fasola - 7342 przepisów (strona:299/490)

Zapiekanki a'la tacos 171

mielonej wołowiny 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 5 pieczarek 3/4 szklanki kukurydzy w puszce Bonduell  (opcjonalnie można użyć mieszanki kukurydzy z czerwoną fasolą Bonduell ) 6 ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki mleka sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki kroimy w platerki i podsmażamy na odrobinie oliwy z posiekaną 1 cebulą (drugą kroimy w grube plastry

Bon appetit mon amie
tarta dżemowa z bananowym kremem mascarpone... 141

misce wymieszać z kisielem cytrynowym silikonowa niska forma 26 cm, trochę ciasta zostawić na wierzch, resztą ciasta wylepić dno formy, nakłuć widelcem, nakryć folią i wysypać kaszę owsianą lub fasolę czy groch, ciasto podpiec w 180 C z 17 minut, na lekko wystudzone ciasto wylać dżem z kisielem z pozostawionego ciasta na wierzch zrobić dekorację, piec w 180 C około

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta francuska z łososiem i brokułem 180

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie i docisnąć. Położyć na nim kawałek papieru do pieczenia i wysypać groch lub fasolę, aby obciążyć ciasto i nie doprowadzić do jego wyrośnięcia podczas pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Można piec z termoobiegiem. Łososia pokroić

Jaglusia
Hummusy i pasty 136

słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli? Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak wytrawnie smakuje kiszona cytryna. Powyżej możecie kliknąć i zamówić książkę

Blendman
Tarta szpinakowa z ricottą 162

stopni. Ciasto wyjąć z lodówki i cienko rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Przełożyć do naczynia do pieczenia tarty, ciasto wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać na niego ryż, groch, fasolę lub specjalny ceramiczny groszek do pieczenia i piec przez 10 minut. Tartę wyjąć z piekarnika, zdjąć obciążenie i piec jeszcze przez 5 minut. Spód do tarty wyjąć, napełnić farszem szpinakowym. Zmniejszyć

Codzienne Gotowanie
Musztardowy sos sałatkowy, mój ulubiony 145

polu, a wszystko co przygotują, jest naprawdę pyszne i wyraziste w smaku. Nie raz zaskoczyło mnie, jak wiele potraw, czy to wytrawnych, czy słodkich, można upichcić na przykład z fasoli, czy buraka. Niezwykle inspirujące. Staram się podpatrywać jaroszy i wplatać ich pomysły w moje przepisy. Dzisiaj pomysł, jak podkręcić smak każdej, nawet najprostszej sałatki. Przepis, lata temu, podsunęła mi przyjaciółka

Pichceniomania
WEGAŃSKIE GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY 171

Kocham polskie lato za smaki, jakimi nas rozpieszcza. Truskawki, czereśnie, porzeczki, młoda kapusta i ziemniaczki, cukinia oraz fasola szparagowa - to moi faworyci. Nie mogę nacieszyć się tymi dobrociami,  tym bardziej,  że jeszcze bez trudności można dostać je w pysznej, pachnącej,  ekologicznej wersji. Zawsze znajdzie się na bazarze lub w rodzinie dobra duszyczka uprawiająca warzywa i owoce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kaszanka wegańska 139

jednak macie tylko mały papier ryżowy, to nie musicie się przejmować… wyjdzie Wam ich po prostu więcej. Standardowo zamiast kaszy gryczanej możecie użyć np. kaszę pęczak, a czarną fasolę zastąpić czerwoną… chociaż radziłbym raczej pozostać przy czarnej, bo daje ona niesamowitego koloru… koloru kaszanki! A Wy co wybieracie najczęściej na grilla? Czy w ogóle grillujecie? Dajcie koniecznie

Blendman
Barszcz ukraiński z botwiną 136

ukraiński z botwiną. Składniki: 1 pęczek botwinki z małymi burakami 1 średnia marchew pół średniego selera 3-4 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki kawałek młodej kapusty 1 puszka białej fasoli lub 300 g ugotowanej 2/3 szklanki słodkiej śmietany, np. 18% posiekany koper gałązka lubczyku sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki koncentratu z buraków pół łyżeczki mielonego kminku przyprawa warzywna

Czerwień i błękit
Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych – test produktów firmy Jamar 190

firmy Jamar z produktami do przetestowania. Bardzo się ucieszyłam bo jest to pierwsza tego typu propozycja i mam nadzieję nie ostatnia W paczce znalazły się: puszka kukurydzy, puszka fasoli Piękny Jaś, ocet jabłkowy i ćwikła z chrzanem. Dodatkowo otrzymałam uroczą, drewnianą łopatkę i długopisy. Do przygotowania tego przepisu użyłam kukurydzy konserwowej i octu jabłkowego Jamar . Po otwarciu puszki pojawia się

PatiGotuje
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 275

ciasto przez 5 minut. Na tym etapie można położyć na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia i obciążyć środek tarty specjalnymi ceramicznymi kulkami lub po prostu nasionami grochu,fasoli czy innych strączkowych. Dzięki temu brzegi tarty ładnie wyrosną, a spód pozostanie płaski. 4. Na podpieczone ciasto wykładamy plasterki cukinii, potem botwinkę, a na koniec kozi ser. 5. W miseczce

W kuchni Katie
Tarta z owocami 104

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać cukier z wanilią oraz

Fitsweet.me
Tarta z orzechami włoskimi 152

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 25 – 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Resztę orzechów podprażyć na suchej patelni i posiekać

Fitsweet.me
Quiche serowo-cebulowy 125

Docisnąć delikatnie do formy, ściągnąć drugą warstwę folii i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Przygotowane ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżką oleju

Fitsweet.me
Tarta z jabłkami i kruszonką 253

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 7) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 8) Piec 12 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 9) Usunąć obciążenie, na podpieczony spód wyłożyć podsmażone jabłka i wyrównać łyżką. 10) Wszystko posypać schłodzoną kruszonką i piec kolejne

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania