francuskie - 6660 przepisów (strona:148/444)

Babeczki migdałowe 130

opakowania ciasta francuskiego, 220 g migdałów bez skórki, 100 g cukru pudru, skórka otarta z 1 cytryny, 1 białko, 2 jajka, Oczywiście można zrobić ciasto francuskie, ale można skorzystać z gotowego. Ja często korzystam z gotowego, a dlaczego? Czas, czas, czas... Ważne, aby ciasto było z masłem! Migdały zmiksować, dodać białko, cukier i skórkę cytrynową, zmiksować razem. Następnie dodać

królestwo garów
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim 186

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Łosoś pod pierzynką z szpinaku i sera feta zawinięty w chrupiącym cieście francuskim. To pyszne, bardzo szybkie danie do zrobienia. Wygląda bardzo elegancko i na pewno zachwyci nie jedno oko Post Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Przekąska do piwa pszenicznego - francuskie zawijasy 203

Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, 120 długich cienkich kabanosów np. węgierskich, garść   fasoli mamut, suszony czosnek świeżo mielony, suszona papryczka chili świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony, 1 jajko, sól do smaku. Przygotowanie: Fasolę gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą, studzimy i suszymy. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy z pomocą

Moniki Smakołyki
Liebster Blog Award 120

Uroczysta kolacja jest wtedy, gdy coś świętujemy. Więc uroczystej kolacji nie wyobrażam sobie bez osoby, z którą bym chciał te wyjątkowe chwile dzielić. 5. Czy kiedykolwiek zrobiłeś własnoręcznie ciasto francuskie? Tak, jeden raz. Robiliśmy(...)Madzią croissanty . Ciasto nie wyszło doskonałe, sporo mu do doskonałego brakowało. Ale coś tam wyszło i croissanty nawet smaczne były. Podejrzewam, że jeszcze kiedyś się pokusimy o zrobienie ciasta francuskiego. Warto umieć takie rzeczy. 6. Czy cierpisz na manię kupowania naczyń, zastawy, talerzyków i innych przedmiotów, które można wykorzystać do fotografowania potraw? Nie, zdecydowanie nie. To Madzi dziedzina, ona najchętniej

Marder&Marder Manufacture
Roladki z wędzonego łososia 158

Roladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy.   Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza Wykonanie(...)lodówki na przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie delikatnie odwijamy folię i ostrym nożem tniemy na kawałki o szerokości 1,5-2 cm. Roladki z wędzonego łososia dekorujemy musztardą francuską i listkiem pietruszki.   Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Inny tatar z łososia Indyk z owocami w galarecie Gravlax – skandynawski marynowany łosoś .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Kremówka 362

przygotowniu i bardzo smaczna. Z chęcią sięgnęłam po kolejny kawałek a moje wyobrażenie smakowe na temat kremówki uległo zmianie. Jest pysznie. Składniki na ciasto: 2 blaty ciasta francuskiego Ciasto francuskie wykładamy na dużą blachę, na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut, do zarumienienia. W trakcie pieczenia nakłuwamy widelcem, gdyż ciasto się

Made By Mom And Son
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 118

polędwiczka wieprzowa (ok. 400 g), 5 łyżek pestek słonecznika, 5 łyżek pestek dyni, 2 łyżki miodu*, opakowanie ciasta francuskiego, 2 - 4 arkusze papieru ryżowego, sól, pieprz, tłuszcz do smażenia jajko, puree z pasternaku: 300 g pasternaku, 300 ml mleka, 1 łyżka masła, 2 łyżki śmietany 30%, sól, sałatka: 3 żeńskie kwiaty cukinii, rukiew wodna Pasternak umyć, obrać pokroić na kawałki(...)odciąć ogon i główkę (w ten sposób otrzymamy ładny, równy kawałek mięsa). Mięso oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć polędwiczkę, na rozgrzanym tłuszczu, ze wszystkich stron. Przełożyć na talerz. Ciasto francuskie rozłożyć, lekko rozwałkować. Ułożyć na środku papier ryżowy lekko zmoczony. Na nim rozsmarować połowę pestek z miodem, ułożyć na nich polędwiczkę, posmarować ją z wierzchu, resztą pestek z dynią

królestwo garów
Ciasteczka francuskie z owocami róży 132

Ciasteczka francuskie z owocami róży   Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - konfitura z owoców róży (u mnie Polska Róża) Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Ciasto dzielę na równe kwadraty. Na każdym z nich układam owoce z róży. Każdy kwadrat sklejam w coś w rodzaju sakiewki. Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura

Kuchnia co dnia
Jeczpomaki pierogi z kuchni tatarskiej 138

łyżki masła, pół szklani mleka. Zagnieć składniki i odstaw na 45 minut w ciepłe miejsce. Zamiast tego ciasta można użyć gotowego ciasta francuskiego. W oryginale ciasto nieco przypomina ciasto francuskie.  Farsz: 6 gotowanych i pokrojonych w drobną kostkę ziemniaków, pęczek natki pietruszki, 2 marchewki starte na tarce, zeszklona cebula, pół kilo podsmażonego

AZgotuj!
napoleonka,kremówka --- napoleon, fondente 107

składniki    na przepyszne ciasto francuskie 250g mąki pszennej 250g bardzo zimnego masła, pokrojonego w małą kostkę pół  łyżeczki soli 125 ml lodowatej wody Wykonanie..fotki kiepskie ,ale za to smak niepowtarzalny.....  Mąkę przesiewamy i tworzymy kopczyk. Masło i sól wkładamy do mąki i całość rozcieramy palcami.Kiedy masło staje się ziarniste, stopniowo dodajemy lodowatą wodę

w mojej kuchni
Paszteciki z ciasta francuskiego 149

kolejne wykorzystanie gotowanego mięsa np. wieprzowiny z rosołu lub szybki obiad. Jeśli mięso ugotujecie dzień wcześniej, przygotowanie pasztecików zajmie Wam chwilę! Polecam koniecznie z czerwonym barszczem! 137 g ciasta francuskiego ( zużywam pół płata gotowego opakowania 275 g) żółtko  350 g mięsa wieprzowego ( użyłam schabu ) ząbek czosnku 2-3 ziarenka ziela angielskiego jajko cebula pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli(...)sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Ugotowane mięso drobno pokroić lub zmielić w maszynce. Dodać jajko, odciśniętą bułkę, cebulę, kukurydzę i fasolę. Doprawić do smaku. Ciasto francuskie przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku. Nałożyć farsz i zwinąć ciasto jak roladę ( łączenie ciasta powinno znaleść się pod spodem, boki zawijamy pod spód ). Paszteciki układamy na papierze do pieczenia

Atlas Smaków
Napoleonki z owocami, z jagodami 119

jagód* 2 łyżki cukru, opakowanie ciasta francuskiego, 2 szklanki mleka, 25 g masła, laska wanilii, 2 żółtka, 1 jajko, 40 g mąki pszennej, 40 g mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, Oczywiście można zrobić ciasto francuskie, ale można skorzystać z gotowego. Ja często korzystam z gotowego, a dlaczego? Czas, czas, czas... Ważne, aby ciasto było z masłem! Owoce wymieszać

królestwo garów
Wykwintne francuskie paszteciki 172

Jeśli czysty barszczyk czerwony do nich dodamy to obiad będzie smaczny, zapewne udany.  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 375 g, 200 g pasztetu wykwintnego z drobiem Spichlerz Rusiecki, czarnuszka, sól gruboziarnista. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 220°C.   Ciasto francuskie rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30 cm na 40 cm (jeśli mamy gotowe ciasto w rolce

Moniki Smakołyki
Miszmasz w cieście francuskim 210

Danie, które prezentuję jest naprawdę godne polecenia. Bałagan mięsno - warzywny w cieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany. SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 5 marchewek 1 pietruszka 1 mały por 1 mała cukinia pół główki kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 2 połówki piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka majeranek, pierz , sól, papryka słodka olej(...)przykrywamy i dusimy do miękkości. W między czasie przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką. . Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy. Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz. Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym

W kuchennym oknie Ewy
Zupa serowa 145

Rewelacyjna kremowa zupa serowa. Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się aromat serków. 2 drobiowe skrzydełka 1 cebula 2 kiełbaski francuskie Włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka) 7 różyczek kalafiora 100 serka topionego hollander kremowy 50 g serka topionego śmietankowego 100 g serka topionego z szynką 1 kostka rosołowa drobiowa 1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta Sól

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania