fasola - 7842 przepisów (strona:293/523)

Kotleciki zapiekane 269

Składniki: 300 g fileta z indyka 2 małe cebule 1 jajk 3/4 puszki fasoli bialej 30 g siemienia lnianego 400 g pomidorów 300 g brokuła (ok. 1/2) sól, pieprz słodka … Czytaj dalej Kotleciki zapiekane

czarrna od kuchni
Aromatyczny sos z polędwiczką 306

Składniki: 550 g polędwiczki wieprzowej 1 mały por 1 papryka biała 1 papryka czerwona 250 g mini pieczarek 1/4 fenkuła 2 łyżki białej fasoli z puszki (można pominąć, ja akurat … Czytaj dalej Aromatyczny sos z polędwiczką

czarrna od kuchni
Czy warzywa w puszce są szkodliwe? Czy można je bezpiecznie jeść? 158

cennych mikroelementów. Jedyny minus to taki, że jak otworzymy puszkę należy przełożyć pozostałą zawartość do innego pojemnika, nie zostawiać w puszcze. Najbardziej popularne warzywa to: pomidory, groszek, marchewka, kukurydza, fasola. Najbardziej popularne owoce to: brzoskwinie, ananasy, mieszanki owocowe. Wybór jest tak wielki, że każdy znajdzie coś dla siebie, może pora spróbować coś nowego, coś innego z warzyw i owoców

To Musisz Wiedzieć
Sałatka porowa z ananasem i żółtym serem 151

żółtego sera (ja używam wegańskiego typu gouda lub cheddar) 3 łyżki majonezu domowego wegańskiego 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku sól i pieprz do smaku (opcjonalnie) Wykonanie: Fasolę i pokrojonego w kostkę ananasa przepłukujemy wodą i odcedzamy, ser żółty kroimy w niewielką kostkę i opruszamy mieloną papryką, a umytego pora kroimy na pół i drobno siekamy. Wszystkie składniki wkładamy

Lamarida.pl
Najlepsze, prawdziwe brownie 114

Brownie jest tylko jedno. Prawdziwe, czekoladowe i wilgotne. „Brownie” z fasoli jest smaczne, ale nawet w najmniejszym stopniu nie dorównuje temu przepisowi… Osobiście wolałbym nazywać

Vegan Taste
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 174

Sztuki gotowania”? Na pewno wrócę do klasyków jak sałatka fatusz, zapiekane naleśniki Dutch baby czy quiche lorreine czy drinki z orszadą. Dobrze wygląda też bardziej orginalny przepis na fasolę z małżami, trufle czekoladowe z serem pleśniowym, leche marinegata, galaretkę z daktyli i lody z kukurydzy. Sztuka gotowania Autorka: Niki Segnit Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2019 Liczba stron: 624 Okładka: twarda

Ugotowane pozamiatane
Tarta z maślakami 162

szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej ( można zastąpić razową jeśli ktoś lubi ) 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 2 jajka dodatkowo : groch lub fasola do obciążenia tary folia aluminiowa lub papier do pieczenia Składniki na ciasto , łączymy ze sobą i wyrabiamy na gładka masę , jeśli zbyt się kruszy , dolewamy po trochu kwaśnej śmietany

Ogrodnik w podróży
KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 153

maści Herbolen D i płynu Salviasept majeranek może być stosowany do kąpieli aromaycznych majeranek dodawany jest również do potraw ciężkostrawnych, jak: bigos lub inne potrawy z kapusty, dania z fasoli dawniej uważana go za afrodyzjak używany w diecie bezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z figami i serem z pleśnią niebieską 136

bułkę tartą, pokruszony ser i wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi.  Widelcem ponakłuwać ciasto.  Przykryć papierem i obciążyć fasolą lub ryżem…ja obciążyłam dnem od tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z obciążeniem i piec ciasto jeszcze 10 minut. Na upieczonym cieście ułożyć

królestwo garów
Czapsuja 160

Kapustę również przesmażamy na oleju. 7.    Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8.    Powtarzamy tą samą czynność z fasolą. 9.    Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym. 10.         Na koniec doprawiamy przyprawą Maggi, dodajemy śliwki i chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
PLACKI ZIEMNIACZANE PO MEKSYKAŃSKU + FILMIK 155

pachnące, są rewelacyjne, polecam.  SKŁADNIKI :            SOS 500 g mięsa mieszanego 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 kartonik lub puszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka do smaku 1 płaska łyżeczka kminu mielonego          PLACKI

Kulinarne Fantazje Marioli
Brokułosław, czyli szybka surówka z brokuła 129

migdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być

Lamarida.pl
Sajgonki 152

lecz te wykonane w domu też dobrze smakowały :) Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g warzyw (mrożona mieszanka chińska, lub mieszanka świeżych: marchewka, papryka, por, kiełki bambusa, kiełki fasoli, grzyby Mun) 1 cebula 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego 100 g makaronu ryżowego sos sojowy sól 2 żółtka 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry papier ryżowy olej do smażenia Przygotowanie: Pierś

Kocham..lubię..gotuję..
Gryczanka z twarogiem i owocami 123

zarówno na śniadanie jak i kolacje. Sama jestem fanką śniadań na słono, także takie smakołyki sobie przygotowuje na kolacje.💤😏 PS: na zdjęciu przy borówkach jest coś co wygląda jak fasola 😆 ale to niedojrzała boróweczka😊 Zapraszam po przepis na JAGLANKĘ CZEKOLADOWO ORZECHOWĄ Z BANANEM LINK Wartości odżywcze: 464 kcal  B 23 g W 59 g T 14 g Składniki

zdrowo i aktywnie
Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek czyli tak zwany smalczyk wegański 151

puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę drobno posiekać i podsmażyć w rondlu o grubym dnie na złoto. Do smażenia dodać listek laurowy i ziele. Cebulę lekko przestudzić i wyciągnąć przyprawy. W tym czasie pokroić drobno śliwki i zmiksować cieciorkę na gładką

Gotujemy i jemy