku liściastego 100g fety 140g suszonych pomidorów w oleju Jajko Cebula Dwa ząbki czosnku Świeżo mielo ny pieprz, świeżo mielona sól Na patelni podsmażamy cebule pokrojoną w talarki(...)szpinaku i mieszamy. Możemy doprawić pieprzem i odrobiną soli (z jej ilością należy uważać, gdyż feta jest słona). Farsz ściągamy z gazu i dorzucamy jajko. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto francuskie tniemy na 8 kawałków. Każdym z nich wykładamy, wcześniej wysmarowaną tłuszczem foremkę na muffiny tworząc „kwiatki”. Wstawiamy do piekarnika na około 15 - 20 minut na 200 stopni Celsjusza (chyba

Kolizje Smaków
Szybki Obiad: Zapiekanka z ciasta francuskiego ze szpinakiem 139

można zastąpić cukinią, a zamiast pora można dać więcej cebuli lub odwrotnie. Niezbędne jest ciasto francuskie. Zapiekanka  ze szpinakiem, pieczarkami, porem i bakłażanem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 100g mrożonego szpinaku, 150 g pieczarek, 1 mały por (lub pół dużego), 1-2 szalotki lub jedna mała cebula, 1 mały bakłażan, 1 duży ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy, sól(...)powierzchni, zbyt duża ilość wody nie sprzyja zapiekankom. :) Szpinak dodać do reszty warzyw. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem Na blaszce  wyłożonej pergaminem ułożyć ciasto francuskie zaginając brzegi na ok. 1 cm do środka. Wyłożyć przygotowany i odparowany! farsz. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Piec przez około 15-20 minut lub do momentu, aż ciasto

Pełna Lodówka
Rożki z pieczarkami 365

Czasem chcę coś zjeść, a nie wiem co mogłoby to być... Znacie to uczucie? Wtedy najlepiej sprawdzają się szybkie do przygotowania przekąski. Do tej wystarczy ciasto francuskie, pieczarki i ser. Brzmi ciekawie? Taka przekąska przyda się też na niespodziewanych gości.    Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 20 dag żółtego sera(...)opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz sezam do posypania 1 jajko do posmarowania rożków Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do ostudzenia.  Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z ostudzonym farszem. Ciasto francuskie pokroić

Pasja Smaku
Caprese na cieście francuskim 367

zaproszeni jesteśmy dziś na przyjęcie urodzinowe to się jeszcze dziś najemy. Co do wypieku - przekąska pyszna, odpowiednia na niezapowiedzianych gości. Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 3 średnie pomidory 2 kule mozzarelli pieprz bazylia Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijam i dzielę na 18 kwadratów (6x3). Na każdy kawałek kładę plasterek pomidora i plasterek sera mozzarella posypuję odrobiną pieprzu i zapiekam przez

Mechanik w kuchni
Rogaliki francuskie z czekoladą 109

Coś na szybko, kiedy goście są już prawie w drzwiach?Idealnym rozwiązaniem są rogaliki z gotowego już ciasta francuskiego ;)30 minut i gotowe;)Dobre na pocieszenie dla tych, co dzisiaj do szkoły... ;) Rogaliki francuskie z czekoladąSkładniki:opakowanie ciasta francuskiegokilka kostek gorzkiej czekoladyżółtkomakPrzygotowanie:Ciasto wyjąć z folii i radełkiem wycinać trójkąty /nie muszą być równe;/.U podstawy trójkąta umieścić pół

Lawendowe Niebo
Tarta serowa z brokułem 225

Zimno, ciemno i pyszna kolacja na stole;)W długie, zimowe wieczory trzeba zjeść coś pożywnego, smacznego! bardzo;) i gorącego. Polecam wszystkim miłośnikom brokułów i ciasta francuskiego, no i tym, którzy lubią różne rodzaje serów;)Tę tartę przygotowuje się w kilka chwil i jest pyszna!A do tego mam piękną,nową formę na tartę - taką z ruchomym dnem;) I teraz(...)jajka2 łyżki śmietanysólpieprzszynka lub kiełbasabrokułPrzygotowanie:Brokuła myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Ser Ricotta, jajka, śmietanę, ser żółty, pieprz i sól miksujemy na gładką masę. Ciasto francuskie układamy w natłuszczonej formie na tartę. Masę serową wylewamy na ciasto, układamy w niej ugotowany brokuł, szynkę, kostki fety. Całość pieczemy w 190 stopniach około 25 minut

Lawendowe Niebo