fasola - 7342 przepisów (strona:301/490)

Barszcz ukraiński z botwiną 124

ukraiński z botwiną. Składniki: 1 pęczek botwinki z małymi burakami 1 średnia marchew pół średniego selera 3-4 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki kawałek młodej kapusty 1 puszka białej fasoli lub 300 g ugotowanej 2/3 szklanki słodkiej śmietany, np. 18% posiekany koper gałązka lubczyku sól, pieprz do smaku 1/2 szklanki koncentratu z buraków pół łyżeczki mielonego kminku przyprawa warzywna

Czerwień i błękit
Sałatka z kurczakiem w płatkach kukurydzianych – test produktów firmy Jamar 176

firmy Jamar z produktami do przetestowania. Bardzo się ucieszyłam bo jest to pierwsza tego typu propozycja i mam nadzieję nie ostatnia W paczce znalazły się: puszka kukurydzy, puszka fasoli Piękny Jaś, ocet jabłkowy i ćwikła z chrzanem. Dodatkowo otrzymałam uroczą, drewnianą łopatkę i długopisy. Do przygotowania tego przepisu użyłam kukurydzy konserwowej i octu jabłkowego Jamar . Po otwarciu puszki pojawia się

PatiGotuje
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 258

ciasto przez 5 minut. Na tym etapie można położyć na ciasto folię aluminiową lub papier do pieczenia i obciążyć środek tarty specjalnymi ceramicznymi kulkami lub po prostu nasionami grochu,fasoli czy innych strączkowych. Dzięki temu brzegi tarty ładnie wyrosną, a spód pozostanie płaski. 4. Na podpieczone ciasto wykładamy plasterki cukinii, potem botwinkę, a na koniec kozi ser. 5. W miseczce

W kuchni Katie
Tarta z owocami 92

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 25 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Dodać cukier z wanilią oraz

Fitsweet.me
Tarta z orzechami włoskimi 142

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 25 – 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Resztę orzechów podprażyć na suchej patelni i posiekać

Fitsweet.me
Quiche serowo-cebulowy 114

Docisnąć delikatnie do formy, ściągnąć drugą warstwę folii i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Przygotowane ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec okolo 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. Nadzienie: 1) Cebulę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni z łyżką oleju

Fitsweet.me
Tarta z jabłkami i kruszonką 243

przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 7) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 8) Piec 12 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 9) Usunąć obciążenie, na podpieczony spód wyłożyć podsmażone jabłka i wyrównać łyżką. 10) Wszystko posypać schłodzoną kruszonką i piec kolejne

Fitsweet.me
Sałatka z ryżem, mieszanką meksykańską i wędzonym kurczakiem 193

idealnie na drugie śniadanie. Jeżeli nigdy wcześniej nie spotkaliście się z mieszanką meksykańską to p odpowiem Wam, że składa się z konserwowej kukurydzy, groszku, marchewki, papryki oraz ugotowanej czerwonej fasoli.   Składniki na porcję dla 4-6 osób: 0,5 szklanki suchego ryżu + 1 szklanka wody 1 puszka mieszanki meksykańskiej (waga 400 g wraz z zalewą) 1 wędzona ćwiartka

Ugotować
Tarta francuska z łososiem i brokułem 157

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Formę na tartę naoliwić lub posmarować masłem. Wyłożyć ciasto francuskie i docisnąć. Położyć na nim kawałek papieru do pieczenia i wysypać groch lub fasolę, aby obciążyć ciasto i nie doprowadzić do jego wyrośnięcia podczas pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 10 minut do lekkiego zarumienienia. Można piec z termoobiegiem. Łososia pokroić

Jaglusia
Chrupiące tartaletki z cukinią baby i fasolką szparagową 136

świeżo mielonym pieprzem. Ciasto kruche podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt większy niż średnica małych tartaletek. Wyłożyć foremki ciastem, dociskając dobrze ciasto. Wyłożyć papierem, obciążyć suchą fasolą, suchym ryżem lub kulkami ceramicznymi do pieczenia i schować do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 190°C (grzałka góra-dół). Tarty włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut

Moja Delicja
Pizza na spodzie z ziemniaków. Recenzja książki Superfood Damiana Kordasa 150

książka.  Damiana poznałam na warsztatach kulinarnych. Dlatego byłam bardzo ciekawa jego książki.  Według jego przepisu przygotowałam pizzę na spodzie ziemniaczanym. Zmieniłam nieco składniki. Nie wszystkie miałam. Zamiast fasoli dodałam zielony groszek, a brak sałaty zastąpiłam bazylią. Do ciasta dodałam odrobinę mąki bezglutenowej. Pizza w  moim domu bardzo smakowała.  500 gram ugotowanych przepuszczonych przez praskę 1 jako

AZgotuj!
Ciecierzyca z warzywami i "Pod drzewem magnolii" 109

wlać nową. Powinno być jej ok. 2 razy więcej niż napęczniałej ciecierzycy. Gotować ciecierzycę do miękkości ziaren (ok. 30 minut). Pamiętajcie, że ciecierzyca nie rozpada się tak jak fasola i trzeba jej spróbować, by uznać, że jest już ugotowana . Do ciecierzycy dodać gałązkę lubczyku i wlać przecier pomidorowy lub pomidory w całości. Pomidory podziabać łyżką na kawałki. Sugeruję użyć przecieru

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta serowa ze szparagami 131

arkuszami papieru do pieczenia lub folii spożywczej. Przełożyć na blachę, nakłuć widelcem. Ponownie schłodzić przez 15 minut. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolą, grochem lub czymś podobnym. Piec 15 minut. Następnie usunąć papier i dopiec jeszcze 10 minut. W tym czasie przygotować nadzienie. Szparagi opłukać i osuszyć, odłamać zdrewniałe końcówki. Grubsze można obrać

Pełny talerz
Meat&Go 119

innych przybytkach z jedzeniem i pomyślałam, że może chcielibyście poznać miejsca, w których karmią dobrze i które należy omijać oraz te, do których będę wracać, nawet jakby podawali tylko fasolę z solą. Ponieważ trafiam tam sama i jestem swoim własnym sponsorem, mogę śmiało napisać wszystko. Będzie trochę śmieszno, trochę straszno, będzie pachnieć jedzeniem i czasem rozczarowaniem. Decyzję

ladykitchen
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe 153

cytryny. Wymieszaj z czosnkiem. Dodaj do jajek, wymieszaj z jogurtem i dopraw. PRZEPISY NA INNE  PASTY KANAPKOWE: Z MARCHEWKI I BURAKA Z BOBU Z BAKŁAŻANA I CUKINII Z FASOLI DIETETYCZNY KREM CZEKOLADOWY Artykuł Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie