szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej ( można zastąpić razową jeśli ktoś lubi ) 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 2 jajka dodatkowo : groch lub fasola do obciążenia tary folia aluminiowa lub papier do pieczenia Składniki na ciasto , łączymy ze sobą i wyrabiamy na gładka masę , jeśli zbyt się kruszy , dolewamy po trochu kwaśnej śmietany
Ogrodnik w podróżydziesiątkę. Zapiekana fasolka z mozzarellą i jajkami wyszła obłędna i na pewno często będę ją robić w swoim domu. ZAPIEKANA FASOLKA SZPARAGOWA Z MOZZARELLĄ I JAJKAMI: 0,5 kg fasoli szparagowej 1 kulka sera mozzarella 4 jajka łyżka masła ząbek czosnku bułka tarta opcjonalnie sól i pieprz Fasolkę myjemy i obgotowujemy 10-15 min w osolonej wodzie. Odcedzamy i przekładamy
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiimaści Herbolen D i płynu Salviasept majeranek może być stosowany do kąpieli aromaycznych majeranek dodawany jest również do potraw ciężkostrawnych, jak: bigos lub inne potrawy z kapusty, dania z fasoli dawniej uważana go za afrodyzjak używany w diecie bezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE
Kuchnia MagdaLenybułkę tartą, pokruszony ser i wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą lub ryżem…ja obciążyłam dnem od tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z obciążeniem i piec ciasto jeszcze 10 minut. Na upieczonym cieście ułożyć
królestwo garówKapustę również przesmażamy na oleju. 7. Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8. Powtarzamy tą samą czynność z fasolą. 9. Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym. 10. Na koniec doprawiamy przyprawą Maggi, dodajemy śliwki i chwilę gotujemy
Kulinarna Chwilapachnące, są rewelacyjne, polecam. SKŁADNIKI : SOS 500 g mięsa mieszanego 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 kartonik lub puszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka do smaku 1 płaska łyżeczka kminu mielonego PLACKI
Kulinarne Fantazje Mariolimigdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być
Lamarida.pllecz te wykonane w domu też dobrze smakowały :) Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g warzyw (mrożona mieszanka chińska, lub mieszanka świeżych: marchewka, papryka, por, kiełki bambusa, kiełki fasoli, grzyby Mun) 1 cebula 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego 100 g makaronu ryżowego sos sojowy sól 2 żółtka 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry papier ryżowy olej do smażenia Przygotowanie: Pierś
Kocham..lubię..gotuję..zarówno na śniadanie jak i kolacje. Sama jestem fanką śniadań na słono, także takie smakołyki sobie przygotowuje na kolacje.💤😏 PS: na zdjęciu przy borówkach jest coś co wygląda jak fasola 😆 ale to niedojrzała boróweczka😊 Zapraszam po przepis na JAGLANKĘ CZEKOLADOWO ORZECHOWĄ Z BANANEM LINK Wartości odżywcze: 464 kcal B 23 g W 59 g T 14 g Składniki
zdrowo i aktywniepuszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę drobno posiekać i podsmażyć w rondlu o grubym dnie na złoto. Do smażenia dodać listek laurowy i ziele. Cebulę lekko przestudzić i wyciągnąć przyprawy. W tym czasie pokroić drobno śliwki i zmiksować cieciorkę na gładką
Gotujemy i jemydowolny. Oczywiście oprócz ziemniaków, które stanowią podstawę tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek
Niedzielny kucharzdrobnego makaronu ryżowego (mała garść) 20 g (kilka łyżek 3-4) suszonych grzybów typu mun 1 mała szalotka drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 jajko Garść kiełków fasoli (opcjonalnie) 20 małych arkuszy papieru ryżowego lub 12 dużych 2 szklanki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu Garść sałaty Sos sojowy do podania Przygotowanie: Krok 1 Zalej grzyby gorącą wodą. Odstaw
Niedzielny kucharzwersji letniej to prawdziwa zupa z pomidorów świeżych lub pieczonych w piekarniku – zupa krem. W wersji zimowej z koncentratem, czy passatą oraz przeważnie z mięsnymi dodatkami, lub np. z fasolą, kukurydzą, rybami, owocami morza itp. Może nie powinnam nazywać takiej zupy pomidorówką, bo to zupełnie inna zupa? Wszystkie te zupy mają w składzie pomidory, świeże lub przetworzone – więc ja nazywać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBrownie z ciecierzycy to dobra, szybka i prosta alternatywa dla tradycyjnego brownie. Zazwyczaj przy tego typu przepisach każdy dopytuje czy czuć ciecierzycę czy fasolę? Nie czuć, strączki mają tutaj nadać kremowości, brownie to nic innego jak czekoladowy zakalec. Prawdziwe brownie to tona kalorii, dlatego ja wolę zdrowszą alternatywę, jednak uważam, że porównywanie tych dwóch wypieków nie ma większego sensu
SMYKWKUCHNIsól oraz wodę, szybko zagnieść. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec jeszcze 10-15 minut, aż do zrumienienia ciasta. Czekoladę połamać na mniejsze
Moja kraina smaków