fasola - 7842 przepisów (strona:311/523)

Kruche miseczki z piwnego ciasta z tuńczykową sałatką 145

piwa (o temperaturze pokojowej) 1/4 łyżeczki soli dodatkowo: 2 puszki sałatek Insalatissime Rio Mare (każda po 160 g) - ja wykorzystałam:  Messicana e Tonno (tuńczyk z czerwoną fasolą, kukurydzą, marchewką i papryką) oraz Cous Cous e Tonno (tuńczyk z kaszą kuskus, ciecierzyca, marchewką, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi) Mąkę przesiać do miski, dodać sól i masło. Rozetrzeć wszystko razem do połączenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciekawostki kulinarne: buraki 180

główną rolę zagrały buraki (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Hummus z burakami Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

My Chcemy Jeść
Chili sin carne 118

kilka minut z obu stron, kroimy w kostkę. Razem z posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem dusimy, na rozgrzanym oleju, przez 10 min. Następnie dodajemy osączoną z zalewy fasolę, passatę, sos sojowy, ocet, cukier, cynamon, słodką, ostrą i wędzoną paprykę, kumin, szczyptę soli i pieprzu, dokładnie mieszamy, i dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 60 min, od czasu

R'n'G Kitchen
Barszcz czerwony czysty na zakwasie buraczanym 346

Najsmaczniejszy barszcz czerwony czysty, to barszcz ugotowany na burakach ćwikłowych z dodatkiem domowego zakwasu buraczanego i kilku grzybów suszonych. Taki barszcz dobrze smakuje z fasolą, jak również z uszkami z kapustą i grzybami nie tylko w Wigilię. W filiżance można go podawać do pasztecików i krokietów. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Chakalaka, czyli afrykańska sałatka 993

wszystkiego, istny misz masz i w tym, znana z bigosu, kapusta. Chakalaka jednak jest zdrowsza od tradycyjnego polskiego bigosu, bo w kapuście pływają, zamiast mięsa, tylko warzywa i troszkę fasoli. Ta sałatka tradycyjnie jest bezmięsna! Niektórzy znawcy chipsowych tematów na pewno kojarzą ze sklepowych półek chipsy o smaku tej afrykańskiej sałatki. Chipsy nie oddają nawet ułamka jej smaku. Sałatka, pomimo

Blendman
Kurczak po tajsku z makaronem ryżowym i curry 217

niesolonego 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżki oleju, najlepiej sezamowego, orzechowego lub kokosowego sól, pieprz 1 zielona papryka 1 cebula szczypior opcjonalnie: natka kolendry, orzechy ziemne, kiełki, najlepiej fasoli mung albo sitr and fry 2 łyżeczki czerwonej pasty curry House of Asia 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 duże ząbki czosnku 300g tajskiego makaronu ryżowego House of Asia Wykonanie: Kurczaka

Pociąg Do Kuchni
Pad Thai z krewetkami wersja podstawowa. 232

tamaryndowego 1-2 łyżki sosu rybnego  1 łyżeczka suszonej papryczki chilli 4 łyżki podprażonych orzeszków ziemnych  garść świeżej kolendry ( tutaj niestety mrożona ) garść szczypiorku duża garść kiełków fasoli mung  Wszystkie składniki należy sobie wcześniej przygotować, ponieważ Pad Thai robi się bardzo szybko i w trakcie nie ma czasu na krojenie :) Ryż namoczyć w zimnej wodzie i odcedzi

Jemy Pijemy
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 181

najlepiej żytni), ziemniaki, ryż, kasza, makarony, buraki, marchew, krakersy wielozbożowe (jak popularne Sunbites), batoniki proteinowe, mleko, musli, chlebki pita, płatki owsiane lub jęczmienne, popcorn (prażony bez tłuszczu), kukurydza, groszek, fasola, soczewica, a także owoce. Oczywiście nie bez ograniczeń. Na każdy z posiłków (częściej niż co 5 godzin) musimy zjeść swoją porcję 11-20 g węglowodanów, ni mniej, ni więcej. Musimy

Proste-przepisy.pl
Pulpeciki z puree ziemniaczanym, marchewką i sosem pomidorowo - jogurtowym. 127

zważyć). Sos doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 6. Pulpeciki podajemy polane sosem pomidorowym z ziemniakami i marchewką gotowaną. Pulpeciki są bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z mięsa i fasoli) które pełni funkcje budulcową, - likopen (pochodzący z pomidorów), który przeciwdziała procesom starzenia się, - substancje o działaniu bakteriobójczym pochodzące z cebuli. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 900 g Energia

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tarta z owocami morza 261

cienkie koło, wielkości formy na tartę. Wyłożyć do dokładnie wysmarowanej formy i dobrze docisnąć. Nakłuć widelcem w wielu miejscach.  Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wysypać fasolą lub grochem, po to aby ciasto podczas pieczenia nie uniosło się do góry. Wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.  Po upływie czasu wyjąć ciasto, wyłożyć wcześniej

Cook&Love
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 151

ciasto rozwałkowuję na cienki okrąg i wykładam je na wysmarowany olejem kokosowym spód do tarty, nakłuwam je gęsto widelcem. Na ciasto kładę papier do pieczenia i wysypuję groch lub fasolę. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. W tym czasie przygotowuję farsz: Posiekany czosnek podsmażam minutę na oleju kokosowym, dodaję szpinak i blanszuję aż liście zmiękną

Cook&Love
Zupa tajska z krewetkami i fasolą szparagową 163

warzyw oraz mięsa, choć tu nie tak do końca, gdyż wybieramy między kurczakiem a krewetkami. Z warzywami możemy bardziej poszaleć. Do zupy pasują: marchew, pieczarki, papryka, kukurydza, kapusta pekińska, fasola szparagowa. Ale, ale...nie wrzucajmy do gara wszystkiego. Do mojej zupy dodałam kapustę pekińską, kukurydze ( z puszki ) oraz zieloną fasolkę szparagową ( mrożoną od Poltino . Składniki: 200 g krewetek mini

kolorowotorcikowo
Rosolnik wg Nelya 131

angielskie, koncentrat pomidorowy i mieloną paprykę. Gotujemy 30-35 min, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki, kaszę i gotujemy do jej miękkości. Kilka minut przed dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ 124

Szybka i smaczna sałatka,którą przygotowałam na niedzielne śniadanie.Polecam. Składniki: 1 puszka fasoli czerwonej mała puszka kukurydzy konserwowej ( bądź 1/2 op dużej) mała puszka groszku konserwowego ( bądź 1/2 op dużej) 1 słoik selera konserwowego 20 dag szynki 3 -4 jajka ugotowane na twardo 1 mała cebulka pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku sól,pieprz 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu

Niespełnione zdolności kulinarne
Naleśniko - Pizza 135

szynki, kiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy i fasoli czerwonej konserwowej ( ja nie miałam wiec nie dałam ;) sól, pieprz, papryka słodka do smaku 1. Jajko, mleko oraz mąkę miksujemy bądź mieszamy na gładka konsystencję. dodajemy przesmażoną i ostudzoną wędlinkę

Gotowanie...to proste !

Proponowane wyszukiwania