filet z kurczaka - 9533 przepisów (strona:507/636)

Kurczak satay z grilla 399

mojego pięcioletniego gizda (urwisa). Tym przepisem na grillowanego kurczaka kończę tegoroczny sezon grillowy. Składniki : podwójna pierś kurczaka 2 łyżki masła orzechowego łyżka sosu sojowego 2 łyżki miodu łyżeczka curry 2 ząbki czosnku łyżeczka sosu Tabasco (bez w opcji dla dzieci) Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy na długie 1 cm paski. Czosnek ścieramy na tarce i mieszamy(...)pozostałymi składnikami tworząc marynatę w której marynujemy kurczaka minimum 3h do lodówki.  Paski filetu nabijamy (na namoczone patyczki do szaszłyków) tworząc kształt przypominający falę. Grillujemy spokojnie najlepiej na brykiecie unikając ze względu na zawarty miód w marynacie jakichkolwiek płomieni

Mechanik w kuchni
UDKA Z KURCZAKA (BEZ SKÓRY I KOŚCI) W SOSIE Z SUSZONYMI GRZYBAMI 37

Uwielbiam wytrybowane udka z kurczaka. To bardzo fajny kawałek mięsa i mega smaczny. Dla mnie o niebo smaczniejszy niż np. filet, który jest chudy i niskokaloryczny, ale generalnie bez wyrazu. Trzeba go porządnie doprawić, żeby był smaczny. Udka są rewelacyjne. Robię z nich kotlety, roladki z farszem, albo podsmażam, a potem duszę w sosie własnym. Jeśli tylko umiecie wytrybować(...)udka, albo macie możliwość kupić już takie pozbawione skóry i kości - polecam gorąco! 😎👌 Składniki: 1 kg wytrybowanych udek z kurczaka 100 g suszonych grzybów leśnych 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka słodka i ostra majeranek ziele angielskie liść laurowy olej - do smażenia bulion/woda - do podlania mięsa płaska łyżka mąki - do zaciągnięcia sosu Wykonanie: Suszone grzyby zalewamy wodą

Walijskie Pichcenie
Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym 25

Następne danie z kuchni mojej Mamy. Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: ? 4 piersi z kurczaka ? sól, pieprz do smaku ? olej do smażenia Panierka ? 2 łyżki mąki ? 2 jajka ? 2 łyżki majonezu Zalewa paprykow-cebulowa ? 1 cebula ? 1 papryka czerwona ? 1 papryka żółta ? 2 szklanki(...)szklanki octu ? 1 łyżeczka soli ? 200 g keczupu – 1 mały słoiczek ? 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: ? Filety pokroić na małe kawałki, posypać solą i pieprzem. ? Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. ? Kawałki kurczaka wrzucić do mokrej panierki i smażyć na oleju na rumiano. ? Cebulę i paprykę pokroić w paski. ? Z podanych składników ugotować zalewę

To co kocham
Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym 96

Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: • 4 piersi z kurczaka • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Panierka • 2 łyżki mąki • 2 jajka • 2 łyżki majonezu Zalewa paprykow-cebulowa • 1 cebula • 1 papryka czerwona • 1 papryka żółta(...)łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Filety pokroić na małe kawałki, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki kurczaka wrzucić do mokrej panierki i smażyć na oleju na rumiano. • Cebulę i paprykę pokroić

To co kocham
Przepis dnia: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 97

niewiarygodnie proste do przygotowania. Czas : 40 minut Liczba porcji : 2 Kurczaka po toskańsku można zrobić na dwa sposoby: szybszy i wolniejszy. W pierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające(...)więcej smaku, a wytopiony podczas długiego smażenia tłuszcz stanowi wspaniałą bazę sosu śmietanowego. Jeśli macie mało czasu, sięgnijcie po filety. Gdy sprawa jedzenia nie jest aż tak pilna zabierzcie się za udka. W obydwu wersjach danie smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej

Niedzielny kucharz
Piątek: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 333

niewiarygodnie proste do przygotowania. Czas : 40 minut Liczba porcji : 2 Kurczaka po toskańsku można zrobić na dwa sposoby: szybszy i wolniejszy. W pierwszym przypadku danie jest gotowe w 20 minut. W drugim trzeba dwa razy więcej czasu. Wszystko zależy od rodzaju mięsa jakiego użyjemy: czy będą to filety czy udka. Piersi oczywiście smażą się krócej, za to nogi, wymagające(...)więcej smaku, a wytopiony podczas długiego smażenia tłuszcz stanowi wspaniałą bazę sosu śmietanowego. Jeśli macie mało czasu, sięgnijcie po filety. Gdy sprawa jedzenia nie jest aż tak pilna zabierzcie się za udka. W obydwu wersjach danie smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej

Niedzielny kucharz
Kurczak w cieście francuskim 130

wszystkim. SKŁADNIKI: - opakowanie ciasta francuskiego - 100 g sera żółtego (w plasterkach) - 70 g suszonych pomidorów - 400 g filetu z kurczaka - ketchup   - saszetka ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać kilka przypraw np.: zioła prowansalskie, bazylię, majeranek) Filet myjemy i kroimy na cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej patelni, pod koniec dodając przyprawy. Odkładamy na talerz do wystudzenia(...)cieście francuskim układamy ser i smarujemy ketchupem. Suszone pomidory kroimy na drobno i posypujemy nimi ciasto francuskie na całej jego powierzchni. Kurczaka układamy w jednej linii, wzdłuż dłuższego boku ciasta francuskiego. Całość zawijamy w rulon, następne kroimy na ok. 6 cm. kawałki. Układamy je w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku ok. 20 min (do momentu, gdy ciasto

Związek na patelni
Spiralki z kurczaka wg Aleex 59

kurczaka. Robi się je błyskawicznie, opieka na ruszcie zaledwie po kilka minut z każdej strony, a efekt jest naprawdę znakomity. Spiralki fajnie wyglądają i bardzo dobrze smakują. Kurczak jest alternatywą dla tłustej kiełbasy, więc na pewno chętnie sięgną po niego wszyscy, którzy liczą kalorie. Ja polecam, warto je przygotować.  Składniki:   • dowolna ilość piersi z kurczaka bez skóry(...)inne, które lubicie  • olej  • patyczki do grilla  Sposób przygotowania:   1. Filety z piersi pokroić na paski o szerokości ok 2 cm.  2. Włożyć mięso do miseczki.  3. Dodać 2-3 łyżki oliwy i obtoczyć nią paski kurczaka.  4. Dodać przyprawy, wymieszać, aby mięso było nimi obklejone. 5. Przykryć folią i wstawić

W mojej kuchni
Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką 323

spotkanie grillowe w gronie rodziny i przyjaciół.  Czosnkowe kąski kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka - około 300 g około 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej marynata: 50 ml oleju sól i pieprz 1 duży ząbek czosnku PRZYGOTOWANIE: Filet myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w poprzek na około 2 cm plastry (wyszło mi 8 szt). Do miseczki wlewamy(...)olej, dodajemy sól, pieprz i przeciśnięty czosnek - mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy kąski kurczaka i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Następnie na plastrze szynki szwarcwaldzkiej układamy kąsek kurczaka i otulamy go dokładnie szynką - spinamy wykałaczkami.  Grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka - kilkanaście minut z dwóch stron.  Kąski mają być rumiane, można przykryć na kilka minut folią aluminiową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Filet z indyka w sosie z papryką. 62

dziś na obiad? Może filet z indyka w sosie z papryką? Szybkie i smaczne danie.  U nas w domu, często pojawia się mięso drobiowe. Najczęściej kurczak i indyk.  Indyk to jedno ze zdrowszych mięs, więc warto uwzględnić go w swojej diecie.  Jest lekkostrawne i polecane przy alergiach.  Najczęściej robię indyka w sosie, bo takiego lubimy

Agusiowe smakołyki
Pierś z kurczaka w musztardowo miodowej glazurze z grilla z cukinią. 76

Dziś propozycja  grillowa. Pyszny, aromatyczny kurczak w złocistej glazurze.. Zapraszam!   Składniki; 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki musztardy  50 ml oleju rzepakowego 2 łyżki miodu sól, pieprz do smaku   przyprawa grillowa 1 młoda cukinia   Przygotowanie; Filety myjemy, osuszamy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy miód i musztardę. Dokładnie mieszamy do połączenia. Filety(...)całość. Przykrywamy, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie filety wyjmujemy i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Cukinię kroimy w około centymetrowe plastry. Polewamy po wierzchu oliwą i posypujemy przyprawą grillową. Układamy na grillu. Grillujemy zaledwie 5 -6 minut. Podajemy z kurczakiem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Ryba w złocistej panierce 43

szafkach nadmiar kukurydzianych płatków i teraz… Wracam do tej panierki bardzo często. Taka panierka sprawdzi się też świetnie do innych mięs, np. kurczaka. Spróbujcie Składniki: (ilości przykładowe, zależą od ilości ryby) ulubiona ryba, u mnie filety z miruny 3 jajka M przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ryb (u mnie 1 płaska łyżka do jajek (lubimy mocno doprawione ryby

Słodkie okruszki
Ryba po japońsku 61

gości i bardzo szybko znika ze stołu. Smakuje na ciepło i na zimno. Jest prosta i wykonasz ją w pół godziny. Jeśli lubisz kurczaka w sosie słodko kwaśnym, to ryba po japońsku będzie doskonałym wyborem. Panierowane filety ryby przełożone są warzywami i zalane słodko kwaśnym sosem. Potrawa idealnie nadaje się na świąteczny stół, sylwestrową imprezę lub niedzielny obiad. Jest

Ania gotuje
RYBA W PANIERCE PIECZONA W PIEKARNIKU 117

kurczaka Wszystkie smakują obłędnie, aż mam chęć na spróbowanie innych ;) Składniki: * 500 g filetów rybnych (u mnie mintaj) * 2 jajka * panierka razowa  * sól do smaku * szczypta ostrej papryki mielonej * szczypta słodkiej papryki mielonej  * przyprawa do ryby do smaku Wykonanie: W misce rozklepać jajka, dodać sól, obie papryki i przyprawę do ryby. Do drugiej miski wsypać panierkę. Filety

Zrób to smacznie
FILECIKI Z KURCZAKA SMAŻONE W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 343

dolewamy pozostałe mleko. PŁATKI KUKURYDZIANE rozdrabniamy w malakserze lub przesypujemy do woreczka strunowego i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Wykładamy na głęboki talerz. KURCZAKA myjemy, dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Odcinamy białe błonki i ewentualne kostki. Każdy filet kroimy w poprzek na pół , a następnie grubszą część dodatkowo wzdłuż na 2 cieńsze filety.  Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem

cool and minty