fasola - 7342 przepisów (strona:296/490)

Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal #2 127

CIASTO FASOLOWE Z CHILI (PRZEPIS NA 8 PORCJI) Zjedz 1 z 8 porcji (porcja 2x większa niż widoczna na zdjęciu) Mielona papryka chili – 1 g (1 x Szczypta) Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) – 240 g (12 x Łyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia

Powiedz dietom nie
Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami / Red curry with fish, beans and sweet potato 161

czosnek i uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Następnie dodaj pastę curry i uruchom program P1 slow cook na następne 2 minuty. Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut. Dopraw sokiem z limonki

karmelowy
Sałatka z mozzarellą i cytrusową posypką! 154

Dzisiejsza sałatka wyszła mi pycha! Dlatego przed zjedzeniem zrobiłam zdjęcia i dziele się pomysłem na nią! PRZEPIS NA SAŁATKĘ: SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty - otarta skórka z cytryny - 1 łyżka

SMYKWKUCHNI
Warzywny hotteok – koreańskie placki nadziewane warzywami i makaronem 313

łyżka cukru 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 100 g makaronu chińskiego (ja lubię mieszankę grochu i fasoli mung) 1 łyżeczka oleju 1 łyżka sosu tamari lub sojowego 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1 łyżeczka oleju sezamowego (koniecznie!) 1 marchewka (około 100 g) 1 średnia cebula

Lamarida.pl
Tarta z budyniem i brzoskwiniami 109

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Budyń: 1) W rondelku

Fitsweet.me
Szybkie i zdrowe ciasto fasolowe z chili 100

podaniu. Całkiem niezły wynik jak na „dietetyczny” deser Wegańskie ciasto fasolowe 2017-08-14 12:16:28 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj ciasto 240 g czerwonej fasoli - gotowana lub konserwowa (1 puszka) 2 łyżki kakao bez cukru 60 g płatków owsianych (1/2 szklanki) szczypta soli 6 łyżek syropu klonowego lub miodu w wersji niewegańskiej 3 łyżki oleju

Powiedz dietom nie
Zupa z żółtej fasoli szparagowej i pomidorowej pasty 133

Pyszna domowa zupa z żółtej fasoli szparagowej z dodatkiem pasty pomidorowej Zupa jest autorstwa mojej mamy :) która również chce mieć udział w kulinarnym blogowaniu. Składniki: 2 litry dowolnego bulionu 1 średniej wielkości plaster selera (grubość kromki chleba) 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 200 - 300 g żółtej fasolki 3 średnie kartofle 1 liść laurowy, 3 angielskie ziela, pieprz, sól

W Moim Magicznym Domu
parmigiana z cukinią 109

przez ok. 30 min. w 180st.C. Po upieczeniu odstawiamy na ok. 15 min. i podajemy. parmigiana z cukinią lekko przestudzona Kilka produktów od Firmy Jamar do przetestowania: Passata, Ketchupy, Fasola Piękny Jaś, Powidła śliwkowe oraz Buraczki tarte z jabłuszkiem… niebawem kolejny przepis z użyciem, któregoś z produktów. Dostałam również bardzo pojemną, ekologiczną torbę przydatną na zakupach

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowa rozpusta 162

formę. Ponownie schłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto oprószyć mąką pszenną, wyłożyć na nie papier do pieczenia, następnie na papier wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto lub fasolę czy ryż. Piekarnik nagrzać do 220ºC. Obniżyć temperaturę piekarnika do 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Następnie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, obniżyć temperaturę

Słodka Strefa
Gruszki w cieście biszkoptowo-migdałowym 87

folię i odstawić w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną formę do tarty. Spód przykryć papierem do pieczenia i obciążyć suchym grochem lub fasolą. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni około 15 minut. Rodzynki sparzyć, osączyć i zalać rumem. Gruszki obrać, wydrążyć gniazda nasienne. W rondlu zagotować 3 szklanki wody

Pieguskowa Kuchnia
Mazurek wiśniowo-czekoladowy 101

folią i wstawić na godzinę do lodówki. Wysmarowaną masłem formę wylepić ciastem, tworząc rant około 2,5 cm. Ponakłuwać widelcem, na wierzch wyłożyć papier do pieczenia i obciążyć ziarnami fasoli. Piec około 10 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie usunąć ziarna i papier z ciasta i wstawić jeszcze na 10 minut do zrumienienia. Wiśnie rozmrozić, wydrążyć i wraz

Pieguskowa Kuchnia
MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN 163

razem i dodać ugotowany makaron. Przemieszać i wlać sos. Krótko przesmażyć i doprawić wedle upodobania sokiem z limonki, sosem rybnym, solą, pieprzem. Podawać na talerzu posypane świeżą kolendrą. kiełkami fasoli, szczypiorkiem. Artykuł MAKARON CHOW MEIN Z INDYKIEM I GRZYBAMI MUN pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka z pieczarkami 290

leżakowały, ale niestety im to nie sprzyja tak jak winu, więc byłem zmuszony coś szybko wymyślić. Stwierdziłem, że najbardziej trafiona będzie sałatka z pieczarkami skąpana w majonezie z fasoli . Oczywiście inny majonez również się nada, ale ja akurat jego miałem. Wyszły cudowne cudowności. Pyszna sałatka, od której ciężko się oderwać. Po pierwszej spróbowanej łyżce stwierdziłem, że nie będę wyliczał

Blendman
Zupa działkowca z quinoą 121

grządek, wystarczy zabrać ze sobą trochę quinoy i kawałek szynki ;)  Składniki: 3 łyżki ziarna białej quinoy  2 młode marchewki 1 pietruszka plaster selera 2 garście strąków fasoli szparagowej  kilka plastrów wędliny np. szynki świeża gałązka lubczyku świeże liście selera kawałek młodego pora (około 8-10 cm) rozmaryn liść laurowy  ziele angielskie natka marchewki 1 litr wody

Quinoa Raz!
Pasta z jajek i pomidora 148

każdej porze, sycąca! Warto przygotować jej więcej - szczególnie bazy z jajek, majonezu i chrzanu (bądź musztardy), następnie rozdzielić na np. dwie, trzy miseczki, dodać do jednej pomidora lub fasolę, do drugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką. Powstanie wiele smaków za jednym razem! Na przystawkę, śniadanie z tostami

Zasmakuj Kuchni