Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona
Środa: Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona
Pyszne i proste danie do błyskawicznego przygotowania. Kucharz zrobił kurczaka Marengo dla głodnego Napoleona w pół godziny. Wy możecie go udusić jeszcze szybciej. Czas przygotowania : 25 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Wszystko wskazuje na to, że historia powstania tego dania jest całkowicie bajką. Był czerwiec 1800 r. Pod niewielką wsią Marengo, na południe od Mediolanu rozegrała się bitwa między wojskami Napoleona i cesarza austriackiego, bitwa niemal przegrana przez Fra... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, krewetki, pieczarki, mięso, twaróg, francuskie, kurczak z pieczarkami, obiad, udka , ryż, pierś, sosy, piersi, potrawka, grzyby, pieczywo, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, potrawka z kurczaka, kurczak z ryżem, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, potrawy z kurczaka, filet z kurczaka, udka z kurczaka, dania bez mięsa, dania z piersi kurczaka
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję