fasolka - 6917 przepisów (strona:63/462)

Fasolka szparagowa ze szparagami i jajkiem w koszulce 165

Cześć! Często powtarzam, że w prostocie siła i powtórzę to po raz kolejny! Kilka ulubionych składników – zielona fasolka szparagowa, zielone szparagi i jajko, tworzą bardzo fajne danie. Ps. Płynne żółtko wywołuje u mnie foodgasm. Chyba żaden produkt nie wywołuje u mnie takiej euforii. A Wy macie coś takiego, co wywołuje tyle emocji? Składniki (2 duże porcje): 500 g zielonej(...)fasolki szparagowej 1 pęczek zielony szparagów 2 jajka 2 łyżki masła sól, świeżo zmielony pieprz, cukier biały ocet winny Wykonanie: Fasolka szparagowa: Fasolkę umyj, obierz i oczyść. Wrzuć do zimnej wody (około 2 l.), dodaj 1/2 – 1 łyżeczki soli i 2 łyżeczki cukru. Doprowadź do wrzenia i gotuj około od 10 do 20 minut. W trakcie gotowania najlepiej próbować

Moja pasja smaku
Makaron z boczkiem, fasolką i jarmużem 126

Witajcie Kochani Dzisiejszy przepis to danie dla miłośników makaronu w każdej postaci – tym razem z sosem z boczkiem, jarmużem i fasolką szparagową. Użyłam do niego mrożonego jarmużu oraz fasolki. Jest to danie sycące, a jego zaletą jest fakt, że składniki sosu możemy zmieniać – będzie również smakował z innymi warzywami. Zapraszam do zapoznania się z przepisem(...)Składniki: makaron (około 300 g) 400 g boczku 200 g fasolki szparagowej 100 g jarmużu 1 cebula śmietanka 30% (około 50 ml) mąka ziemniaczana (około 1 łyżka) woda (około 100 ml) masło kalrowane lub olej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, czosnek granulowany Sposób przygotowania: Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle lub oleju. Dodajemy do niej pokrojony w kostkę boczek. Całość

Via Gusto
Schab faszerowany fasolką szparagową 195

Kolejny pomysł na fasolkę szparagową, której nie da się nie lubić ;) Składniki: 05kg schabu 200g fasolki szparagowej  łyżka bułki tartej łyżka masła bazylia, zioła prowansalskie 100g sera żółtego sól, pieprz szklanka wody Przygotowanie: 1. Schab kroimy na plastry o grubości 3cm i dokładnie rozbijamy. 2. Przyprawiamy całość i odstawiamy na godz do lodówki. 3. Między czasie na patelnie wrzucamy(...)łyżke masła, fasolkę i posypujemy bułką tartą. 4. Podsmażamy do momentu zbrązowienia bułki. 5. Faszerujemy: schab, plaster sera żółtego, fasolka szparagowa i zawijamy. 6. Wrzucamy na rozgrzaną patelnie i czekamy aż ładnie przyrumieni się z każdej strony. 7. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem 20-30min, podlewając wodą, jeśli jest taka potrzeba. 8. Podajemy z dowolnym dodatkiem. Smacznego! WARTOŚCI

FITBUuK
Zupa fasolowa z podsmażaną brukselką i pieczarkami. Dieta - szybka przemiana 121

pozostała podsmażona i dodana na koniec razem z pieczarkami. Jest pyszna. Idealnie wpisuje się w III fazę diety przyspieszającej metabolizm i stanowi smaczne urozmaicenie. Zupę przygotujesz błyskawicznie, jeśli użyjesz fasolki z puszki. Polecam! Składniki: 250 g białej fasolki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 listek laurowy 350 g mrożonej brukselki 2 łyżki oleju z pestek winogron około 800 ml bulionu(...)warzywnego 100 g ciemnych pieczarek 1-2 łyżki sosu sojowego Tamari 1 łyżka kurkumy 1-2 łyżeczki musztardy sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: fasolkę namoczyć na noc. Następnego dnia odlać wodę z moczenia, zalać świeżą wodą i gotować z listkiem laurowym około 45 minut, w zależności od wielkości fasoli (wg przepisu na opakowaniu) obrać cebulę i czosnek, posiekać. Rozmrożoną wcześniej brukselkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka z cebulką i oliwkami 142

