francuskie - 6660 przepisów (strona:125/444)

Francuskie ślimaczki z salami i serem 89

Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę pyszne.Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąski imprezowe. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można przygotować je w wersji mniejszej - tak jak moje - zwijając ciasto wzdłuż krótszego boku(...)wersji większej, czyli zwijając ciasto wzdłuż boku dłuższego. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2-3 łyżki ketchupu ok. 50 g salami w plasterkach (1/2 opakowania) ok. 75 g sera żółtego w plasterkach (1/2 opakowania) 1 mała cebula majeranek Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i smarujemy ketchupem. Na całym cieście rozkładamy plasterki salami. Następnie wykładamy

Kuchnia MagdaLeny
Słodkie co nieco na Walentynki - serce z ciasta francuskiego z kremem czekoladowo-pomarańczowym (Cuore di sfoglia con crema al c 113

Jeżeli szukacie przepisu na coś słodkiego na walentynkow ą kolację , polecam Wam prosty i niewymagający wielu przygotowań deser.  Serca z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem czekoladowo-pomarańczowym z dodatkiem likieru pomarańczowego. Taki deser powinien zachwycić Wasz ą  drug ą  po ł owk ę  ;) SKŁADNIKI  (2 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g mascarpone(...)łyżkami likieru pomarańczowego oraz otartą skórką z pomarańczy. Krem przykrywamy i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 serca, wykładamy je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Serca pieczemy ok. 5-10 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Krem czekoladowy

La grande e la piccola cuoca
Dorsz w cieście francuskim 133

wyprawach wikingów, dorsz wciąż służył jako środek płatniczy w całej Europie, za co Norwegowie sprowadzali wino, mąkę, ubrania czy biżuterię. Zapraszam na dorsza w warzywach zapieczonego w cieście francuskim . 👥 – ❌ ⏰ – 60 – 80 minut 🥩 – ❌ Składniki 600 g świeżego dorsza 2 arkusze ciasta francuskiego 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1 por biała część 100 g mrożonego groszku(...)mlekiem i pomaluj górę ciasta. Wstaw ponownie naczynie do piekarnika na ok. 30 minut lub do momentu, kiedy góra ciasta się podpiecze. Gotowe. Smacznego 🇵🇱 Artykuł Dorsz w cieście francuskim pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko

RafalCook
Imprezowe przekąski – część 1 127

już ostatnia chwila by pomyśleć o menu. Dlatego dziś mam dla Was kilka pomysłów na imprezowe przekąski. Szybkie, banalnie proste i oczywiście smaczne 😉 Sprawdźcie sami! Boczek w cieście francuskim 1 op. ciasta francuskiego 200g boczku wędzonego 1 jajko pieprz cytrynowy (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 220°C. Schłodzone ciasto francuskie kroimy w poprzek w paski o grubości

Mostek w kuchni
Tosty z jajkiem sadzonym 169

Kolejny ciekawy pomysł na szybkie i oryginalne śniadanie – tosty z jajkiem sadzonym. Jako dodatek do tostów możemy zielonego ogórka, albo pomidora. Idealnie będzie również do

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi w boczku i cieście francuskim 107

szybką i łatwą przekąskę, która z powodzeniem może być także przystawką do wystawnej kolacji. Zobaczcie sami jakie to proste! Przygotowanie 5 minutes Gotowanie 20 minutes Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 pęczek szparagów 1 op. boczku w plastrach (u mnie wędzony) 1 jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220°C. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozbywamy(...)się zdrewniałych końcówek szparagów. Wystarczy, że lekko je wygniemy, a same złamią się i oddzielą od dobrej części. Z twardych końcówek można zrobić np. zupę. Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. Powstałymi paskami owijamy szparagi zostawiając miejsce na boczek. Następnie powtarzamy czynność z boczkiem. Szparagi układamy na blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Smarujemy je rozmąconym jajkiem, posypujemy

Mostek w kuchni
Kurczak w cieście francuskim z pieczonymi ziemniakami 491

Pierś z kurczaka faszerowana papryką w trzech kolorach, doprawiona naturalnymi przyprawami i ukryta w splotach ciasta francuskiego. To świetna propozycja na uroczysty obiad. Szczególnie, że do takiego mięsa można podać pieczone, ziołowe ziemniaki w formie spiralki. 4 filety z kurczaka 4 łyżki oliwy przyprawa Vegeta Natur 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 125 g sera mozzarella(...)opakowania ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka PIECZONE ZIEMNIAKI NA SZASZŁYKU: 6 sztuk równych ziemniaków do pieczenia 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami sól Filety z kurczaka naciąć na płasko ostrym nożem tworząc kieszonki. Natrzeć dokładnie oliwą z każdej strony i oprószyć przyprawą. Odstawić. Paprykę pokroić

