francuskie - 6660 przepisów (strona:140/444)

Ciastka z rabarbarem 193

dużo :) gdy zaczyna się sezon mogłabym go jeść we wszystkich słodkościach. A że pomysłu na jego wykorzystanie mi nie brakuje to połączyłam mój ukochany rabarbar z ciastem francuskim. Ciastka wyszły pyszne...dzieci były zachwycone. Składniki: płat ciasta francuskiego Nadzienie twarogowe: 200 g twarogu z kostki 4 łyżki śmietanki 30%  Twaróg zmiksować w blenderze na gładką masę wraz ze śmietanką(...)pokrojony w niedużą kostkę rabarbar, smażyć ok 1 minuty, następnie dodać cukier, wymieszać i smażyć ok 3 minut. Rabarbar nie może się rozpaść. Całość przestudzić.  Na płat ciasta francuskiego rozsmarować twarożek zostawiając ok 1cm od brzegu dłuższego boku, na to rozłożyć rabarbar. Zwinąć ciasto dłuższym bokiem. Pokroić na 9 -10 sztuk. Wyłożyć na papier do pieczenia, wstawić do nagrzanego

Delicious Titbits
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 142

wspólne wypiekanie z dziewczynami u Bożenki na face book. Tym razem pieczemy rurki, eklerki, ptysie co kto lubi od koloru do wyboru :) Ja postanowiłam upiec rurki z ciasta francuskiego, piekłam już z ciasta kruchego więc pomyślałam czemu by nie zrobić właśnie takie. Często piekę sobie większą ilość rurek, zamykam w szczelnym pojemniku i dla niespodziewanych gości jak znalazł, wystarczy tylko(...)dowolny krem i gotowe. Najszybsze w przygotowaniu są kremy Dr. Oetkera ubijane na mleku lub śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek

Sama słodycz i szczypta chili
Taretelettki z truskawkami i serkiem mascarpone. 107

najmniejszym wkładem pracy i z jak największą przyjemnością dla podniebienia. To jest moja specjalność. Proste, ekspresowe tartelettki truskawkowe, wymagające minimum gotowania. Potrzebne nam będą: 500 g truskawek, opakowanie ciasta francuskiego, 250 g serku mascarpone, 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, ewentualnie cukier do dosłodzenia (ja robiłam bez cukru, dla zasaday), ewentualnie liście mięty (dla dekoracji i dla aromatu). Przygotowanie:   Podgrzewamy piekarnik(...)temperatury 210 °C. Wycinamy pomniejsze kółka (podstawy taretelettek) w cieście francuskim. Nakłuwamy je widelcem. Wkładamy do piekarnika na 10 -12 minut. Potem odczekujemy aż wystygną. Mieszamy serek mascarpone z cukrem waniliowym (i jak nie możecie obejść się bez słodkości z cukrem). Rozprowadzamy tak przygotowany krem à la mascarpone po cieście francuskim. Z wierzchu układamy truskawki. Możemy jeszcze skropić kilkoma kroplami

MODA NA BIO
Konkurs Tygodnika Zamojskiego - dania i desery z serem białym 129

stronie www.tygodnikzamojski.pl w zakładce "Gotuj z TZ" Moje przepisy wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski

Ciastka - domowe słodkości
Szybko, zwięźle i na temat, czyli francuskie rogale z szynką i serem w sosie musztardowym 142

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka plastrów szynki pół szklanki żółtego startego sera 3 łyżki musztardy 1 łyżka sosu pomidorowego papryka słodka gałka muszkatołowa pieprz Wykonanie: Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy i przekrój na pół (patrząc na dłuższy bok). Posmaruj je sosem musztardowym wymieszanym z sosem pomidorowym, połóż cebulkę pokrojoną w cienkie piórka, kawałki szynki, starty

Zasmakuj Kuchni
Francuskie pikantne kokardki w siemieniu lnianym 162

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka plastrów kiełbasy żywieckiej (lub innej podsuszanej) pół szklanki żółtego startego sera 3 łyżki fety 4 łyżki sosu pomidorowego plus połowa papryczki chili sól, pieprz jajko siemię lniane mielone Wykonanie: Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy. Posmaruj je sosem pikantnym pomidorowym wymieszanym z fetą, połóż cebulkę pokrojoną w cienkie

Zasmakuj Kuchni
Kanapeczki z vege pastą na zdrowe śniadanie 110

jestem wegetarianką, to szczerze upodobałam sobie niektóre produkty i smaki przeznaczone dla „nie-mięsożerców”. W szczególności uważam, że każdy powinien spróbować pysznej vege pasty w stylu francuskim od Polsoja. Idealna na pyszne i zdrowe śniadanie. Kanapeczki z vege pastą na zdrowe śniadanie Kanapeczki z vege pastą na zdrowe śniadanie 2016-05-04 21:03:27 Write a review(...)your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (porcja na 1 osobę) 1 rogalik kilka liści mini sałaty rzymskiej 1-2 łyżki kiełków rzodkiewki Vege Pasta w stylu francuskim od Polsoja Przygotowanie Na talerzu rozkładamy liście mini sałaty rzymskiej. Rogalika kroimy na mini kromeczki. Każdą smarujemy Vege Pastą w stylu francuskim. Wierzch każdej mini kromeczki posypujemy kiełkami rzodkiewki. Tak przygotowane

