francuskie - 7160 przepisów (strona:170/478)

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem 396

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem to propozycja na szybką i smaczną przekąskę, która doskonale sprawdzi się na imprezę i nie tylko. Artykuł Roladki z ciasta francuskiego z łososiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
ekspresowe orzeszki z ciasta francuskiego 59

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Przy pomocy małego kieliszka wycinamy kółeczka. Przekładamy je partiami do opiekacza na orzeszki i pieczemy na rumiano. Gotowe skorupki odstawiamy do wystudzenia a następnie nadziewamy ulubioną masą i sklejamy. Z resztek cista formujemy małe kuleczki, umieszczamy je w opiekaczu i również pieczmy na rumiano

Domowy Smak Jedzenia
Francuskie zawijańce z serem 74

Pyszny obiad dziś serwowałam na stole. Zostało mi opakowanie ciasta francuskiego, termin ważności dobiegał końca i dzięki temu pyszny obiad na stole. Polecam i Wam, spróbujcie koniecznie. Zawijańce z serem. Składniki: 4 sztuki 230 g ciasta francuskiego z masłem - 1 op. 8 plastrów sera topionego z dodatkami - u mnie cheddar i z ziołami 1 żółtko Przygotowanie dania: Rozwinęłam arkusz ciasta

Moje Małe Czarowanie
Francuzeczki 155

Takie wytrawne ciastka francuskie kupowałam kiedyś w piekarni, teraz zrobiłam je w domu 🙂 Składniki ciasto francuskie 2 op szynka z kurczaka 20 dkg ser żółty 10 dkg groszek konserwowy … Czytaj dalej Francuzeczki

czarrna od kuchni
Francuskie zawijańce z pieczarkami 67

ciasta francuskiego można zrobić wszystko czy to na słodko, czy na ostro. Dziś przekąska wyśmienita czyli zawijańce z pieczarkami. Posmakują każdemu dlatego polecam wszystkim, idealne na spotkania z przyjaciółmi i rodziną przy miłej rozmowie. Przekąska z ciasta francuskiego. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Crème brûlée 98

Crème brûlée to przepyszny deser na bazie śmietanki i żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady(...)buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Artykuł Crème brûlée pochodzi

WegePrzepis
Ciasto francuskie z figami 197

Przepis pochodzi z IG @fit przepisy od baletnicy 🙂 Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie sera pleśniowego 2 -3 figi 1 łyżeczka miodu Przygotowanie:.Ciasto kroimy na kwadraty, sklejamy brzegi. Układamy … Czytaj dalej Ciasto francuskie z figami

czarrna od kuchni
Wytrawne ciastka ze szpinakiem i fetą 86

Gotowe ciasto francuskie to cudowny produkt, który można wykorzystać do przygotowania wielu smakołyków zarówno słodkich jak i słonych. Dzisiaj mamy dla was pomysł na prostą i smaczną przekąskę na słono czyli ciastka ze szpinakiem i fetą . Chrupiące ciastka ze szpinakiem i fetą to idealna propozycja na lunch, ciepłą kolację, pożywną przekąskę w ciągu dnia, lub jako zaimprowizowany na szybko poczęstunek(...)lubicie szpinak tak, jak my, to te ciastka ze szpinakiem i fetą z pewnością przypadną wam do gustu. PRZEPIS NA CIASTKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g mrożonego szpinaku 100 g sera feta 1 łyżka oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta chili pieprz Przygotowanie 1. Na odrobinie oliwy podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę. Dodać szpinak

Alle Dobre!
Zawijasy z szynką parmeńską 90

zawijasy z szynką parmeńską najlepiej smakują z sosem. Ja zrobiłam sos czosnkowy, ale oczywiście można zrobić inny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie: 100 g szynki parmeńskiej lub szwardzwaldzkiej 100 g tartego sera mozzarella mały słoiczek przecieru pomidorowego (100 g) 1 łyżeczka oregano Sos czosnkowy: 100 g serka homogenizowanego naturalnego 1 ząbek(...)czosnku szczypta ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Przecier pomidorowy pomieszać z oregano i rozsmarować na całości ciasta francuskiego. Następnie posypać całość serem i ułożyć plastry szynki. Ciasto zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze 3-5 cm kawałki. Ślimaki ułożyć na leżąco na papier do pieczenie i piec 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym: Do serka dodać zmiażdżony

KuchniaWeDwoje.pl
Francuska bagietka z tradycją 118

Bagietki pewnie uwielbia każdy, mowa oczywiście o tych francuskich z tradycjami. Jednak w domu można taką bagietkę upiec samemu, trochę zabawy, trochę zagniatania i bagietka z chrupiącą skórką i na Waszym stole się pojawi. Wiem, wiem to nie będzie taka sama ale równie pyszna i z równie chrupiącą skórką. Upieczcie koniecznie. Francuska bagietka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zajączki z ciasta francuskiego 111

myśleliśmy, że to na chwilę, tak coraz częściej zastanawiamy się co dalej i jak długo. Zostawiam wielkanocne zajączki, które zdaje się całą sytuację mają gdzieś. Są z gotowego ciasta francuskiego, roboty przy nich tyle co nic. A uśmiechu dostarczą, zapewniam :) Tego akurat bardzo potrzebujemy. Kalorii trochę mniej.  Składniki:  2 rulony ciasta francuskiego  60 g masła 2 łyżki

bistro mama
kremówka na cieście francuskim + film 89

składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego krem budyniowy: 400 ml mleka 150 g cukru 350 ml śmietanki kremówki 30% 100 g masła 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Ciasta francuskie układamy na największej blaszce, delikatnie nacinamy i pieczemy w ok. 190 st. C przez ok. 20 min. (jeśli ciasto ok. po 10 min. pieczenia za bardzo

Domowy Smak Jedzenia
Schab ze szpinakiem i pieczarkami w cieście francuskim 121

Kolejny dzień i kolejny przepis. Proste danie na każdą okazję. Schab marynowany zawinięty w cieście francuskim pod pierzynką z pieczarek, cebuli i szpinaku. Jako, że współpracuję z Ostre Dzieje to do marynaty dodałam jeden z ostrych i to bardzo ostrych sosów. Jest to tym razem sos Swaróg Piekło Kuźni . Oczywiście ten sos jak i inne kupicie w sklepie internetowym. Polecam(...)sosy wielbicielom ostrych i bardzo ostrych smaków. Schab ze szpinakiem i pieczarkami w cieście francuskim

Ewa w kuchni