https:KKuchniaMniam
Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto 148

jeśli wolicie zupę mniej słodką – wystarczy tylko 100ml (zawsze można na koniec gotowania dodać go więcej). Jeśli nie macie porto, zamieńcie je na czerwone wino ze szczepu Merlot – półsłodkie, francuskie lub kalifornijskie. Odparowujemy mieszając 1/3 alkoholu z rondla i wlewamy bulion wołowy.   PODKRĘCONY BULION WOŁOWY Z KOSTKI BIO Cebulowa nie zniesie rosołu drobiowego – to ma być mocny, esencjonalny, głęboki(...)solimy i pieprzymy do smaku. PODANIE Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, podzielona na pojedyncze porcje i zapieczona – ja szykuję ją w następujący sposób. Zaczynam od pokrojenia pod skosem francuskiej bagietki na zakwasie na cienkie, półtoracentymetrowe kromki. Kromki bagietki zamieniam w grzanki z bagietki – na patelni rozpuszczam na małym ogniu odrobinę klarowanego masła i rumienię kromki bułki z obu stron

Karo in the Kitchen
ŚWIDERKI FRANCUSKIE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 130

Szybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np.  NAJPROSTSZA(...)SAŁATKA Z ROSZPONKI  😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego świeżego ok. 90 g szynki parmeńskiej ok. 100 g tartej mozzarelli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Oliwę z oliwek mieszamy z czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Na połowie ciasta rozsmarowujemy oliwę z czosnkiem, a następnie układamy szynkę parmeńską, posypujemy startym serem

Kuchnia MagdaLeny
Francuska tarta z serem i gruszkami 262

Moje ulubione połączenie smaków: kruchutkie ciasto francuskie, serowo-budyniowe nadzienie i owoce. Całość posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały jesienny deser do kawy.  Tartę zrobicie w pół godziny, dlatego warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego i przygotować ją gdy przyjdzie nam nagła ochota na coś słodkiego ;) 220 g ciasta francuskiego 3 gruszki  garść płatków migdałowych Masa serowa

Smakołyki Asi
NAPOLEONKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM 144

Przepyszne połączenie chrupiącego ciasta i budyniowego kremu.jest to wersja uproszczona bo z gotowego ciasta francuskiego i budyniu w proszku ale ciasto smaczne i znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia

Mała w garnku miesza
Palmiery piernikowe 134

okazji cudownie pachną oraz... uroczo wyglądają.  Prawda?  Ich nazwa pochodzi od kształtu liści palmy, choć nazywane są też motylkami lub uszami słonia. Warto posiadać awaryjny płat ciasta francuskiego i smacznie zaskoczyć niespodziewanych gości. Polecam!  1 opakowanie ciasta francuskiego 1/3 szklanki cukru (można nie co mniej) 2 łyżeczki przyprawy do piernika Cukier należy wymieszać z cynamonem.  Papier(...)który było zwinięte ciasto francuskie oprószyć cukrem cynamonowym, a następnie ponownie ułożyć na nim płat ciasta. Ciasto obficie posypać cukrem i lekko go docisnąć. Następnie dłuższe boki zwinąć zwinąć ku środkowi (każdy bok do połowy) i całość pokroić na około 8-10 mm plasterki. (Aby ciasto lepiej kroiło się - uprzednio można je schłodzić w lodówce.) Palmiery ze sporymi odstępami ułożyć

Di gotuje
śliwki cynamonowe w cieście francuskim ze słonecznikiem... 139

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie, śliwki 50 dag, cynamon 2 łyżki, cukier 2 łyżki, woda - ile potrzeba, słonecznik 150 gram, puder cukier - ile potrzeba ciasto francuskie mam zawsze w zapasie na wypieki słodkie czy wytrawne = ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem brzegi ciasta ponacinać nożyczkami

W Mojej Kuchni Lubię
Zawijaski z ciasta francuskiego i boczku 96

pomysłu na obiad szukam czegoś szybkiego. Taki jest ten obiadek Składniki: ciasto francuskie 10 plastrów boczku wędzonego cienko pokrojonego w palsterki czarny sezam (polecam ten od Plenus można go kupić w Galerii Herbat ) barszczyk czerwony – możecie ugotować sami lub dla leniwych instant   Ciasto francuskie kroje na paseczki. Na każdy pasek nakładam takiej samej długości i szerokości boczek. Zawijam(...)kręcąc końcami ciasta. Posypuję czarnym sezamem. Piekę w piekarniku w 180 stopniach do zrumienienia.   Artykuł Zawijaski z ciasta francuskiego i boczku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl