1 puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę drobno posiekać i podsmażyć w rondlu o grubym dnie na złoto. Do smażenia dodać listek laurowy i ziele. Cebulę lekko przestudzić i wyciągnąć przyprawy. W tym czasie pokroić drobno śliwki i zmiksować cieciorkę na gładką masę. Wszystko wymieszać i doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na min. 2 godz. Gotowe!!! ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam!
Kocham gotować i robić zdjęcia jedzenia i kwiatów. Mój blog to sprawdzone przepisy na większy i mniejszy apetyt!