fasola - 7342 przepisów (strona:313/490)

Pierniczki – jak udekorować pierniczki 215

dzieła! Najpiękniejsze są pierniczki zdobione lukrem na bazie białek. Ale jeśli ktoś woli wersję wegańską to jest na to rada, wegański lukier z wody, w której była gotowana fasola czy inne rośliny strączkowe. Taka woda jak zauważyliście bardzo się pieni, ponieważ zawiera białko. Przepis na wegański lukier znajdziecie na greenmorning . A co powiecie na udekorowanie piernikami świątecznego tortu? Bardzo fajny

codojedzenia
Najlepsze dania ze śledzi 206

śmietanie z bazylią i cytryną   Sałatki śledziowe Śledzie w słodkim sosie pomidorowym z papryką   Śledzie w oleju, marynowane z cytryną i chilli  Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą, porem i ogórkiem kiszonym Śledzie w papryce z gorczycą Sałatka warstwowa ze śledziem Śledzie opiekane Opiekane śledzie w pomidorowym słodko-kwaśnym sosie Opiekane śledzie w marynacie

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZUPA CYGAŃSKA 149

Świetny , lekko kwaskowy smak,zapach wędzonego boczku i cudowna chrupkość papryki. 30 dag.chudego boczku wędzonego 4 duże ziemniaki 1 papryka czerwona 1 cebula 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ******************************************* Boczek,cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Przełożyć do garnka z wodą i gotować 10 minut.Doda

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z paluszkami krabowymi i brokułem 158

jeszcze się nie znudziła. Nie tylko dobrze, kolorowo wygląda, ale też wyśmienicie smakuje. Składniki: • 1 brokuł • 20 sztuk paluszków krabowych – 1 duże opakowanie • 1 puszka fasoli czerwonej • 1 puszka kukurydzy Sos • 2 łyżki majonezu • 2 łyżki jogurtu naturalnego • 2 ząbki czosnku • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Brokuła podzielić na różyczki i obgotować w wodzie

To co kocham
Daktylowe kule z amarantusem 147

inaczej poppingu, czyli prażonych jak popcorn ziaren amarantusa. Amarantus nazywany jest zbożem XXI wieku. Należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Przed odkryciem Ameryki, wraz z kukurydzą, fasolą i ziemniakami, stanowił podstawę pożywienia Inków, Majów i Azteków. Ziarna amarantusa są cennym źródłem błonnika i łatwo przyswajalnego białka, zawierają komplet aminokwasów egzogennych.. Również są bardzo

To co kocham
Pieczone kasztany 164

się z liśćmi opadającymi z drzew, smakują wybornie. Takie kasztany dojrzewają w październiku - listopadzie, wtedy można kupić je w sklepach. Dla mnie smakują jak słodki bób wymieszany z żółtą fasolą, trochę też słodkim ziemniakiem z ogniska. Ale, niezależnie od tego jak smakują i z czym się kojarzą warto je przygotować. Są świetną przekąską w ciągu dnia lub na wieczór

Zasmakuj Kuchni
Kruche miseczki z piwnego ciasta z tuńczykową sałatką 142

piwa (o temperaturze pokojowej) 1/4 łyżeczki soli dodatkowo: 2 puszki sałatek Insalatissime Rio Mare (każda po 160 g) - ja wykorzystałam:  Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca, marchewką, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi) Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Rozetrzeć wszystko razem do połączenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciekawostki kulinarne: buraki 176

główną rolę zagrały buraki (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Hummus z burakami Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

My Chcemy Jeść
Chili sin carne 114

kilka minut z obu stron, kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem dusimy, na rozgrzanym oleju, przez 10 min. Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolę, passatę, sos sojowy, ocet, cukier, cynamon, słodką, ostrą i wędzoną paprykę, kumin, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy, i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 60 min, od czasu

R'n'G Kitchen
Barszcz czerwony czysty na zakwasie buraczanym 341

Najsmaczniejszy barszcz czerwony czysty, to barszcz ugotowany na burakach ćwikłowych z dodatkiem domowego zakwasu buraczanego i kilku grzybów suszonych. Taki barszcz dobrze smakuje z fasolą, jak również z uszkami z kapustą i grzybami nie tylko w Wigilię. W filiżance można go podawać do pasztecików i krokietów. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Chakalaka, czyli afrykańska sałatka 985

wszystkiego, istny misz masz i w tym, znana z bigosu, kapusta. Chakalaka jednak jest zdrowsza od tradycyjnego polskiego bigosu, bo w kapuście pływają, zamiast mięsa, tylko warzywa i troszkę fasoli. Ta sałatka tradycyjnie jest bezmięsna! Niektórzy znawcy chipsowych tematów na pewno kojarzą ze sklepowych półek chipsy o smaku tej afrykańskiej sałatki. Chipsy nie oddają nawet ułamka jej smaku. Sałatka, pomimo

Blendman
Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym i curry 207

niesolonego 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki oleju, najlepiej sezamowego, orzechowego lub kokosowego sól, pieprz 1 zielona papryka 1 cebula szczypior opcjonalnie: natka kolendry, orzechy ziemne, kiełki, najlepiej fasoli mung albo sitr and fry 2 łyżeczki czerwonej pasty curry House of Asia 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 duże ząbki czosnku 300g tajskiego makaronu ryżowego House of Asia Wykonanie: Kurczaka

Pociąg Do Kuchni
Pad Thai z krewetkami wersja podstawowa. 229

tamaryndowego 1-2 łyżki sosu rybnego  1 łyżeczka suszonej papryczki chilli 4 łyżki podprażonych orzeszków ziemnych  garść świeżej kolendry ( tutaj niestety mrożona ) garść szczypiorku duża garść kiełków fasoli mung  Wszystkie składniki należy sobie wcześniej przygotować, ponieważ Pad Thai robi się bardzo szybko i w trakcie nie ma czasu na krojenie :) Ryż namoczyć w zimnej wodzie i odcedzi

Jemy Pijemy
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 176

najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście nie bez ograniczeń. Na każdy z posiłków (częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję 11-20 g węglowodanów, ni mniej, ni więcej. Musimy

Proste-przepisy.pl
Pulpeciki z puree ziemniaczanym, marchewką i sosem pomidorowo - jogurtowym. 121

zważyć). Sos doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 6. Pulpeciki podajemy polane sosem pomidorowym z ziemniakami i marchewką gotowaną. Pulpeciki są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa i fasoli) które pełni funkcje budulcową, - likopen (pochodzący z pomidorów), który przeciwdziała procesom starzenia się, - substancje o działaniu bakteriobójczym pochodzące z cebuli. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 900 g Energia

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Proponowane wyszukiwania