francuskie - 6660 przepisów (strona:142/444)

Pierożki na słono z ciasta francuskiego 223

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta francuskiego z wędliną, serem, oliwkami i papryką. Zrobiłam je na kolację z składników, które akurat miałam w lodówce. W szafce znalazł się również sos słodko – kwaśny, który podałam do pierożków. W ten sposób wyczarowałam w ciągu 30 minut świetną przekąskę, która(...)sprawdzi się na kolację lub szybką przystawkę na spotkanie ze znajomymi czy rodziną. Post Pierożki na słono z ciasta francuskiego pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem 153

Ruloniki z łososiem były idealną przekąską na sylwestra, ale będą również wspaniałe na każdą inną imprezę. Ruloniki z ciasta francuskiego z łososiem Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - 150 g wędzonego łososia - 250 g szpinaku - 2 serki camembert - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - masło ok. 4 łyżek - żółtko Przygotowanie: Szpinak myjemy, obsuszamy i smażymy na maśle, dodajemy drobno pokrojony czosnek, przyprawiamy(...)solą i pieprzem. Całość smażymy do wyparowania wody ze szpinaku.  Rozsmarowujemy całość na rozwiniętym cieście francuskim. Pokrojonego w paski łososia układamy naprzemiennie z serem camembert na całym cieście.  Zwijamy całość w rulon i smarujemy żółtkiem. Kroimy na ok. 1 cm kawałki i układamy na papierze do pieczenie. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni

Kulinarne życie
Cała prawda o Francuzkach 118

ostatnim czasie jak grzyby po deszczu pojawiają się książki traktujące o Francji i jej mieszkańcach, ze szczególnym naciskiem na Francuski. W licznych, pisanych przede wszystkim przez niefrancuskich autorów, książkach możemy przeczytać jakie są Francuzki, co jedzą, jak ćwiczą, gdzie się ubierają, jak pracują, jak wychowują swe dzieci, w końcu jakie prowadzą życie intymne. Ile […] Post Cała prawda

Krzywa Prosta
ślimaczki z ciasta francuskiego sera i szynki 2300

przepisów Madzi Składniki: opakowanie ciasta francuskiego xxl 200 gram sera żółtego ( w plastrach ) 150 gram szynki babuni ( w plastrach ) kethup Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować cienko kethupem, rozłożyć ser żółty, na niego szynkę, ponownie posmarować kethupem, przykryć serem żółtym. Delikatnie zwinąć w rulon. Powstałą roladę pokroić na 2 - 3 cm plastry ułożyć na blasze delikatnie posmarowanej tłuszczem

Darcia w kuchni
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 416

się zastanawiałam, dlaczego ciasto francuskie tylko sporadycznie sama przygotowywałam. Teraz już wiem, że kiedy coś gotuję, to bardzo rzadko wcześniej planuję i dlatego gotowe ciasto kupuję i jak mam pomysł to na szybko coś z niego szykuję. Dzisiaj roladki mięsne z kurczaka przygotowałam i w okrągłej formie poukładałam. Po upieczeniu wszystkie się połączyły i fajne ciasto utworzyły(...)oliwkami, 100 g sera camembert z pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka do smaku, ¼ łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego, ponadto: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 1 jajko. Przygotowanie: Farsz: Filet myjemy, oczyszczamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Dodajemy pastę z pomidorów, pokrojony bardzo drobno ser, doprawiamy do smaku

Moniki Smakołyki
Kabanosy w cieście francuskim 198

uroczystość rodzinną lub na sylwestra lub kolację, podałam je z sosem czosnkowym od firmy  Fanex . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 gram kabanosów  Sos czosnkowy Fanex Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki, ciasto francuskie kroimy nożem lub radełkiem na małe kwadraty. Na każdym kwadracie układamy kawałek kabanosa, zlepiamy boki ciasta, układamy na blasze

Bajeczna Kuchnia
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim 137

Polędwica w cieście francuskim świetnie się prezentuje i z całą pewnością może być ozdobą stołu. Można ją przygotować na różne z sposoby. U mnie z kapustą i grzybami czyli typowo polskie smaki. 1 polędwica wieprzowa 200 g kapust kiszonej mała cebula kilka suszonych grzybów, można je zastąpić pieczarkami płat ciasta francuskiego kilka plastrów szynki suszonej

Polska Zupa
francuskie paluchy z cynamonem 138

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka cynamonu mielonego 2 łyżki masła 3 łyżki cukru dodatkowo: lukier: cukier puder wymieszany z wodą (proporce dowolne, w zależności jakiej gęstości chcemy uzyskać lukier) wykonanie: Ciasto rozwijamy. Masło roztapiamy i smarujemy nim całą powierzchnię ciasta. Cynamon mieszamy z cukrem i posypujemy mieszanką wierzch ciasta. Całość delikatnie przyklepujemy. Z tak przygotowanego ciasta wycinamy paseczki

Domowy Smak Jedzenia
Brioche – delikatne francuskie pieczywo… 131

dokładnie moim własnym osobistym, czy też wziąć się w garść, poćwiczyć i zająć się czymś konstruktywnym, zamiast się nad sobą użalać. Wczoraj Zuzia… Continue reading Brioche – delikatne francuskie pieczywo

brunetkawkuchni
Tarty na Trzech Króli 175

całej rodziny klik oraz wersje jednoosobowe klik . Tym razem są to małe tarty z masą migdałową i jabłkami. Mini tarty na Trzech Króli składniki  1 opakowanie ciasta francuskiego 130 g mielonych migdałów 130 g miękkiego masła 130 g cukru 2 jajka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka Amaretto 1 jabłko wykonanie: Z ciasta francuskiego wycinamy spody

Przysmaki Karolki
Ciasto francuskie z pieczarkami i suszonymi pomidorami 235

przygotować, a przy gościach tylko włożyć do piekarnika na 20 minut :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 plasterki polędwicy sopockiej Tradycyjne Jadło , 4 plasterki żółtego sera, 150 g pieczarek, 1/2 małej cebuli, 4-5 suszonych pomidorów w oliwie, suszone oregano.  Przygotowanie:  Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadratów (3x4). Pieczarki i cebulkę drobno kroimy, podsmażamy z cebulką

Aga w kuchni
Francuskie paszteciki z mięsem 121

Znakomite na ciepło i na zimno, idealne do barszczyku czerwonego choć dzieci zjadły od razu z krupnikiem :) Bardzo szybko się je przygotowuje i jeszcze szybciej zjada. opakowanie gotowego ciasta francuskiego mięso gotowane (u mnie udko z kurczaka i kawałek królika) pół cebuli żółtko sól pieprz gałka muszkatołowa czosnek granulowany sezam do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso obrać z kości,włożyć(...)pokrojoną cebulą (nie musi być pokrojona drobno). Posiekać mięso i cebulę, aż będzie miało prawie gładką konsystencję. Do mięsa dodać żółtko, przyprawy, wszystko wymieszać i dosmakować. Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy, pociąć na grube pasy. Na każdym z pasów układać wzdłuż  mięso i zawinąć szczelnie (powstaną długie ruloniki). Następnie każdy rulonik pociąć ostrym nożem na niewielkie kawałki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
38 Najlepszych przekąsek na Sylwestra 183

szczęścia, pomyślności, zdrowia i miłości,  uśmiechu każdego dnia, miliona pomysłów na piękne i smaczne dania oraz samych kulinarnych sukcesów w 2016 roku!   Mini wrapy Ślimaczki z ciasta francuskiego Sałatka z buraków i fasoli Pasta z wędzonego tofu Kosteczki z sezamu i wiórków Orzechowe muffinki z otrębami Sałatka a'la Cezar Placki cukiniowe Hummus z pieczoną dynią Chipsy(...)buraków Pieczone kasztany Surówka z białą rzodkwią Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną Pieczona cieciorka Lekki krem orzechowy Hummus buraczany Żołnierzyki z owoców z dipem Frytki z batatów Różyczki z ciasta francuskiego Przekąska z białej rzodkwi Parówki w cieście francuskim Banana Bites Przekąska a'la tacos Pischinger'y Dip serowy z ziemniaka Naleśniki z parówkami i serem

Be Fit Be Strong
Tosty francuskie 130

Książka Ani Starmach zainspirowała mnie do zrobienia tostów francuskich.  Mmm jakie to było dobre, chrupiące miękkie w środku, wersja na słodko jest trafiona w punkt. Zapraszam...   Skala smaku 10/10 najlepiej wg mnie smakuje z chlebem tostowym ale można użyć zwykły chleb lub bułki. Ja smażyłam na maśle śmietankowym. Tosty francuskie: 4 grube kromki chleba  2 jajka

Kubki smaku
Kuchnia francuska jest prosta :) 150

Apetyt na Francję ” to pozycja od dawna wyczekiwana przez liczne grono miłośników dobrego jedzenia. Pięknie wydana, niemalże albumowa książka z przepięknymi zdjęciami i smakowitymi przepisami na dania kuchni francuskiej i…. chińskiej stanowi swoisty pamiętnik Autorki. Jest to zarazem doskonałe kompendium wiedzy o domowej kuchni, pełnej sezonowych potraw przygotowanych z myślą o najbliższych. Pomimo, że książka zawiera wiele przydatnych porad(...)jest jedynie poradnikiem kulinarnym. To także pełna ciepła, inspirująca opowieść o życiu Mimi Thorisson, która swoje dzieciństwo spędziła w Hong Kongu i na Riwierze Francuskiej. To także opowieść o tym, że życie potrafi być piękne, a czas spędzony w kuchni nie jest czasem straconym. Pasja do eksperymentów kulinarnych towarzyszyła Mimi od najmłodszych lat, nie zmieniły tego ani studia w Paryżu

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania