filet z kurczaka - 9968 przepisów (strona:520/665)

Kurczak Zagrodowy - co z ciebie za typ 147

zagrodowy" nie jest w tym przypadku jedynie nazwą marki, ale ściśle odzwierciedla metody chowu kurczaków, który przebiega pod ścisłym nadzorem weterynaryjnym i sanitarnym. Z mięsa kurczaka Zagrodowego, możemy przygotować wszystko - od doskonałego rosołu, filetów, galaretek i legumin po pieczone udka i wiele innych pyszności. Podczas warsztatów przygotowaliśmy dania opracowane przez Macieja Nowickiego rosół polski z pielmieniami, kurczak na dyni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rolada serowo-majonezowa z kurczakiem i pieczarkowym farszem. 454

łyżka posikanej natki pietruszki czarny pieprz 1 łyżka ciemnego sosu sojowego / magi  1 łyżka czerwonej słodkie papryki w proszku  dodatkowo: 2 duże filety drobiowe( około 650 gramów) 1 łyżka przyprawy do Złocistego kurczaka Kamis  2 łyżki oleju rzepakowego do wysmarowania papieru do pieczenia Wykonanie :  1. Przygotowujemy farsz : Pieczarki ścieramy na tarce na dużych oczkach(...)misce . Po wystudzeniu wbijamy jajo i wsypujemy bułkę tartą, mieszamy dokładnie. Farsz ma być dość zwarty 2. Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż tak, by powstały nam cienkie i płaskie kawałki mięsa, cienko je rozbijamy, przyprawiamy wmasowując dłońmi przyprawę do kurczaka z obu stron, odstawiamy do lodówki. 3W tym czasie przygotowujemy ciasto. Ser (oba rodzaje) ścieramy na drobnych oczkach

vaniliowoczekoladowa
Chude mięso: rodzaje, korzyści zdrowotne i przepisy na dania 8

zdrowe opcje każdego dnia. Potrawy z piersi z kurczaka i indyka Potrawy przygotowywane z piersi kurczaka oraz indyka cieszą się dużą popularnością wśród osób, które chcą prowadzić zdrowy tryb życia. Te chude źródła białka charakteryzują się niską kalorycznością, co czyni je doskonałym wyborem dla tych, którzy preferują dietę ubogą w tłuszcze. Kurczak ma wiele możliwości przyrządzania. Oto kilka zdrowych metod(...)element obiadu lub być pysznym dodatkiem do sałatek i wrapów. Dzięki bogactwu składników odżywczych staje się wartościowym elementem codziennego jadłospisu. Przykłady potraw mogą obejmować: grillowane piersi kurczaka marynowane w świeżych ziołach, pieczone filety indyka serwowane ze świeżymi warzywami, duszone kawałki mięsa w sosie pomidorowym. Każda z tych propozycji jest prosta do wykonania i dostarcza cennych substancji odżywczych. Przepisy

Marcepanowa kuchnia
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 187

Czasem w kuchni szukamy urozmaicenia tradycyjnych dań. By przełamać rutynę schabowego, mielonego czy smażonego kurczaka polecam zrobić pyszne kieszonki z fileta drobiowego wypełnione po wszystkie brzegi farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa

Kuchnia Paulettes
Pieczone roladki z indyka ze szparagami (Involtini di tacchino con asparagi al forno) 198

SKŁADNIKI 4 filety z piersi indyka 500 g zielonych szparagów 500 g pomidorków  100 g wędzonej szynki oliwa z oliwek s ó l, pieprz

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z kurczakiem – cała grillowana! 259

Odkładamy. Cukinię tylko myjemy – nie obieramy jej. Odcinamy szczyt z łodygą i kroimy cukinię pod lekkim skosem, na półcentymetrowe, równe plasterki. Odkładamy. Piersi kurczaka oczyszczamy kolejno z błonek i – dociskając mięso dłonią do deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka w takiej formie jak jest. Mięso skrapiamy oliwą, nacieramy mieszanką ziół

