SUROWIEC -1 kg filet pierś indyk -2 kg mięso bez skóry i kości, udko kurczaka -2 udźce z indyka PO KLASYFIKACJI MIĘSA UZYSKAŁEM / ROZDRABNIANIE MASZYNKA NR.8 -1kg filet pierś indyk / w kostkę i paski 1-2 cm -1,5 kg mięsa z indyka 1kl. / szarpak dwu oczkowy -1,5 kg mięsa z uda kurczaka 1 kl. / szarpak dwu oczkowy -0,5 kg mięsa z indyka z błonami i tłuszczem / 2,5 mm -0,5 kg mięsa z uda kurczaka z błonami i tłuszczem / 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE - peklosól 19 g /... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.