Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna

Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna

Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna

Gruzja – jak pamiętacie z ostatniego wpisu o Tbilisi , zwiedzanie zakończyliśmy suprą, czyli jedną wielką biesiadą, podczas której wino lało się strumieniami, a na dobitkę postanowiliśmy podegustować chachę (czyt. czacza). Już wyjaśniam cóż to takiego jest. Otóż jest to destylat z tego, co pozostało z fermentowania wina w kvevri (gliniane naczynie do produkcji wina – o tym innym razem), czyli z wytłoków. Cudo ma zwykle moc ok. 40-50%, a niektóre mogą przekraczać nawet i 60%. Nie wiem, ile voltów miało to prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przetwory, kolacja, rosół, piersi, ciasto, zupa, pierś, fasola, mięso, czerwona fasola, fasola czerwona, ciasto z orzechami, szybka kolacja, szybkie ciasto

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.