Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona

Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona

Kurczak Marengo, albo kurczak Napoleona

Pyszne i proste danie do błyskawicznego przygotowania. Kucharz zrobił kurczaka Marengo dla głodnego Napoleona w pół godziny. Wy możecie go udusić jeszcze szybciej. Czas przygotowania : 25 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji: 2 bardzo duże Wszystko wskazuje na to, że historia powstania tego dania jest całkowicie bajką. Był czerwiec 1800 r. Pod niewielką wsią Marengo, na południe od Mediolanu rozegrała się bitwa między wojskami Napoleona i cesarza austriackiego, bitwa niemal przegrana przez Fra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, krewetki, pieczarki, obiad, udka , grzyby, potrawka, potrawka z kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, udka z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.