składniki: 1 puszka ananasa w plastrach 1 opakowanie ciasta francuskiego cukier puder do oprószenia wykonanie: Plastry ananasa odsączamy z zalewy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ciasto francuskie tniemy na kwadraty ok. 12×12 cm. Na środku każdego układamy plasterek ananasa. Każde ciasto nacinamy ok. 1 cm od brzegu, nie docinamy na środkach. Dwa naprzeciwległe kąty sklejamy ze sobą tworząc kwiatka
Domowy Smak JedzeniaMój pierwszy przepis z ciastem francuskim, nie wiem właściwie czemu dopiero teraz. Na pierwszy strzał poszła tarta z kiełbasą i brukselką. Jak wszystkim wiadomo, ciasto francuskie jest łatwe w obsłudze, mało wymagające i nadające się do słodkich i wytrawnych dodatków. I smaczne. Z tego co udało mi się zauważyć, pani brukselka była już pochodzenia polskiego. Powooooli zaczynają pojawiać się sezonowe(...)świeżo mielonego kolorowego pieprzu. Staram się raczej nie zapychać ketchupami, ale nic nie poradzę na to, że również pasował. Cóż. Dodatki już dobierzcie sami. Składniki: 300 g świeżego ciasta francuskiego 20 małych brukselek kawałek ulubionej kiełbasy 1 duża czerwona cebula parę liści natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Brukselkę myjemy i gotujemy około 5 minut, musi
KardamonovyMiały być chyba na ognisko. Ognisko skończyło się grillem, ale to przecież nic nie szkodzi. Wyszły super. Musztarda francuska spasowała tam idealnie. I nie oszczędzajcie na ziołach, one też robią tam sporą robotę. Składniki: 1,5 kg średnich ziemniaków (ja użyłam młodych) 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego(...)łyżki musztardy francuskiej 1 czubata łyżka majonezu sól pieprz Ziemniaki myjemy, zeskrobujemy z nich skórę (jeżeli używamy starych, obieramy z nich skórę), gotujemy do miękkości, przecedzamy i odstawiamy. W dużej misce mieszamy ze sobą jogurt, majonez i musztardę, dodajemy do tego pokrojone na pół ziemniaki, poszatkowane zioła, rozdrobniony czosnek i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy. Jeżeli sosu wyszło za mało
KardamonovyDzisiaj zaserwowałam sobie obłędne śniadanie: tosty francuskie z chałki, posypane cukrem pudrem i świeżymi truskawkami. Wyglądają jeszcze lepiej niż smakują, jeśli nie jedliście to koniecznie spróbujcie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tosty francuskie z chałki Składniki 1 jajko 3 łyżki mleka 2 kromki chałki grubości 1,5 cm cukier puder do oprószenia 1 łyżka masła (może być klarowane) świeże owoce(...)odwracamy i smażymy z drugiej strony. Oprószamy cukrem pudrem, dodajemy świeże owoce i podajemy jeszcze ciepłe. Można je także podać polać odrobiną miodu lub syropu klonowego. Smacznego :) Artykuł Tosty francuskie z chałki pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamKawiarnia położona w parku Źródliska I Czynna od poniedziałku do niedzieli. http://tubajka.com/index.html 3 . Maison A.S. butik cukierniczy ( Koci Szlak) Maison A.S. to butik cukierniczy inspirowany francuskim stylem, w którym można rozkoszować się smakiem wyśmienitej czekolady, kawy i herbaty. Nowoczesne cukiernictwo zaskakujące niebanalnymi formami i połączeniami smakowymi deserów. Wszystkie desery w butiku powstają na bazie(...)herbaty marki Dammann Frères, aromatyczne kawy, wyselekcjonowane wina. Oferta często się zmienia i w dużej mierze zależy od sezonu. W niedzielę możecie wpaść na śniadania w stylu francuskim (od godziny 10:00) czekają świeżo wypiekane croissanty i cruffiny. W zależności od wybranej opcji wypieki z ciasta francuskiego pojawiają się w towarzystwie aromatycznej kawy lub herbaty, domowej roboty marmolad
Wylizany Rondelwiadomo, że truskawki i śmietana, to bardzo dobre połączenie. Aby śmietana i galaretka stężały, należy ciasto schłodzić w lodówce. Wierzcie mi, że ciasto smakuje bajecznie ;-) SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki przezroczystej 2 łyżeczki żelatyny 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka cukru pudru opcjonalnie do dekoracji truskawki i liście(...)mięty WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę do tarty o średnicy 26 cm wyłożyć ciastem francuskim podwijając boki do góry (zużyć całe ciasto wylepiając nim podwójnie spód i boki formy). Włożyć do piekarnika i piec około 20 minut, aż ciasto się upiecze. Zostawić do ostudzenia. W garnku zagotować 600 ml wody, wyłączyć palnik i mieszając wsypać galaretkę
