łyżeczka soli, 1 łyżeczka pieprzu, 1 czubata łyżeczka ziół do drobiu, jeśli ich nie mamy możemy zastąpić swoimi ulubionymi które zwykle dajemy do kurczaka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: umyty, osuszony filet kroimy w drobną kostkę, następnie całość musimy delikatnie przesiekać jeszcze nożem, przekładamy do dużej miski, paprykę kroimy w drobniutką kostkę, ser ścieramy na tarce(...)dużych oczkach, wszystko przekładamy do kurczaka, do miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, majonez oraz mąkę, całość dokładnie mieszamy, tak powstałą masę mięsną nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na rumiano, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLłyżeczka soli, 1 łyżeczka pieprzu, 1 czubata łyżeczka ziół do drobiu, jeśli ich nie mamy możemy zastąpić swoimi ulubionymi które zwykle dajemy do kurczaka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: umyty, osuszony filet kroimy w drobną kostkę, następnie całość musimy delikatnie przesiekać jeszcze nożem, przekładamy do dużej miski, paprykę kroimy w drobniutką kostkę, ser ścieramy na tarce(...)dużych oczkach, wszystko przekładamy do kurczaka, do miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, majonez oraz mąkę, całość dokładnie mieszamy, tak powstałą masę mięsną nakładamy łyżką na rozgrzaną patelnię z olejem i smażymy z obu stron na rumiano, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLGulasz z fileta indyka z dodatkiem marchewki i suszonych pomidorów to danie na obiad , które doskonale komponuje się zarówno z ryżem, kaszą, jak i ziemniakami. W skrócie, stanowi uniwersalną propozycję obiadową. Po raz pierwszy miałam okazję delektować się tym daniem u mojego brata, który podał je z ziemniakami. Od razu przypadło mi do gustu. Dokonałam pewnych modyfikacji w przepisie(...)przyprawa potrafi zdziałać cuda, choć warto zachować umiar w jej użyciu. Mięso z indyka jest wyjątkowo delikatne w smaku, przewyższając kurczaka pod tym względem. Uważam, że tak przyprawiony indyk w sosie stanowi wyśmienitą opcję na obiad . Gulasz z fileta indyka 5 – 6 porcji Składniki: 700 g fileta z piersi indyka 2 łyżki pszennej mąki 1 łyżeczka czarnego
codojedzeniakurczaka z ryżem świetnie sprawdzi się dla osób będących na diecie redukcyjnej. Potrawa jest też o tyle dobra, że można dowolnie modyfikować warzywa, które dodajecie, w zależności od tego, co macie w lodówce: groszek, szalotkę, seler naciowy, marchew, cukinię itd. Mrożone warzywa też się sprawdzą. Składniki na kurczaka na ryżu z warzywami (3 porcje): 400 g piersi z kurczaka(...)sól, pieprz Przygotowanie Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem curry i soli około 4-5 minut krócej niż podaje instrukcja na opakowaniu. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i każdą przekrawamy wzdłuż na dwa cienkie filety. Każdy kawałek obsypujemy solą, pieprzem i paprykami w proszku. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paski. Kukurydzę i paprykę mieszamy z ryżem
e-PrzepisyKulinarnekolorowe papryki 1 biała cebula 1 jajko 1 czerstwa bułka ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku 4 łyżki oleju 1 łyżka masła Wykonanie: Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w paski i zaparzyć gorącą wodą. Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Filety zmielić, dodać przysmażoną na maśle cebulę, jajko, bułkę i przyprawy do smaku. Całość starannie wymieszać
Tradycyjna Kuchniaczosnku - łyżka startego, długo dojrzewającego sera (np. parmezan, pecorino) - łyżka oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Grzanki: - pieczywo tostowe pełnoziarniste - pomidor - pierś z kurczaka - czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie Oczyszczony, pokrojony w plasterki filet zamarynować w posiekanym czosnku i pozostałych przyprawach. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie robimy pesto i przygotowujemy pozostałe składniki(...)blendera i blendować do momentu uzyskania pasty. Drobno posiekać pomidora. Filet położyć na rozgrzaną patelnię grillową, lub grilla elektrycznego. Grillować po 2 minuty z każdej strony, następnie na grilla/patelnię położyć kromki chleba i grillować do uzyskania pożądanej chrupkości. Gotowy chleb smarować pesto, ułożyć posiekane pomidory, a następnie kurczaka. Smacznego