Fasolka szparagowa w towarzystwie cebuli i oliwek  + jajko sadzone  - taki zestaw to super pomysł na dietetyczny obiad lub jako dodatek do ziemniaków i mięsa. Składniki na 1 porcję: 150 g fasolki szparagowej żółtej (mrożona) 4 szt. zielonych oliwek 1 mała papryczka piri-piri 1/2 średniej wielkości cebuli 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie "Rama smaż jak szef kuchni(...)łyżeczki masła Przygotowanie: Zamrożoną fasolkę wrzuć na wrzątek - gotuj 5 minut. Oliwki pokrój w plasterki, papryczkę i cebulkę posiekaj. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę Ramy i wrzuć pokrojone warzywa, dodaj zioła - wymieszaj i smaż na małym ogniu ok. 4 min. Odcedź fasolkę i dodaj na patelnię - całość podsmażaj na małym ogniu. W tym czasie rozgrzej masło na małej patelni - wrzuć

Alutka-Gotuje
Wegański pasztet z fasoli Mung 136

fasoli Mung są bardzo malutkie,ale kryją w sobie ogromną moc. Otóż ziarenka tej fasoli oczyszczają organizm z wszelkich toksyn. Często lekarze zalecają jeść t ą  fasolkę przy rożnych chorobach. Mung zawiera wysok ą  ilość magnezu i manganu, wi ę c wpływa bardzo korzystnie na nasz układ nerwowy.  Te malutkie ziarenka obniżają poziom cukru(...)krwi, zapobiegają osteoporozie, rakowi piersi, udarom.Moimi ulubionymi właściwościami tej fasolki jest to, ze opóźnia procesy  starzenia i jest niskokaloryczna, wi ę c wspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem  kiszonym. Zapraszam

kulinarne odsłony pati
Żółta fasolka szparagowa zasmażana w bułce tartej i jajku 463

Sezon na fasolkę szparagową trwa. To proste, smaczne i bogate w wartości odżywcze danie. Zdecydowanie polecam! Składniki na żółtą fasolkę szparagową zasmażaną w bułce tartej i jajku (2 porcje): żółta fasolka szparagowa ok. 250 g bułka tarta jajko Ugotować fasolkę w osolonej wodzie (około 20 minut). Podsmażyć na patelni bułkę tartą, zmieszać razem z ugotowaną fasolką. Wbić jajko i wymieszać

Karola gotuje
Fasolka z grilla w papilotach 149

Fasolka z grilla czemu nie. Zapewniam że jest pyszna w towarzystwie boczku i kurczaka oraz cukinii. Te wszystkie dodatki sprawiają że jest soczysta. Polecam z sosem który robi się w dwie minuty. 20 dkg fasolki szparagowej żółtej 6 plastrów boczku wędzonego 1 pierś z  kurczaka 1 cukinia sól, pieprz papryka wędzona, papryka ostra 6 pomidorków koktajlowych olej(...)jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 mały ogórek 1 łyżka oliwy z oliwek koper świeży Fasolkę obieram i gotuję aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroję w długie paski solę, pieprzę odstawiam na 10 minut. Cukinię kroję w długie cienkie plastry. i wrzucam do wrzątku na dwie minuty żeby cukinia była bardziej elastyczna.  Na każdym plastrze

wesoła kuchnia
Naleśniki pełne fasolki i sera 115

Dziś naleśniki w dwóch wersjach. Nie znudziłam Was jeszcze? Jeśli lubicie  fasolkę szparagową możecie  zjeść ją w naleśniku. Wystarczy ugotować fasolkę z dodatkiem cząbru i zawinąć ją z żółtym serem w naleśniki, po czym zapiec. Naleśniki pełne fasolki i sera 1 duże jajo 250 ml mleka 250 ml wody szczypta soli ok 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)sera szczypior sól do smaku Wlej mleko i wodę  do miski, dodaj  jajo i szczyptę soli. Zmiksuj ciasto naleśnikowe dosypując mąkę. Odstaw je   na 30 minut. Fasolkę mrożoną zalej wrzątkiem, lekko posól,dodaj olej, cząber po czym ugotuj do miękkości. Usmaż cieniutkie naleśniki na rozgrzanej patelni  skropionej odrobiną oleju. Każdy naleśnik posyp startym na dużych oczkach

