Jeżeli boicie się, że zupa z całej główki czosnku może być wyjątkowo mocna i wystraszyć nie tylko wszystkie okoliczne wampiry, ale i domowników oraz sąsiadów, to pozbądźcie się tych myśli. Też je miałem, ale okazało się, że jest to danie wyjątkowo delikatne w smaku i łagodne w zapachu (albo odwrotnie). Wręcz eleganckie (w końcu - francuskie). Idealnie nadaje się do podania w bulionówce, lub filiżance jako przystawka. Bardzo smaczna i myślę, że zdrowa. Nie zdziwiłbym się, gdyby wielu poczęstowanych zupą gości n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...