Karo in the Kitchen
Piersi z kurczaka w sosie z sera feta 149

sezonowanej w solance fety z dodatkiem czosnku i z listkami świeżej bazylii możecie wykorzystać też do szaszłyków souvlaki . Daleko mu do nudy! Piersi kurczaka oczyszczamy kolejno z błonek i – dociskając mięso dłonią do deski – dzielimy filety w poprzek na dwa cieńsze, równe kotlety. Niczego nie rozbijamy, zostawiamy kurczaka jak jest. Mięso nacieramy mieszanką ziół włoskich, lekko solimy i pieprzymy

Karo in the Kitchen
Zupa z kurczakiem gyros 186

Hej! Na dworze zimno. W taką pogodę idealną będzie rozgrzewająca zupa z kurczakiem gros i papryczką chili. Dałam jej tylko odrobinę, a i tak zadziałała wspaniale

Tylko pysznie
Kurczak na ostro z ananasem i makaronem ryżowym 213

Lubisz zestawienie słodko -ostre w jedzeniu? Jeśli tak, to ten przepis jest idealny dla Ciebie! (przepis autorski) Składniki – na dwie porcje filet i marynata: 1 pojedyncza pierś kurczaka 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1/2 – 1 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 ząbki czosnku lub 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Siekane Kotlety Z Kurczaka (wersja podstawowa) 168

kurczaka 2 jajka lub 1 duże 2-3 łyżki mąki tortowej 2 czubate łyżki majonezu 1 - 2 łyżki startego żółtego sera ulubiona wasza przyprawa do kurczaka sól, pieprz do smaku 1. Fileta myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do miski solimy i pieprzymy, dodajemy jajka/jajko, ser żółty, nasza przyprawę oraz majonez. Mieszamy i  w zależności

Gotowanie...to proste !
Pierś z kurczaka po hawajsku 165

ananasa  przyprawa do gyrosa oliwa z oliwek ser żółty oregano Sposób wykonania: Piers z kurczaka dokładnie płuczemy, dzielimy na kilka filetów. Oprószamy przyprawą do gyrosa i obsmażamy na oliwie z oliwek z obu stron. Pierś przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każdy filet nakładamy po plasterku ananasa i posypujemy startym żółtym serem(ilość wedle uznania) oraz oregano. Pieczemy około

Smaki Natalii
Saltimbocca z kurczaka ze smażonymi szparagami 173

ląduje w koszyku. Trzeba korzystać póki jeszcze są. Po powrocie do domu znowu chwila namysłu i szybki obiad gotowy. Tym razem połączyłam je z delikatnym mięsem kurczaka. Delikatnie oprószone solą i pieprzem filety owinęłam plasterkami szynki szwarcwaldzkiej, wkładając pod nie gałązki estragonu. Krótko obsmażyłam na oliwie i wstawiłam do piekarnika aby doszły. W tym czasie przesmażyłam szparagi z czosnkiem

Wiem co jem
Pierś z kurczaka ze śliwką. 158

Składniki: 1 duża pierś kurczaka suszone śliwki papryka ostra mielona Filet myjemy, robimy nożem z ostrą końcówką dziurę, wkładamy  śliwki do środka. Nacieramy papryką, wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-40 minut. Podajemy z mizerią i ziemniaczkami

Moje-pitraszenie
Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami i serkiem topionym 315

podwójne piersi z kurczaka - 10 pieczarek - 2 średnie cebule - 2 trójkąciki serka topionego - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz - zioła prowansalskie - oliwa Wykonanie: 1. Piersi z kurczaka dzieli na połowy, by otrzymać 4 filety. Ostrym nożem wycinamy w każdym filecie kieszonkę. 2. Pieczarki kroimy, smażymy na oliwie razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Farszem(...)napełniamy kieszonki, dokładamy do każdej pół trójkącika serka topionego i spinamy za pomocą wykałaczek. 4. Faszerowane piersi układamy w naczyniu żaroodpornym lub ceramicznym, posypujemy przyprawą do kurczaka i ziołami. Polewamy oliwą. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 st.C przez 20 minut. Piersi z kurczaka podawać z ryżem, ziemniakami lub ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sosem z kurek

Pasja Smaku