filet z kurczaka - 9892 przepisów (strona:513/660)

sznycelki drobiowe smażone w chrupiącej panierce 128

łyżeczki słodkiej papryki  1 łyżeczka soli selerowej szczypta bazylii szczypta oregano sposób przyrządzenia  Filety drobiowe myjemy i dzielimy na niewielkie kawałki. Do  miski dodajemy jogurt sól i pieprz,  mieszamy   i do tak sporządzonej marynaty wkładamy kawałki kurczaka. Następnie misę o dstawiamy  w chłodne miejsce, na co najmniej 1,5-2 godziny. Teraz siekamy

Miód i pieprz
Udka z kurczaka pieczone z ziemniakami 239

papryka    Udka pozbawiamy kości. Ziemniaki obieramy. Wszystko przyprawiamy słodką papryką i przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na czas przygotowania warzyw.    Czosnek kroimy w drobniutką kostkę, marchew i pora kroimy w plasterki. Czosnek dokładnie mieszamy z masłem. Udka delikatnie rozbijamy. Na filecie rozsmarowujemy porcję masła i posypujemy natką pietruszki.    Układamy lekko ponacinany ziemniak, zwijamy fileta

Maminek kulinarny
Cytrynowe szparagi z piersią kurczaka 120

połowy cytryny 2 łyżki masła + 2 łyżki do sosu 2 łyżeczki miodu sól, pieprz czarny, pieprz cytrynowy Sposób wykonania: Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy wzdłuż tworząc 2 filety. Każdy filet doprawiamy solą i pieprzem czarnym. Następnie obtaczamy każdy filet w mące i smażymy na średnim ogniu na 2 łyżkach masła, po kilka minut na każdej(...)stronie do uzyskania złotego koloru. Podczas smażenia posypujemy kurczaka odrobiną pieprzu cytrynowego. Kurczaka przekładamy na talerz i przykrywamy folią żeby nie wystygł. Na tę samą patelnię wrzucamy szparagi, dodajemy odrobinę soli, polewamy połową soku z cytryny i smażymy je przez kilka minut, aż nabiorą soczystego, zielonego koloru. Przekładamy je na talerz. Usuwamy z patelni przypalone kąski jeżeli takie są. Cytryny

Mostek w kuchni
Filet faszerowany ruculą, suszonymi pomidorami i suszoną gruszką 157

kurczaka naciąć wzdłuż, (nie przekrawając całkowicie). Doprawić z jednej i drugiej strony solą i pieprzem. Rucolę umyć i osuszyć. Pociąć/porwać na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokroić w paski, suszoną gruszkę, szalotkę drobno posiekać i dodać wszystko do rucoli. Na koniec dodać parmezan i dwie łyżki oliwy z oliwek. Dobrze wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać nasze filety

gutfut
Filety z cukinii w chrupiącej panierce 152

sprawdzony przepis na panierkę, który używam do kalafiorowego kurczaka , więc z tego skorzystałam i za dużo wymyślania nie miałam W każdym razie obiadek z filetami z cukinii wyszedł pyszniutki! Polecam Składniki: panierka do kalafiorowego kurczaka (tym razem bez ostrych dodatków, żeby dzieci mogły to przełknąć ) cukinia olej do smażenia Wykonanie: Panierka: W jednym naczyniu mieszamy siemię lniane z wodą(...)dokładnie się połączą. Cukinia: Cukinię myjemy, odkrawamy brzydkie końcówki i kroimy poprzecznie na 2 lub 3 części w zależności od jej rozmiaru. Następnie, każdy kawałek kroimy na grubsze plastry (“filety” ). Na patelni rozgrzewamy olej. “Filety” z cukini maczamy najpierw w mokrej miksturze, potem w suchej, potem znów w mokrej i na końcu w suchej. W ten sposób ciasto

Lamarida.pl
Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym 175

Sałatka z kurczakiem i sosem czosnkowym – szybka, prosta i dość delikatna w smaku, z dodatkiem sosu czosnkowego. Idealnie sprawdzi się na kolację lub jako sałatka

Kulinarne Przeboje
Sałatka Hit imprezy 32750

Sałatka Hit imprezy – to pyszna sałatka z kurczakiem, której wręcz nie można się oprzeć. Mój Mąż ją wręcz uwielbia i potrafi zjeść całą miskę praktycznie

Kulinarne Przeboje
Szaszłyki z kurczaka i boczku 249

Szaszłyki z kurczaka i boczku – to pyszna propozycja na szaszłyki, które zarówno nadadzą się na grilla (tradycyjnego lub elektrycznego), jak i do upieczenia w piekarniku

Kulinarne Przeboje
Pierś z kurczaka z kozim serem i białym sosem 119

się - jaka by nie była, trzeba ją kochać! A ta kura... jakie ma piersi! Skusiłem się i zebrałem pozostałe składniki na pierś z kurczaka z kozim serem i białym sosem. A dobrałem mianowicie: - dwa filety z w/w kury - 1 małą cebulę - 2 duże, podłużne ziemniaki - ok. 100 g koziego sera - po 4 szt. liścia laurowego i ziela angielskiego(...)gałązkę tymianku i rozmarynu - czubatą łyżkę mąki - natkę pietruszki - lampkę białego wytrawnego wina - 2 łyżki masła - sol, biały pieprz Kupując tzw. podwójną pierś z kurczaka jest taka część, która łączy obie piersi. Po oddzieleniu filetów od siebie, postanowiłem użyć tą część korpusu do sosu. Na rozgrzanej patelni poddusiłem na 1 części masła następujące składniki: drobno posiekaną białą cebulę, liście laurowe

Right Behind The Kitchen
Gotowanie z Okrasą. 329

płatków owsianych, czy 125g rukoli! Tak więc nie bójcie się gotować na oko. Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki. Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka

Brzuszki Łakomczuszki
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kapustą pekińską 9

Dziś zapraszam was na wariację na temat sałatki gyros. Ponieważ nie miałam mięsa z piersi z kurczaka, ale za to miałam wędzone filety, to ich użyłam do sałatki. Wyszło naprawdę pysznie😉  Składniki: 300 g wędzonej piersi z kurczaka  1 mała czerwona cebula  kilka ogórków konserwowych  1 puszka kukurydzy  1 świeża papryka 1/2 kapusty pekińskiej

Kuchnia domowa Ani
KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 195

miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula

Ostra na Słodko
KURCZAK MIODOWO-CYTRYNOWY Z TYMIANKIEM 110

miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula

Ostra na Słodko
Roladki z piersi kurczaka w szynce 206

Całkiem zgrabne roladki można zawinąć wykorzystując do tego cienkie plastry szynki (szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej). Piersi kurczaka to popularne i lubiane mięsko, chętnie przeze mnie wykorzystywane w różnych potrawach. W szynce szwarcwaldzkiej zawinąłem podłużne, dosyć chaotycznie wycięte, grube plastry takiego fileta (bez rozbijania – czyli cicho, czysto, szybko i przyjemnie). Oczywiście, aby było ciekawiej w środku muszą znaleźć się również(...)dodatki – jakie to już kwestia gustu (lub zawartości lodówki). Jedna taka roladka – w tym wydaniu – to całkiem spory kawałek piersi z kurczaka, troszkę żółtego sera, cebuli, kawałka papryki konserwowej, zawinięte w 2 plasterki szynki, ułożone obok siebie (z lekką zakładką). Mięso w środku posolone bardzo delikatnie – szynka ma bardzo intensywny i słony smak. Roladki zapiekałem w naczyniu

Ugotuj to sam ...