Kolejny mój eksperyment w kuchni, kotlety są dużo smaczniejsze od tradycyjnych. Składniki: Filety drobiowe ½ kg Grzyby suszone ½ szklanki Jajka 2 szt. Majonez 2 łyżki Mąka
Tradycyjna Kuchniapolecam wam śledzie korzenne i śledzie po kaszubsku . Z przyprawą curry możecie też zrobić pyszną potrawkę z piersi kurczaka . Dość gadania. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania śledzi Składniki – Śledzie w curry 6 filetów śledziowych 220 g jogurtu naturalnego 5 łyżek majonezu 15 g przyprawy curry – tu jest bardzo dobra 1 duża
Kuchennyviral.plniż 0,5 cm wysokości ryby. Przykryj i duś przez około 10-15 min w zależności od grubości fileta. Po tym czasie zdejmij z patelni i przełóż na talerz. Możesz podawać np. z sałatką z surowych buraków tylko bez kurczaka :) (link poniżej). PREPARATION Rinse and dry the salmon fillet with a paper towel. Make some small, across cuts
Better Life By Auntie Judania nie ma u nas świąt. Kilka składników a potrafią zdziałać cuda z kubeczkami smakowymi. SKŁADNIKI: Podwójna pierś kurczaka Puszka kukurydzy Puszka ananasa Mała dymka lub por Jogurt naturalny Majonej Sól Pieprz Liście laurowe Kilka kulek ziela angielskiego PRZYGOTOWANIE: Filety myjemy, usuwamy błonki. Gotujemy w niewielkiej ilości wody, wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim i solą. Ugotowane filety
Kopystką po garachSezon na szparagi w pełni. Proponuję Wam banalnie łatwy a efektowny sposób na roladki z kurczaka z tym warzywem. Nie dosyć, że ładnie się prezentują to są pyszne. W sam raz na rodzinny obiad. 2 duże filety drobiowe z polędwiczkami 12 zielonych szparag sól morska w młynku pieprz świeżo zmielony zioła prowansalskie 2 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć
Smakołyki AsiDanie rybne nie musi być nudne, z rybą można kombinować na wiele sposobów tak jak z kurczakiem. Tą wzbogaciłam porem, który nadał trochę ostrości i mozzarellą. Podałam je z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i surówką colesław. Składniki: 5 filetów rybnych 1 por (biała część) duża kulka mozzarelli łyżka masła jajko bułka tarta mąka sól pieprz olej do smażenia Pora pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapłaskie łyżki bułki tartej 1 małe jajko, roztrzepane sól, pieprz A jak to zrobić: Piersi z kurczaka nadkroić w najgrubszej części i otworzyć jak książkę. Oprószyć solą z dwóch stron, lekko rozbić tłuczkiem otrzymując trochę bardziej płaskie filety, mniej więcej jednakowej grubości. Wymieszać śliwki z tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny, bułką tartą i jajkiem. Doprawić
Kuchnia w opałachodwagi, aby stawać z nim w konkurencji na upieczenie lepszej kaczki – on po prostu robi najlepszą. Kaczka jednak jest o tyle wdzięczna, że podobnie jak u kurczaka, można wykorzystać jej elementy do zrobienia fantastycznego dania. Z porcji rosołowych ugotować wywar na czerninę podaną z lanymi kluskami. Udka pieczemy lub poddajemy długiemu gotowaniu w smalcu. Z resztek kaczki możemy zrobić(...)osób. Zaserwujcie ją, a na pewno Wasi współbiesiadnicy długo tego nie zapomną. W dodatku jest to danie nie tylko smaczne, ale stosunkowo szybkie i proste w wykonaniu. Składniki: 1 filet z kaczki 100g dyni 100g ziemniaka 100g masła 1 żółtko 1/2 cytryny 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku 1 łyżka wody szałwia sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Łyżkę oleju
Jacob Tastespotrawy jest cukinia. Jeśli nie macie spiralizara, czyli specjalnego urządzenia do wycinania makaronów z warzyw możecie zwykłą obieraczką do warzyw pokroić cukinię w pasy. Składniki: 2 małe piersi z kurczaka Szklanka suszonych pomidorów z zalewy ½ szklanki suszonych pomidorów ½ szklanki tartego parmezanu 300 ml śmietany 12 proc. (nieco więcej niż szklanka) 3 ząbki czosnku posiekane w plasterki 2 średnie cukinie(...)posiekany czosnek. Smaż jeszcze 2 minuty. Ściągnij całość z patelni i odłóż na bok. Krok 3 Filety przekrój wzdłuż na plastry, a następnie pokrój w cienkie paski. Na patelnię, na której smażone były pomidory, wlej łyżkę oleju. Rozgrzej. Wyłóż na patelnię pokrojonego kurczaka. Dopraw bazylią i oregano. Delikatnie posól (pomidory są słone, a do sosu trafi jeszcze słony parmezan
Niedzielny kucharzpikantny i w ogóle najlepiej nijaki :D Ale pierś z kurczaka dzięki marynacie nie musi być nijaka. Ważne, żeby poleżała w niej chociaż trochę, więc jeśli mam w planach przygotować takie danie na obiad lub lekką kolację , to przygotowuje mięso rano. Ale tak przygotowany filet będzie również świetnym dodatkiem do sałatki ! Do marynaty użyłam oliwy z oliwek, czosnku(...)również świeży tymianek. Przed pieczeniem, żeby jeszcze podkręcić trochę smak, posypałam mięso suszonymi ziołami. No i podałam z dipem. Właściwie wszystko ostatnio podaję z dipami - czy to jest pieczony kurczak, czy karkówka z grilla. Zbzikowałam na punkcie dipów. Mój ulubiony to ten na bazie jogurtu i fety. Tym razem przygotowałam go z młodziutkimi rzodkiewkami prosto z ogródka. Przepis wkrótce!! Czytaj
Kraina Tysiąca Smakówzasadzie tak ja w kurczaku, ale robimy to bardzo ostrożnie, gdyż mięso jest tam wbrew pozorom delikatne. Najpierw rozcinamy skórę na mostku, a potem ostrożnie, przesuwając się ku dołowi i przodowi tuszki, starannie oddzielamy mięso od mostka. Najlepiej zrobić to delikatnie ostrym nożem, choć teoretycznie można nawet palcami. Na koniec oddzielamy filet od znajdujących się z przodu widełek obojczyków(...)jest… Wynikało to jednak z przyzwyczajeń do kurczaka, którego dzieli się nieco inaczej, ale też trudniej zepsuć go już w garnku. To nie jest tak, że kaczka jest jakoś szczególnie trudna do np. upieczenia. Nie mniej jednak należy wykazać się uwagą i przestrzegać pewnych zasad, gdyż w przeciwieństwie do kurczaka mięso z kaczki nie wybacza błędów. Kaczka pieczona Jednym
Kulinarna PokusaSkładniki: 400 g fileta z indyka 1 cukinia 250 g fasolki szparagowej 1 cebula 4 jajka 3 łyżki maki 3 łyżki jogurtu naturalnego przyprawa do kurczaka sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Zapiekanka z kwiatami cukinii
czarrna od kuchnigarści mieszanki sałat kiełki rzodkiewki sól pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek sok z cytryny Wykonanie: Pierś z kurczaka obtaczamy w przyprawach. Układamy w parowniku wyłożonym folią aluminiową. Parujemy około 20 minut, czas gotowania zależy od tego jak gruby jest filet. jeśli uznacie, że jest za duży można go przekroić wzdłuż na pół. Na talerzu układamy sałaty, obok kaszę
Kulinarne przygody GatitySkładniki: -pół kilo filetu z kurczaka -przyprawa kebab-gyros -4 łyżki oleju -duży por -puszka krojonych pomidorów -400 ml wody -makaron spaghetti -sól -pieprz Sposób przygotowania: Filet kroimy w dużą kostkę i smażymy na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Doprawiamy solą i przyprawą gyros. Wyjmujemy z patelni. Por myjemy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na reszcie oleju. Następnie dodajemy pomidory
Magia jedzenia.Pierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. Składniki: filet drobiowy 2 szt. papryka czerwona 1 szt. ser feta 4 plastry papryka słodka mielona 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1 szczypta szczypiorek do posypania oliwa 1 łyżeczka do posmarowania
Kuchnia Paulettesobiadowe i kolacyjne. Przygotowywane potrawy to ciekawe łączenie tradycyjnej kuchni z najnowszymi trendami kulinarnymi. Przykłady z karty wzięte: Kurczak kukurydziany podany na sałatce z soczewicy, boczniaków i warzyw korzennych z sosem Dijońskim Zupa z jagnięciny z młodymi warzywami i pęczakiem Filet z pstrąga z gospodarstwa rybnego z Feleczyna smażony z kurkami podany z puree z pora i kalafiora oraz
SzczyptaSmaQ