Słodkie okruszki
15 pysznych przepisów na piknik 124

pieczonymi warzywami , w której pszenicę farro możecie zamienić na kaszę pęczak, jaglaną lub bulgur. Wytrawne tarty Piknikowe menu urozmaicą wytrawne tarty na cieśnie francuskim lub kruchym. Bardzo lubię tę z botwinką, gorgonzolą i jajkiem . Ciasto francuskie podzielone jest na kwadraty, więc tarty nie trzeba kroić.  Owińcie poszczególne kawałki w papier śniadaniowy i włóżcie na płasko do pudełka

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym 75954

Wymyśliłam je na imieniny mojego męża,nie spodziewałam się ,że wszystkim gościom tak bardzo posmakują-pyszne i na ciepło i na zimno Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego  500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej  1 cebula puszka pomidorów z puszki bez skórki krojonych pół cukinii 15 dag sera żółtego pół papryki czerwonej lub żółtej  ząbek czosnku przyprawa(...)jeszcze kilka minut. wyłączamy i odstawiamy ,żeby troszkę przestygło i wtedy dopiero dodajemy tarkowany na tarce o grubych oczkach żółty ser(żeby roztopił się dopiero w pieczeniu) rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na prostokąty(wielkość zależy od was 8-10 kawałków) na każdy kawałek nakładamy porcję ciasta i zlepiamy jak na zdjęciu niżej układamy na blaszce wyłożonej papierem

Swojskie jedzonko
Tarta z ciasta francuskiego ze szparagami 79

Sezon na szparagi trwa krótko zatem trzeba korzystać.  Składniki 275g ciasta francuskiego 1 pęczek zielonych szparagów 300g ostrego żółtego sera 1 łyżeczka musztardy Dijon szczypta soli 2 łyżki śmietany 12-18% kulka mozzarelli oliwa z oliwek roztrzepane żółtko do posmarowania pieprz   Przygotowanie   Szparagi umyłem, oczyściłem. Odciąłem zdrewniałe końcówki. Ugotowałem w lekko osolonej wodzie ok. 5 minut(...)wkładając do wrzątku. Ugotowane szparagi odcedziłem, przelałem zimną wodą. Mozzarellę pokroiłem w talarki. Śmietanę roztrzepałem dokładnie z żółtkami i musztardą. Dodałem starty żółty, ser i sól. Dokładnie wymieszałem. Ciasto francuskie rozłożyłem w żaroodpornej formie. Brzegi pozawijałem dookoła na wysokość ok 1 cm. Posmarowałem ciasto roztrzepanym żółtkiem. Masę serową wyłożyłem na ciasto i dokładnie wyrównać tak by nie wychodziło

R'n'G Kitchen
Rogaliki francuskie z brzoskwiniami 114

ciasto francuskie - 1 płat brzoskwinie z puszki jajko cukier puder Płat ciasta francuskiego rozwinąć,  przeciąć go na pół wzdłuż, a następnie każdy płat na trójkąty, na każdym trójkącie położyć po kawałki brzoskwini i zwijać ciasto od strony szerszej do węższej, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w nagrzanym piekarniku ok 15 minut

Camilla w kuchni
Zielony koktajl z kiwi i szpinaku 156

brak energii Palców u rąk mi już zabrakło, koniec więc jak na razie tej zdrowotnej wyliczanki :) Pora zabrać się za miksowanie! Zielony koktajl na II-śniadanie serwuję z ciasteczkiem francuskim z marmoladką od BRZEŚĆ . Kruche, delikatne, maślane - niepoprawny łasuch jestem i nie mogłam się oprzeć tej cukierniczej rozpuście ;) Składniki na 1 szklankę: 2 brykiety mrożonego szpinaku - lub 2 garście świeżego(...)zmiksować na jednolity płyn. Podawać od razu po przyrządzeniu.  Przyznaję bez bicia, iż nie oparłam się słodkiej pokusie i schrupałam do tego jedno (albo i dwa) ciasteczka francuskie z marmoladką od BRZEŚĆ :) Będę kurczowo trzymała się wersji, że ta krucha, maślana przegryzka z dżemem z przecieru jabłkowego , jeszcze bardziej pozwoliła mi się ucieszyć kwaskowatym smakiem mojego zielonego koktajlu

Grunt to przepis!
FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM 119

TARTA Z BOTWINĄ na francuskim spodzie, ze sporą porcją dobrego... Artykuł FRANCUSKA TARTA Z BOTWINĄ I SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
5 rad / uprawa ziół w doniczce 115

czosnek bulwiasty Ostra kuchnia meksykańska: chili (roślina główna), pietruszka, kolendra, czosnek bulwiasty Francuskie zioła prowansalskie: bazylia słodka (roślina główna), cząber ogrodowy, majeranek, szałwia i oregano Klasyczna kuchnia francuska: wawrzyn szlachetny (roślina główna), estragon, szczypiorek, tymianek, trybula Miks sałatkowy: koper ogrodowy (roślina główna), bazylia słodka (roślina główna), rukola i czosnek bulwiasty

Malinowo w kuchni
Brzoskwiniowe ciasteczka z ciasta francuskiego 131

digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój).  Ciasteczka są pyszne i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się w przypadku niespodziewanych gości.   1 płat gotowego ciasta francuskiego 3-4 brzoskwinie Dodatkowo: miód sezam   Z ciasta ciasta francuskiego powycinać kółka (szklanką). Na środku połowy okręgów ułożyć po kawałku (dość sporym) brzoskwini. Całość przykryć pozostałymi częściami ciasta i mocno skleić

Di gotuje