Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem żółtym i cebulą. Szybkie przekąski zaledwie z 5 składników gotowe w 30 minut! Smakują jak pizza i są naprawdę pyszne.Świetnie sprawdzą się na kolację lub jako przekąski imprezowe. Dobrze smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można przygotować je w wersji mniejszej - tak jak moje - zwijając ciasto wzdłuż krótszego boku(...)wersji większej, czyli zwijając ciasto wzdłuż boku dłuższego. Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2-3 łyżki ketchupu ok. 50 g salami w plasterkach (1/2 opakowania) ok. 75 g sera żółtego w plasterkach (1/2 opakowania) 1 mała cebula majeranek Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i smarujemy ketchupem. Na całym cieście rozkładamy plasterki salami. Następnie wykładamy
Kuchnia MagdaLenyJeżeli szukacie przepisu na coś słodkiego na walentynkow ą kolację , polecam Wam prosty i niewymagający wielu przygotowań deser. Serca z ciasta francuskiego przełożone aromatycznym kremem czekoladowo-pomarańczowym z dodatkiem likieru pomarańczowego. Taki deser powinien zachwycić Wasz ą drug ą po ł owk ę ;) SKŁADNIKI (2 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g mascarpone(...)łyżkami likieru pomarańczowego oraz otartą skórką z pomarańczy. Krem przykrywamy i schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Z ciasta francuskiego wykrawamy 4 serca, wykładamy je na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta nakłuwamy widelcem. Serca pieczemy ok. 5-10 minut do uzyskania złotego koloru. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Krem czekoladowy
La grande e la piccola cuocawyprawach wikingów, dorsz wciąż służył jako środek płatniczy w całej Europie, za co Norwegowie sprowadzali wino, mąkę, ubrania czy biżuterię. Zapraszam na dorsza w warzywach zapieczonego w cieście francuskim . 👥 – ❌ ⏰ – 60 – 80 minut 🥩 – ❌ Składniki 600 g świeżego dorsza 2 arkusze ciasta francuskiego 2 marchewki 2 pietruszki 1 cebula 1 por biała część 100 g mrożonego groszku(...)mlekiem i pomaluj górę ciasta. Wstaw ponownie naczynie do piekarnika na ok. 30 minut lub do momentu, kiedy góra ciasta się podpiecze. Gotowe. Smacznego 🇵🇱 Artykuł Dorsz w cieście francuskim pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko
RafalCookjuż ostatnia chwila by pomyśleć o menu. Dlatego dziś mam dla Was kilka pomysłów na imprezowe przekąski. Szybkie, banalnie proste i oczywiście smaczne 😉 Sprawdźcie sami! Boczek w cieście francuskim 1 op. ciasta francuskiego 200g boczku wędzonego 1 jajko pieprz cytrynowy (opcjonalnie) Nagrzewamy nasz piekarnik do temperatury 220°C. Schłodzone ciasto francuskie kroimy w poprzek w paski o grubości
Mostek w kuchniKolejny ciekawy pomysł na szybkie i oryginalne śniadanie – tosty z jajkiem sadzonym. Jako dodatek do tostów możemy zielonego ogórka, albo pomidora. Idealnie będzie również do
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szybką i łatwą przekąskę, która z powodzeniem może być także przystawką do wystawnej kolacji. Zobaczcie sami jakie to proste! Przygotowanie 5 minutes Gotowanie 20 minutes Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 1 pęczek szparagów 1 op. boczku w plastrach (u mnie wędzony) 1 jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 220°C. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozbywamy(...)się zdrewniałych końcówek szparagów. Wystarczy, że lekko je wygniemy, a same złamią się i oddzielą od dobrej części. Z twardych końcówek można zrobić np. zupę. Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. Powstałymi paskami owijamy szparagi zostawiając miejsce na boczek. Następnie powtarzamy czynność z boczkiem. Szparagi układamy na blasze zachowując kilkucentymetrowe odstępy. Smarujemy je rozmąconym jajkiem, posypujemy
Mostek w kuchniPierś z kurczaka faszerowana papryką w trzech kolorach, doprawiona naturalnymi przyprawami i ukryta w splotach ciasta francuskiego. To świetna propozycja na uroczysty obiad. Szczególnie, że do takiego mięsa można podać pieczone, ziołowe ziemniaki w formie spiralki. 4 filety z kurczaka 4 łyżki oliwy przyprawa Vegeta Natur 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 125 g sera mozzarella(...)opakowania ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka PIECZONE ZIEMNIAKI NA SZASZŁYKU: 6 sztuk równych ziemniaków do pieczenia 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami sól Filety z kurczaka naciąć na płasko ostrym nożem tworząc kieszonki. Natrzeć dokładnie oliwą z każdej strony i oprószyć przyprawą. Odstawić. Paprykę pokroić
https:KKuchniaMniamjeśli wolicie zupę mniej słodką – wystarczy tylko 100ml (zawsze można na koniec gotowania dodać go więcej). Jeśli nie macie porto, zamieńcie je na czerwone wino ze szczepu Merlot – półsłodkie, francuskie lub kalifornijskie. Odparowujemy mieszając 1/3 alkoholu z rondla i wlewamy bulion wołowy. PODKRĘCONY BULION WOŁOWY Z KOSTKI BIO Cebulowa nie zniesie rosołu drobiowego – to ma być mocny, esencjonalny, głęboki(...)solimy i pieprzymy do smaku. PODANIE Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, podzielona na pojedyncze porcje i zapieczona – ja szykuję ją w następujący sposób. Zaczynam od pokrojenia pod skosem francuskiej bagietki na zakwasie na cienkie, półtoracentymetrowe kromki. Kromki bagietki zamieniam w grzanki z bagietki – na patelni rozpuszczam na małym ogniu odrobinę klarowanego masła i rumienię kromki bułki z obu stron
Karo in the KitchenSzybka przekąska z ciasta francuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA(...)SAŁATKA Z ROSZPONKI 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego świeżego ok. 90 g szynki parmeńskiej ok. 100 g tartej mozzarelli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego Wykonanie: Oliwę z oliwek mieszamy z czosnkiem niedźwiedzim. Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Na połowie ciasta rozsmarowujemy oliwę z czosnkiem, a następnie układamy szynkę parmeńską, posypujemy startym serem
Kuchnia MagdaLenyMoje ulubione połączenie smaków: kruchutkie ciasto francuskie, serowo-budyniowe nadzienie i owoce. Całość posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały jesienny deser do kawy. Tartę zrobicie w pół godziny, dlatego warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego i przygotować ją gdy przyjdzie nam nagła ochota na coś słodkiego ;) 220 g ciasta francuskiego 3 gruszki garść płatków migdałowych Masa serowa
Smakołyki AsiPrzepyszne połączenie chrupiącego ciasta i budyniowego kremu.jest to wersja uproszczona bo z gotowego ciasta francuskiego i budyniu w proszku ale ciasto smaczne i znika migiem. SKŁADNIKI 2 opakowania ciasta francuskiego 5 szklanek mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 5-6 łyżek cukru 250g masła WYKONANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200C.Ciasto francuskie rozwijamy na dwóch blaszkach wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia
Mała w garnku mieszaokazji cudownie pachną oraz... uroczo wyglądają. Prawda? Ich nazwa pochodzi od kształtu liści palmy, choć nazywane są też motylkami lub uszami słonia. Warto posiadać awaryjny płat ciasta francuskiego i smacznie zaskoczyć niespodziewanych gości. Polecam! 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/3 szklanki cukru (można nie co mniej) 2 łyżeczki przyprawy do piernika Cukier należy wymieszać z cynamonem. Papier(...)który było zwinięte ciasto francuskie oprószyć cukrem cynamonowym, a następnie ponownie ułożyć na nim płat ciasta. Ciasto obficie posypać cukrem i lekko go docisnąć. Następnie dłuższe boki zwinąć zwinąć ku środkowi (każdy bok do połowy) i całość pokroić na około 8-10 mm plasterki. (Aby ciasto lepiej kroiło się - uprzednio można je schłodzić w lodówce.) Palmiery ze sporymi odstępami ułożyć
Di gotujeSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie, śliwki 50 dag, cynamon 2 łyżki, cukier 2 łyżki, woda - ile potrzeba, słonecznik 150 gram, puder cukier - ile potrzeba ciasto francuskie mam zawsze w zapasie na wypieki słodkie czy wytrawne = ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem brzegi ciasta ponacinać nożyczkami
W Mojej Kuchni Lubiępomysłu na obiad szukam czegoś szybkiego. Taki jest ten obiadek Składniki: ciasto francuskie 10 plastrów boczku wędzonego cienko pokrojonego w palsterki czarny sezam (polecam ten od Plenus można go kupić w Galerii Herbat ) barszczyk czerwony – możecie ugotować sami lub dla leniwych instant Ciasto francuskie kroje na paseczki. Na każdy pasek nakładam takiej samej długości i szerokości boczek. Zawijam(...)kręcąc końcami ciasta. Posypuję czarnym sezamem. Piekę w piekarniku w 180 stopniach do zrumienienia. Artykuł Zawijaski z ciasta francuskiego i boczku pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.pl