Cook&Loveorzechów laskowych Helio Natura duże jajko mąka słodkiej papryki, ostrej papryki, czosnek w proszku, sól, pieprz Wykonanie: Piersi oczyszczamy i dzielimy na filety. Oprószamy z każdej strony solą, chilli, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki. W tym czasie płatki kukurydziane i orzechy kruszymy w blenderze. Jajko rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę słodką
Podróż w kulinariapiersi z kurczaka 4 pomarańcze garść żurawiny mrożonej 100 gram masła 1 łyżeczka cukru sól pieprz Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na mniejsze filety o grubości ok 2 cm. Solimy i pieprzymy z obu stron. Pomarańcze myjemy pod wrzącą wodą, następnie obieram bardzo cienko, aby ściąć tylko
Życie zaczyna się w kuchniłyżeczka oleju Przygotowanie Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon tłuszczu czy chrząstek. Oba kawałki oprószamy z obu stron przyprawami i skrapiamy oliwą. Obie piersi z kurczaka zwijamy razem w wałek (grubszy koniec jednego fileta układamy na cieńszym drugiego) i zawijamy ciasto w kilka warstw folii aluminiowej. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin (ja marynowałam 24 godz). Następnie
e-PrzepisyKulinarnenaturalny Celowo nie podałam ilości składników, bo każdy robi własne porcje i lubi inaczej doprawić każdą przyprawę. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszałam razem. Piersi z kurczaka przekroiłam na pól, żeby powstały dwa płaskie filety. Następnie nałożyłam nadzienie na każdą połowę i zawinęłam - tworząc roladę. Kiedy ułożyłam wszystkie 'roladki' na lekko wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym; posypałam jeszcze raz wszystkie filety
Chocolate Stop TemptingKiedy piekliśmy piersi z kurczaka dodawaliśmy mięsu to, czego mu było brak – kurczęcym piersiom natura poskąpiła tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z filetem z białej ryby – dodajemy mu jeden bardzo ważny element – sztuczną skórę. Niekoniecznie mam tu na myśli przeszczep, ale bardzo grubą, jednostronną panierkę (zaraz dojdę dlaczego wystarczy tylko na jednej stronie). Filety mrożone (u mnie traf
Karo in the Kitchenłyżki posiekanego koperku Sól Pieprz Przygotowanie: Bób ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i obrać. Pierś z kurczaka oczyścić. Rozdzielić na dwie pojedyncze piersi. Każdą przekroić na 2 części, grubszą i cieńszą. Grubszą część przekroić w poprzek na 2 cieńsze filety. Mięso doprawić solą oraz pieprzem z obu stron, a następnie oprószyć mąką. W szerokim garnku lub na większej patelni(...)minuty. Dodać obsmażone filety, wlać gorący bulion, wsypać kurkumę i całość zagotować. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty, w międzyczasie raz przewrócić mięso. Do miseczki wlać kilka łyżek sosu z garnka, dodać 3 łyżki śmietanki 30% i wymieszać. Dodać resztę śmietany i wymieszać. Śmietankę wlać do garnka z kurczakiem, dodać koperek, obrany bób i delikatnie
Fabryka pomysłówprzepyszna. Świetnie sprawdzi się na imprezach, przyjęciach rodzinnych i spotkaniach w gronie przyjaciół. Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: Ok 350g wędzonego kurczaka (u mnie udka bez skóry, ale może być też filet) 1 słoiczek selera konserwowego 3-4 jajka pół puszki ananasa 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej 2-3 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki(...)koperku (u mnie to i to) 2-3 łyżki majonezu 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku *** Wędzonego kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Selera konserwowego odsączamy z zalewy na sitku *** *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek również odsączamy
Blog z Apetytem4.9 / 5 ( 22 votes ) Pomidorówka z piersią z kurczaka i ziemniakiem, zupa na dobry dzień Pomidorówka z piersią z kurczaka , na ostatnich świeżych , słodkich pomidorach z
Ogrodnik w podróżypomidorów krojonych z zalewą 25 dag sera żółtego ( u mnie mix serów) ok. 4 łyżki oleju Przygotowanie; Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Filet myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka, solimy, pieprzymy i smażymy na łyżce oleju do miękkości. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem lub masłem. Dno wykładamy ryżem, ugniatając łyżką. Po wierzchu smarujemy majonezem
Radość kipiąca uśmiechem.