fasola - 7342 przepisów (strona:305/490)

Różowa sałatka śledziowa 137

ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą i pieprzem. Majonez kremowy miksujemy z niecałą łyżką musztardy i z pieprzem. Próbujemy, przyprawiamy i wlewamy majonez do sałatki. Mieszamy. Wkładamy do lodówki, najlepiej

Z Kuchni Do Kuchni
New York cheesecake 146

lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, dno i boki. Nakłuwamy widelcem, na wierzch kładziemy papier do pieczenie i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu, fasoli czy innych ziaren. Bardzo ważne jest aby tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić do wystygnięcia

Delusional Trine
Błyskawiczny piątek - Fasolowe browni od Laury 133

przygotować, bo szukałam przepisu na zdrowe ciasto. I to ciasto jest słodkie ale bardzo zdrowe. Musicie koniecznie je spróbować! Szczególnie gdy robi się je błyskawicznie ! Składniki : * 2 puszki fasoli czerwonej  * 4 jajka * szklanka ksylitolu  * 2 banany  * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  * 3 łyżki kakao * 3 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie : Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Przelać

Magiczne Życie Marty
Sałatka z buraczkami i fasolką szparagową 229

Ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półtalarki. Cebulę przesypać do miseczki i zalać octem. Lekko posolić i całość wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut. Do miski przesypać buraczki, dodać fasolę, cebulę i wlać olej. Całość posolić oraz popieprzyć. Wymieszać. Na sam koniec sałatkę przełożyć na talerze bądź na półmisek, dodać posiekany szczypiorek i pokruszoną fetę

Ugotować
Tarta z płaskurki – przepis podstawowy 267

jakimi dodatkami tartę przygotowujemy. To już w  późniejszych przepisach na blogu, aby jednak tu za bardzo nie pomieszać   Ciasto przed podpieczeniem przykrywam papierem do pieczenia i obciążam fasolą lub ryżem, aby za bardzo nie urosło. Wykonanie w Thermomix: Do naczynia dodajemy mąkę, sól i masło w kawałkach (wyjęte prosto z lodówki) oraz żółtko. Wyrabiamy 40 sekund, przycisk INTERWAŁ

gutfut
Grochówka z grzybami 194

pszennej  3-4 suszone grzybki duża marchewka 2 łodygi selera naciowego 2 ząbki czosnku kawałek pora 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego łyżeczka przyprawy do dań z fasoli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki  1/2 łyżeczki majeranku sól świeżo zmielony pieprz natka pietruszki Grzyby gotować w niewielkiej ilości wody ok 10-15 minut. W dużym garnku zagotować

Smakołyki Asi
Tarta z jarmużem i wędzonym łososiem 143

ciasto wyłożyć do formy i lekko ugnieść, aby dopasować do brzegów. Wystające brzegi odciąć. Na ciasto wyłożyć folię aluminiową i obciążyć je specjalnymi odważnikami do tarty lub np. suchą fasolą. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez ok. 15 minut. W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotować farsz. Na rozgrzanym na patelni oleju podsmażyć jarmuż

Bullio
Ciasto z budyniem kokosowym, galaretką i owocami 133

miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego

Receptura smaku
Makaron w pomidorowym sosie z kiełbaską 104

smaku dodała firma Galeo , producent przypraw. Składniki 400 g makaronu (u nas fusilli) 6 cienkich pętek białej kiełbasy 3 liście laurowe 2 szalotki 2 łyżki oleju 100 g fasoli mamuciej 600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku cukier sól czosnkowa sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente

R'n'G Kitchen
Tartaletki z orzechami w karmelu 131

włożyć do lodówki na 60 minut. Ciasto rozwałkować, przełożyć do foremek (ja użyłam silikonowe foremki do mini tarteletek), ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem.... Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut, następnie zdjąć papier i piec ciasto jeszcze około 10 minut, aż się lekko zrumieni. Odstawić do ostygnięcia. Orzechy rozsypać

królestwo garów
Dlaczego już nigdy więcej nie posadzę imbiru? 189

tygodniach powinien pojawić się pęd. Pojawił się po 3 miesiącach! Sądny dzień nadszedł w niedzielę 12 marca 2017, kiedy to wzięłam się za przygotowanie curry z czerwoną fasolą, będąc przekonaną, że jak zawsze mam imbir w lodówce. Nie było. Nie było wyjścia, zresztą zabierałam się do wykopania tego cuda jak przysłowiowy jeż, tym bardziej, że Misza (moja w sumie nówka

greenscarf
Tarta z boczkiem, serem i marynowanymi pieczarkami 140

ciasto ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach (w rozgrzanym piekarniku). (Aby ciasto nie wyrosło należy okryć je folią aluminiową - błyszczącą stroną do dołu i posypać suchą fasolą lub grochem.) W międzyczasie przygotować farsz.   Boczek pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać i razem podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać

Di gotuje
Zielone Kaszotto z fasolką szparagową i brokułami 198

mieszając. Gdy płyn odparuję dodaj kolejną łyżkę wody/bulionu i tak dopóki kasza nie będzie całkowicie miękka (ok. 15 minut w zależności od kaszy) Etap II - fasolka + brokuły Ugotuj fasolę zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz blanszuj brokuły ( max 4 minuty). Etap III - Mieszanie Gdy kasza będzie już całkowicie miękka dodaj na patelnię ugotowane warzywa, dopraw solą i pieprzem

Wylizany Rondel
Chili sin carne - czyli Chili con carne w wersji bezmięsnej 140

pieczywem. Jeśli i wy lubicie ostrzejsze dania serdecznie polecam. :) Przepis: (dla 3 osób) Składniki: 2 puszki pomidorów w puszcze z dodatkiem papryki i chili All'Arrabbiata 2 puszki czerwonej fasoli 150 g kukurydzy 1 szklanka suchego granulatu sojowego 1 czerwona papryka  1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, chili, kminek Wykonanie: 1. W pierwszej kolejności obieramy, myjemy i kroimy

Mój pomysł na