ęsty przecier pomidorowy jest doskonały do zupy pomidorowej, sosów, fasoli po bretońsku i innych potraw. Jest trochę pracochłonny, ale jego smak i aromat wynagrodzi nam pracę przy nim. A co najważniejsze jest zdrowszy niż ten kupiony w sklepach. Zapraszam po przepis : Składniki : 3 kg mięsistych pomidorów ( np. Lima ) 3 łyżki soli ( najlepiej nie jodowanej ) Sposób wykonania : P omidory opłucz
Przepisy i porady kulinarnepropozycja podania twarożku, na pewno wzbogaci każde fajne śniadanie i nie tylko. Twarożek: 250 g twarogu, szczypta soli, szczypta pieprzu, 4-5 łyżek śmietany i dodatki. Dodatki: rzodkiewka, szczypiorek, fasola, marchewka, papryka, jajka, ogórek... Twarożek mieszamy w misce razem z solą , pieprzem i śmietaną. Część dodatków siekamy drobno, żeby potem ułożyć warstwowo wg kolorów w misce. Pozostałe posłużą jako dekoracja
chleba naszegowysmarowaną masłem i wysypaną mąką pszenną. Schłodzić ponownie w lodówce przez 30 min. Nastepnie ciasto oprószyć mąką, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi, fasolą lub ryżem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, wstawić ciasto i piec 15 min. Następnie wyjąć, usunąć papier i obciążenie i piec kolejne 5-7 min. do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem
Słodkie inspiracjeoleju palmowego i rafinowanego cukru czymś bardziej wartościowym, ale także smacznym? Zdrowszą wersję czekoladowego kremu można przygotować z: orzechów, daktyli i kakao awokado, kakao i banana twarogu i fasoli ciecierzycy i daktyli Ostatnie połączenie jest dość ciekawe, ale zapewniam że osoba której podacie taki krem nawet się nie zorientuje z czego jest zrobiony. Mało tego, na pewno poprosi o więcej
Powiedz dietom niemięsistych strąkach. Bardzo smakuje mi także lathera z okry, którą miałam okazję jeść w czasie pobytu na Krecie. Jest jeszcze jedno danie, które szczególnie lubię. Fasulye pilaki z białej fasoli - choć tureckie, to przez bazujący na oliwie i pomidorach sos, smakujące bardzo podobnie. Moje posiłki na Krecie. Oliwa jest równie ważnym składnikiem sosu, co pomidory. Na pewno zwrócicie uwagę
Chilli Czosnek i OliwaPatison mi zalegał, robiłam już leczo, smażonego i nadal było go w ciąż za dużo.Postanowiłam zrobić ciasto wszak z cukinii,marchewki buraczka i fasoli były pyszne to i z tego warzywka na pewno wyjdzie. Tak tez zrobiłam i oto jest pyszne w smaku przypominające murzynka .Dla wiadomości patison ma smak neutralny, a w cieście nie wyczuwalny w ogóle
Różowa kuchniaWłożyć na kolejne 30 minut do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Schłodzone ciasto nakłuć widelcem, położyć na nie papier do pieczenia a na papier wysypać ryż lub fasolę ( a jeśli posiadacie to specjalne kulki ceramiczne ), w celu obciążenia ciasta. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 200°C i wstawić ciasto. Podpiekać przez 15 minut. Następnie usunąć papier z obciążeniem
Opowieści z piekarnikaCIASTO FASOLOWE Z CHILI (PRZEPIS NA 8 PORCJI) Zjedz 1 z 8 porcji (porcja 2x większa niż widoczna na zdjęciu) Mielona papryka chili – 1 g (1 x Szczypta) Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) – 240 g (12 x Łyżka) Sól (biała) – 1 g (1 x Szczypta) Kakao niskotłuszczowe – 20 g (2 x Łyżka) Proszek do pieczenia
Powiedz dietom nieczosnek i uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Następnie dodaj pastę curry i uruchom program P1 slow cook na następne 2 minuty. Dodaj bulion, mleko kokosowe, fasolę i ziemniaki i uruchom program P2 slow cook na 20 minut lub aż ziemniaki zmiękną. Dodaj rybę i pomidorki i uruchom P2 slow cook na 5 minut. Dopraw sokiem z limonki
karmelowyDzisiejsza sałatka wyszła mi pycha! Dlatego przed zjedzeniem zrobiłam zdjęcia i dziele się pomysłem na nią! PRZEPIS NA SAŁATKĘ: SKŁADNIKI: - 1/3 główki sałaty ( u mnie masłowa) - 3 łyżki czerwonej fasoli na parze - kulka mozzarreli - 1 brzoskwinia (koniecznie dojrzała i słodka) - 2 łyżki orzechów laskowych - 1/4 dużego dojrzałego awokado - tagliatelle z ogórka zielonego - listki mięty - otarta skórka z cytryny - 1 łyżka
SMYKWKUCHNIłyżka cukru 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju 2 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 100 g makaronu chińskiego (ja lubię mieszankę grochu i fasoli mung) 1 łyżeczka oleju 1 łyżka sosu tamari lub sojowego 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 1 łyżeczka oleju sezamowego (koniecznie!) 1 marchewka (około 100 g) 1 średnia cebula
Lamarida.plprzełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 5) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 6) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 7) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Budyń: 1) W rondelku
Fitsweet.mepodaniu. Całkiem niezły wynik jak na „dietetyczny” deser Wegańskie ciasto fasolowe 2017-08-14 12:16:28 Porcje 16 Oceń Zapisz przepis Drukuj ciasto 240 g czerwonej fasoli - gotowana lub konserwowa (1 puszka) 2 łyżki kakao bez cukru 60 g płatków owsianych (1/2 szklanki) szczypta soli 6 łyżek syropu klonowego lub miodu w wersji niewegańskiej 3 łyżki oleju
Powiedz dietom niePyszna domowa zupa z żółtej fasoli szparagowej z dodatkiem pasty pomidorowej Zupa jest autorstwa mojej mamy :) która również chce mieć udział w kulinarnym blogowaniu. Składniki: 2 litry dowolnego bulionu 1 średniej wielkości plaster selera (grubość kromki chleba) 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 200 - 300 g żółtej fasolki 3 średnie kartofle 1 liść laurowy, 3 angielskie ziela, pieprz, sól
W Moim Magicznym Domuprzez ok. 30 min. w 180st.C. Po upieczeniu odstawiamy na ok. 15 min. i podajemy. parmigiana z cukinią lekko przestudzona Kilka produktów od Firmy Jamar do przetestowania: Passata, Ketchupy, Fasola Piękny Jaś, Powidła śliwkowe oraz Buraczki tarte z jabłuszkiem… niebawem kolejny przepis z użyciem, któregoś z produktów. Dostałam również bardzo pojemną, ekologiczną torbę przydatną na zakupach
Domowy Smak Jedzenia