Gotuj Sam!
41 przepisów na dania jednogarnkowe 313

papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Fasolka po bretońsku Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Krupnik Krem zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Młode ziemniaczki(...)mięsa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową Zupa z botwinki

Moja smaczna kuchnia
76 przepisów na jesienne obiady 145

cukinią i czosnkiem Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Fasolka po bretońsku Gęsta jarzynowa z brukselką Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem(...)cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy

Moja smaczna kuchnia
Fasolka po bretońsku 660

Fasolka po bretońsku, to pożywne i bardzo sycące danie jednogarnkowe. Jesienią i zimą takie danie jest stałą pozycją w moim menu. Dobrze smakuje od razu po przygotowaniu, ale odgrzewana nie traci nic ze swego smaku. Do przygotowania fasolki po bretońsku potrzebujemy tylko białej fasoli, dobrej kiełbasy i/lub boczku oraz pomidorów. Fasolę najlepiej wykorzystać taką w ziarnach, którą trzeba moczyć, według(...)wpływ na stopień jej rozgotowania. Jeśli jednak nie mamy czasu, ani ochoty na moczenie fasoli, to taka z puszki również się nada i skróci nam dodatkowo czas przygotowania obiadu. Fasolkę z puszki należy dodać pod koniec gotowania, inaczej całkowicie się rozgotuje. Składniki: (porcja dla co najmniej 4 osób) 500 g białej fasoli (u mnie Piękny Jaś karłowy) 400 g dobrej

Kuchcik gotuje
LA SOUPE AU PISTOU CZYLI PROWANSALSKA ZUPA Z PESTO 117

pokochałam od razu. Można ją jeść o każdej porze roku, choć najlepiej smakuje latem i wczesną jesienią, ponieważ przyrządza się ją ze świeżych warzyw: białej i zielonej fasolki, cukinii, pomidorów i ziemniaków, i podaje z pesto przygotowanego ze świeżej bazylii, czosnku, parmezanu i oliwy z oliwek. Pistou oznacza w prowansalskim dialekcie tłuczek od moździerza, w którym przygotowuje się pesto(...)Czas przygotowania: ok. 20 minut Czas gotowania: ok. 60 minut Składniki: 120 g wyłuskanej świeżej białej fasoli 120 g świeżej czerwonej fasoli (lub fasoli marmurkowej)* 120 g świeżej zielonej fasolki szparagowej 2 cukinie 1 cebula 4 ziemniaki 3 dojrzałe pomidory Około 1,5 litra bulionu warzywnego z kostki Pieprz kajeński Sól, pieprz Starty żółty ser   Na sos pesto: Pęczek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Owocowo-owsiane batony i chrupiąca zielona soja od Artisan Grains :) 152

dobrze, bo baton być może byłby zbyt kwaśny. Idealna konsystencja, duże kawałki dodanych składników, świetny smak sprawiają, że bez zastanowienia sięgnęłabym po niego kolejny raz.  Pieczone młode fasolki soi "słodka chilli" edamame - młoda soja (92%) * przyprawa słodka papryczka chilli (7.5%) (cukier, sól, laktoza, czosnek, pomidor, papryka, ekstrakt drożdży, chilli, cebula, kumin, pietruszka, ekstrakt papryki) * olej rzepakowy * sól * olej(...)należy do najlepszych, skład zdecydowanie mógłby być lepszy. Jednak jest to tylko przyprawa, stanowiąca niecałe 8% całej masy opakowania, więc nie jest najgorzej. W środku znajdują się duże, zielone fasolki soi, które podpieczone nieziemsko chrupią w ustach. W połączeniu z przyprawa tworzą przepyszną przekąskę, od której ciężko się oderwać. W ustach przewijają się słodkie smaki, z akcentem pikanterii. Smakowały

Zdrowie na języku :P