Passions hobbies lifeDzisiaj mam dla Was bardzo prosty i pyszny przepis na zapiekankę ziemniaczaną w stylu francuskim. To danie Was bardzo mocno i pozytywnie zaskoczy. Jest przepyszne a takie proste. Potrzebuje kilka składników, dziesięć minut pracy i gotowe, resztę robi za Was piekarnik. Zapiekanka ziemniaczana po francusku to idealne danie na obiad czy kolację, ale również sprawdza się wyśmienicie na wszystkich możliwych(...)imprezach rodzinach. Polecam to co proste jest najlepsze! Przepis na zapiekankę ziemniaczaną po francusku: - 7- 8 ziemniaków - 2-3 ząbki czosnku - 3/4 szklanki mleka - 150 m śmietanki 36% - sól morska, tymianek świeży - gałka muszkatołowa Ziemniaki obierz ze skórki i potnij na cieniutkie plasterki na mandolinie, lub na nożu do cięcia sera. Ziemniaki ułóż w naczyniu do zapiekania (im wyższe
SMYKWKUCHNIMając w lodówce rolkę ciasta francuskiego możemy z niego zrobić różne pyszne przekąski na imprezę urodzinową, imieninową czy sylwestrową i nie tylko. Moja propozycja na dzisiaj to mini zapiekanki z pieczarkami i boczkiem wędzonym. Takie przekąski możemy przygotować sobie wcześniej, a krótko przed przyjęciem wstawić do piekarnika i upiec. Dodatki możemy zmieniać własnego uznania lub w zależności od tego(...)mamy w lodówce. Gwarantuję, że wasi goście będą zachwyceni takimi zapiekankami! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : 1 rolka ciasta francuskiego 250 g pieczarek 1 cebula 100 g boczku wędzonego w plastrach 1 kulka mozzarelli 2 łyżki masła 1 jajko sól, pieprz kilka łyżek ketchupu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Na patelni
Danka Pichcigrecku na stałe zagości w waszych domach i kuchniach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką Zamiennik cukru – lista zdrowych zamienników Ciasto francuskie z jabłkami Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! Herbata odchudzająca – pij ją codziennie i schudnij(...)Ciasto francuskie z jabłkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz WiedziećPieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową
Kuchnia MagdaLenyPieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą skórkę. Dzięki marynacie z jogurtu greckiego mięso kruszeje i robi się delikatne. Natomiast musztarda nadaje dość intensywnego i oryginalnego smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso(...)jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy. Udka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i umieszczamy w misce. Następnie zalewamy przygotowaną marynatą jogurtową
Kuchnia MagdaLenyCiasto francuskie - chociaż dość tłuste - jest świetnym sposobem na szybką i sycącą przekąskę. Neutralne w smaku pozwala na przygotowanie potraw zarówno na słono, jak i na słodko. Dzisiaj proponuję pieczone kiełbaski, które nadają się zaróno do podania na ciepło, jak i do zapakowania "na wynos" w wersji ostudzonej. Składniki (4 porcje) -opakowanie ciasta francuskiego -8 paprykowych kiełbasek (np. frankfurterki(...)półsurowe wieprzowe) -2-3 łyżki musztardy -żółty tarty ser Przygotowanie Ciasto francuskie posmarować musztardą i pociąc w paski o szerokości ok. 1,5cm. Każdą kiełbaskę owinąć dokładnie paskami ciasta. Całość posypać tartym żółtym serem. Zapiec ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Zielona Kuchniaświątecznie. Przepisy bardziej pod święta będą może w przyszłym tygodniu. Na razie ogarnęłam urodziny córci, teraz swoje, a potem na spokojnie będę myśleć o reszcie ;-) Zawijasy z ciasta francuskiego sprawdzą się zawsze. Idealne by poczęstować gości. U mnie wszyscy lubią. Tym razem miały być nowe, więc były z pesto z bazylii i rukoli oraz boczkiem. Wyszły smaczne, były jeszcze drugie(...)zdradzę innym razem ;-) Jeśli chodzi o pesto, to musicie ilość składników dobrać pod siebie, ja robiłam więcej, żeby było jeszcze do makaronu. Miłego dnia :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie boczku w plastrach Pesto: pęczek bazylii garść rukoli 2 ząbki czosnku 1 szklanka orzechów nerkowca lub włoskich (ja pomieszałam) 1/2 szklanki startego sera Parmigianina Regino oliwa sól
kruche babeczki