„Owoce” Walencji

„Owoce” Walencji

„Owoce” Walencji

Wolny dzień, to czas na poznanie miejsca, w którym jesteśmy. Nauczyciel Jaume zabrał nas więc na tradycyjną horchatę, orxatę, czy jakoś tak… w zależności od regionu ten tradycyjny napój pisany jest w różny sposób, jednak receptura jest podobna, a nazwa owego napoju to „ORCZATA”. Orxatę w tradycyjny sposób przygotowuje się z migdałów ziemnych Chufa, czyli cibory jadalnej, potocznie nazywaną orzechami tygrysimi. Smak tych owoców przypomina w pewnych stopniu zwyczajne migdały, jednak wyczuwalna jest nuta bardzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj po hiszpańsku

Autor

ProaktywniProaktywni

W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, koktajle, dieta, ziemniaki, banan, awokado, kolacja, drożdżowe, ananas, fasola, marchewkowe, lukier , owoce morza

Inne przepisy z Gotuj po hiszpańsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.