francuskie - 6660 przepisów (strona:135/444)

Parówkowe serce w cieście francuskim 116

każda Walentynka uśmiechnie się, gdy poczęstujecie ją parówkowym sercem. Bo przecież jak mówi stare porzekadło… przez żołądek do serca! Składniki: • 1 opakowanie miniparóweczek • 1/4 opakowania ciasta francuskiego Wykonanie: • Ciasto francuskie pokroić na 1×10 cm paski. • Owinąć każdym paskiem jedną paróweczkę. • Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w kształcie serca

To co kocham
25 przekąsek i 4 sosy na zimno, na andrzejki 260

Pieczarki w cieście naleśnikowym, w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  7. Pulpeciki w zalewie octowej -  Kliknij po przepis.  8. Ekspresowe bułeczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  9. Jajka faszerowane -  Kliknij po przepis.  10. Pieczarki w cieście naleśnikowym -  Kliknij po przepis.  11. Rolada szpinakowo marchwiowa -  Kliknij po przepis(...)Pizza inaczej -  Kliknij po przepis.  13. Rogaliki z ciasta francuskiego, na słono -  Kliknij po przepis.  14. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego -  Kliknij po przepis.  15. Roladki z tortilli -  Kliknij po przepis.  16. Krakersy z czarnymi oliwkami i pastą z suszonych pomidorów -  Kliknij po przepis.  17. Biedronki na krakersach z pastą

W kuchni u Moniki
ciastka francuskie z brzoskwiniami 148

Ciasto francuskie to najlepszy sposób na szybki deser, dlatego zawsze mam zapas w lodówce lub zamrażalniku. Można w nie zawinąć(...)budyń i większość owoców.  A kiedy w Waszych drzwiach niespodziewanie staną goście to możecie wtedy przygotować im właśnie takie koperty. Będą gotowe raz-dwa! Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duże jabłko 2 brzoskwinie banan mały kubeczek gęstego serka homogenizowanego  jajko cynamon Owoce obrać i pokroić w plasterki o grubości około centymetra.  Ciasto rozwinąć i pokroić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wianek z dodatkami 152

polecam pyszny wianuszek. Pyszny, szybki i prosty wypiek. Smakował całej rodzinie. Jest bardzo prosty w przygotowaniu, robi się go szybko i naprawdę warto. Spróbujcie. Wianek z dodatkami 1 ciasto francuskie(...)ogórek zielony 1 pomidor 30 dag pieczarek 1 puszka tuńczyka 1 papryka konserwowa 40 dag sera żółtego natka pietruszki 1 laska kiełbasy zwyczajnej lub grube plastry szynki Z ciasta francuskiego wycinać trójkąty o dwóch bokach ok. 26 cm i jednym (podstawa 13cm). Następnie jeden obok drugiego ułożyć na tortownicy (tak jak na zdjęciu). Zetrzeć ser żółty, większą połową posypać

Gotuję Testuję
Przekąski z ciasta francuskiego i dodatków. 121

zaletach i cudowności ciasta francuskiego nie będę pisać, to każdy wie, a jak sam się jeszcze nie przekonał, to słyszał od innych. Niby to zwykły arkusz ciasta, rozwija się, nakłada składniki i za każdym razem mamy świetną prostą przekąskę. Nie trzeba długo obmyślać składu, wystarczy odtworzyć lodówkę i wziąć to co mamy pod ręką. Tak też było w tym przypadku(...)opakowanie ciasta francuskiego kiełbasa kilka korniszonów kawałek żółtego sera jajko 2 łyżki sezamu Ogórki, kiełbasę i ser kroimy w słupki takiej samej długości. Z rozwiniętego ciasta odcinamy pasek takiej samej szerokości jak długość dodatków. Każdy smarujemy jajkiem i układamy od brzegu obok siebie po jednym ze składników i zwijamy. Wystarczy obrócić aby brzeg ciasta dostał się pod spód. Odcinamy nadmiar

Dieta moja pasja
Pizza z ciasta francuskiego i prostych dodatków. 101

może nie powinnam  tego nazwać pizza, ale francuski krążek z dodatkami lub jeszcze inaczej? Może i tak, jednak pizza brzmi bardziej kusząc. Najważniejsze, że robi się szybko, smakuje i wygląda też  niczego sobie. Dominika i Patrycja, to kolejna leniwa odsłona,  Tu nie chodzi o to, że ja jestem taka twórcza. Mnie się zwyczajnie nie chciało, zawijać, rolować(...)opakowanie ciasta francuskiego 0,5 młodej cukinii kawałek wędliny kilka pomidorków koktajlowych jajko Cukinię i kiełbasę  kroimy w plasterki, Jeśli nie mamy małych pomidorków, można użyć cząstek dużego pomidora. Z ciasta wycinamy krążek, ja przyłożyłam pokrywkę i z jednego płatu ciasta wycięłam dwa. Krążki  kroimy na części, zrobiłam ich osiem. Smarujemy jajkiem i rozkładamy składniki

Dieta moja pasja
Szybki deser orzechowy (z mascarpone) 188

Jeśli lubicie orzechowe smaki polecam wam jeszcze przepis na wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem . Składniki: 250 g mascarpone 3 czubate łyżki masy orzechowej z kawałkami orzechów* ciasteczka francuskie Brześć – ilość zależy od wielkości miski (mają pokryć dno) orzechowy krokant do posypania wierzchu deseru *ja użyłam tej, którą wykorzystałam również w tym przepisie (klik) Przygotowanie: Do miski przekładamy całe(...)połączenia składników (możemy użyć do tego miksera na najmniejszych obrotach). Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej masy orzechowej aby orzechowy smak był dobrze wyczuwalny. Dno szklanej miski wykładamy połamanymi ciasteczkami francuskimi. Ciasteczka łamiemy i układamy w taki sposób, aby dość ściśle pokryć dno. Na warstwę ciasteczek wykładamy naszą masę. Wyrównujemy wierzch. Całość obsypujemy dokładnie orzechowym krokantem. Deser wkładamy do lodówki do dobrego

Słodkie okruszki
Ślimaczki z kapustą kiszoną i ciastem francuskim 213

opakowanie ciasta francuskiego, 500g kiszonej kapusty duża cebula kostka rosołowa, kminek,majeranek,sól pieprz, czarnuszka do posypania wierzchu olej do smażenia Przygotowanie: Kapustę odcisnąć, obgotować w wodzie z kostką rosołową(lub bulionie),lę  Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić w rondelku,dodać kapustę,przyprawy i smażyć przez ok 10-15 min żeby nabrało smaku. Ciasto francuskie rozwinąć,wyłożyć

Swojskie jedzonko
Paprykowe mumie 148

Czas gotowania 20 min Czas przygotowania 50 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 20 min Czas przygotowania 50 min Ingredients 250 g mini papryk słodkich 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 mały filet z kurczaka 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki fasoli czerwonej z puszki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki przyprawy chili con carne 1 czubata łyżka serka(...)smaku pozostałymi przyprawami i mieszając co jakiś czas gotujemy około 2-3 minut. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i odstawiamy do wystudzenia. Paprykę nadziewamy przygotowanym farszem. Schłodzone ciasto francuskie kroimy na cienkie, półcentymetrowe paski, zaczynając od dłuższego boku ciasta. Paseczkami owijamy każdą paprykę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
paluchy serowe 1575

Błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego. U nas dzisiaj o smaku pizzy, ale z pewnością wypróbuję jeszcze wersję z czosnkiem i drugą - z kminkiem. Do przegryzania polecam Wam również, pysznie chrupiące, włoskie paluszki chlebowe grissini . składniki: płat ciasta francuskiego 2 łyżki keczupu pikantnego przyprawa do pizzy 100 g żółtego sera jajko i 1 łyżka mleka do posmarowania oregano do posypania

babka w formie
Tarta z cukinią i sosem czosnkowym 139

opakowanie ciasta francuskiego – 2 cukinie – 1 opakowanie jogurtu greckiego – łyżkę majonezu – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz, curry opcjonalnie: ser feta, roquefort Przygotowania zaczynamy od sosu czosnkowego. W misce umieszczamy jogurt, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (sól, pieprz i curry). Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i smarujemy dokładnie sosem

Szybko Tanio Smacznie
Surowa kiełbasa w cieście francuskim 134

surowe białe kiełbaski, obrane z flaka 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego lekko podprażone i roztarte w moździerzu szczypta płatków chili (opcjonalnie) 1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki gotowe ciasto francuskie ok 20 x 25 cm 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej (dałam z czosnkiem niedźwiedzim) 1 żółtko do posmarowania sezam lub mak, do posypania Przygotowanie Rozgrzać piekarnik

Stare Gary
PODUSZECZKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA 111

PODUSZECZKI  Z TUŃCZYKIEM SKŁADNIKI: 1 opakowanienciasta francuskiego 1 puszka tuńczyka Sól i pieprz 4łyżki jogurtu i majonezu 5 jajek 5 ogórków konserwowych 1 Cebula Natka Pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Ciasto francuskie rozwijam. Między czasie nastawiam jajka by ugotowały się na twardo. Z ciasta wycinam rowne kwadraciki. Nie wieksze niż 3cm. Nastawiam do piekarnika na max 20min

Gotowanie Patki
Francuska zupa cebulowa z grzankami 203

Zupa cebulowa to niemal flagowe danie kuchni francuskiej. Ta zupa to odpowiednik naszej pomidorowej, którą wszyscy z pewnością robią na obiad dość często. Zachwalana niemal na całym globie i tak samo popularna. O co tyle szumu? Zupa cebulowa pomimo dużej ilości cebuli ma lekko słodki smak, a podana z grzankami smakuje naprawdę dobrze. Nie jest też jakoś specjalnie droga(...)pracochłonna, choć cebulę trzeba dość długo podsmażać by wydobyć z niej cukier. A to sprawia, że naprawdę ludzie chętnie sięgają po talerz gorącej, rozgrzewającej i sycącej francuskiej zupy z cebuli. Składniki na 6 porcji: 1 kg cebuli  5 szklanek bulionu (może być ugotowany tylko na włoszczyźnie, specjalnie na potrzeby zupy, jeżeli nie macie akurat w domu) 2 liście laurowe

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tosty francuskie 97

wspomniałem nie jest to dla mnie minusem. Te dwa produkty które dzisiaj użyłem w/w firmy oceniam bardzo dobrze. Są smaczne i łatwo dostępne. Co do samych tostów francuskich to za czasów, gdy mięso na co dzień gościło na moim stole dość często je robiłem. Wystarczył czerstwy chleb i masa jajeczna do obtoczenia go. Potem już tylko smażenie, ułożenie plastrów sera(...)sklepach możemy coraz częściej spotkać m.in. mąkę z ciecierzycy. Również większość sklepów ze zdrową żywnością jest obecnie wyposażona w tę mąkę, płatki drożdżowe czy czarną sól. Artykuł Tosty francuskie pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman

Proponowane wyszukiwania