A może by tak zupkę tajską na te chłodne, pochmurne dni? Rozgrzewa, syci a do tego świetnie smakuje! Polecam w szczególności osobom lubiącym kuchnię orientalną ale także każdemu, kto chciałby spróbować czegoś troszkę innego niż nasze tradycyjne, polskie zupki. A więc potrzebujemy: ok. 400 g. piersi z kurczaka, ok. 1,5 l. bulionu, czerwona pasta curry, ok. 450 g bukietu warzyw (kalafior, brokuł, marchewka), 400 ml mleczka kokosowego, sok z limonki, sos sojowy, ostry sos chili, czosnek, trawa cytrynowa, curry Fi... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...