Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojebułce tartej? Mam dla Was chrupiącego kurczaka. Fileciki w złocistych wiórkach kokosowych to dodatek do ryżu, a nawet ziemniaków. Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe 4 szt. sól 1 łyżeczka
Kuchnia Paulettesprzygotowałam zupełnie inne danie. I to był strzał w dziesiątkę. Indyka nafaszerowałam kurczakiem a całość owinęłam szynką szwarcwaldzką. Dzięki temu mięso pozostało soczyste. Polecam. Składniki: Filet z indyka 700 g 4 udka z kurczaka 1 op. szynki szwarcwaldzkiej 500 g pieczarek 1 cebula Olej do podsmażenia pieczarek Czubryca zielona Czubryca czerwona Sól Bulion/ woda Wykonanie: Filet z indyka
Smaki Ewytartego żółtego sera , np. gouda szklanka bułki tartej sól , biały pieprz do smaku granulowany czosnek szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( też do smaku ) olej do smażenia 2 jajka Piersi z kurczaka delikatnie rozklepujemy , tylko trochę , tak ,żeby pozostały dość grube ( 0,5 cm ) . Doprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką ( odrobinę nie za dużo ,żeby nie zdominowała potrawy ) , odstawiamy(...)miseczce roztrzepujemy jajka, jak do schabowych , do kolejnej miski wsypujemy bułkę tartą , a do ostatniej tarty ser . No i teraz zaczyna się gimnastyka , bo ser lubi się ześlizgnąć . Bierzemy filet zanurzamy w jajku , zgarniając jego nadmiar ręką , kładziemy jedną stroną na serze , podnosimy i dokładamy do przyklejonego sera , jeszcze trochę , tak żeby powstała gruba warstwa – dociskamy do kotleta
Ogrodnik w podróżyłyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli selerowej szczypta bazylii szczypta oregano sposób przyrządzenia Filety drobiowe myjemy i dzielimy na niewielkie kawałki. Do miski dodajemy jogurt sól i pieprz, mieszamy i do tak sporządzonej marynaty wkładamy kawałki kurczaka. Następnie misę o dstawiamy w chłodne miejsce, na co najmniej 1,5-2 godziny. Teraz siekamy
Miód i pieprzpapryka Udka pozbawiamy kości. Ziemniaki obieramy. Wszystko przyprawiamy słodką papryką i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na czas przygotowania warzyw. Czosnek kroimy w drobniutką kostkę, marchew i pora kroimy w plasterki. Czosnek dokładnie mieszamy z masłem. Udka delikatnie rozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła i posypujemy natką pietruszki. Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta
Maminek kulinarnypołowy cytryny 2 łyżki masła + 2 łyżki do sosu 2 łyżeczki miodu sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc 2 filety. Każdy filet doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Następnie obtaczamy każdy filet w mące i smażymy na średnim ogniu na 2 łyżkach masła, po kilka minut na każdej(...)stronie do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia posypujemy kurczaka odrobiną pieprzu cytrynowego. Kurczaka przekładamy na talerz i przykrywamy folią żeby nie wystygł. Na tę samą patelnię wrzucamy szparagi, dodajemy odrobinę soli, polewamy połową soku z cytryny i smażymy je przez kilka minut, aż nabiorą soczystego, zielonego koloru. Przekładamy je na talerz. Usuwamy z patelni przypalone kąski jeżeli takie są. Cytryny
Mostek w kuchnikurczaka naciąć wzdłuż, (nie przekrawając całkowicie). Doprawić z jednej i drugiej strony solą i pieprzem. Rucolę umyć i osuszyć. Pociąć/porwać na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokroić w paski, suszoną gruszkę, szalotkę drobno posiekać i dodać wszystko do rucoli. Na koniec dodać parmezan i dwie łyżki oliwy z oliwek. Dobrze wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać nasze filety
gutfutsprawdzony przepis na panierkę, który używam do kalafiorowego kurczaka , więc z tego skorzystałam i za dużo wymyślania nie miałam W każdym razie obiadek z filetami z cukinii wyszedł pyszniutki! Polecam Składniki: panierka do kalafiorowego kurczaka (tym razem bez ostrych dodatków, żeby dzieci mogły to przełknąć ) cukinia olej do smażenia Wykonanie: Panierka: W jednym naczyniu mieszamy siemię lniane z wodą(...)dokładnie się połączą. Cukinia: Cukinię myjemy, odkrawamy brzydkie końcówki i kroimy poprzecznie na 2 lub 3 części w zależności od jej rozmiaru. Następnie, każdy kawałek kroimy na grubsze plastry (“filety” ). Na patelni rozgrzewamy olej. “Filety” z cukini maczamy najpierw w mokrej miksturze, potem w suchej, potem znów w mokrej i na końcu w suchej. W ten sposób ciasto
Lamarida.plSałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym – szybka, prosta i dość delikatna w smaku, z dodatkiem sosu czosnkowego. Idealnie sprawdzi się na kolację lub jako sałatka
Kulinarne PrzebojeSałatka Hit imprezy – to pyszna sałatka z kurczakiem, której wręcz nie można się oprzeć. Mój Mąż ją wręcz uwielbia i potrafi zjeść całą miskę praktycznie
Kulinarne PrzebojeSzaszłyki z kurczaka i boczku – to pyszna propozycja na szaszłyki, które zarówno nadadzą się na grilla (tradycyjnego lub elektrycznego), jak i do upieczenia w piekarniku
Kulinarne Przebojesię - jaka by nie była, trzeba ją kochać! A ta kura... jakie ma piersi! Skusiłem się i zebrałem pozostałe składniki na pierś z kurczaka z kozim serem i białym sosem. A dobrałem mianowicie: - dwa filety z w/w kury - 1 małą cebulę - 2 duże, podłużne ziemniaki - ok. 100 g koziego sera - po 4 szt. liścia laurowego i ziela angielskiego(...)gałązkę tymianku i rozmarynu - czubatą łyżkę mąki - natkę pietruszki - lampkę białego wytrawnego wina - 2 łyżki masła - sol, biały pieprz Kupując tzw. podwójną pierś z kurczaka jest taka część, która łączy obie piersi. Po oddzieleniu filetów od siebie, postanowiłem użyć tą część korpusu do sosu. Na rozgrzanej patelni poddusiłem na 1 części masła następujące składniki: drobno posiekaną białą cebulę, liście laurowe
Right Behind The Kitchenpłatków owsianych, czy 125g rukoli! Tak więc nie bójcie się gotować na oko. Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki. Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka
Brzuszki Łakomczuszki