jeszcze przez jakąś chwilkę. Połączenie pomidora i chilli bardzo mi smakowało. SZPINAK + CYTRYNA rodzynki*, pestki słonecznika*, śliwki suszone, szpinak suszony, orzechy brazylijskie, łuskane nasiona konopi, fasola suszona, pestki dyni*, suszona cytryna * - pochodzą z upraw ekologicznych W tym wariancie miałam problem ze zidentyfikowaniem zapachu, choć w końcu stwierdziłam, że to suszony szpinak nadaje takiego dość specyficznego aromatu
Zdrowie na języku :Pryżem i czarnym sezamem. Składniki: dwie piersi kurczaka ryż paraboliczny z dzikim 4-5 łyżeczek czerwonej pasty curry 200 ml mleczka kokosowego pół czerwonej papryki pół szklanki kiełków fasoli Mung kilka grzybów mun sól czarny sezam Wykonanie: Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć. Posolić. Dodać pokrojoną paprykę, kiełki i pokrojone grzyby uprzednio namoczone w gorącej wodzie
Pysznie & PięknieSkładniki: 5 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 150g sera żółtego 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały por MAJONEZ KIELECKI firmy WSP "SPOŁEM" Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo, obrać i oddzielić żółtka od białek. Tuńczyka, fasolkę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pora pokroić w pół talarki
Prosto i Smacznie z Anetąwyrazista w smaku i ma piękny kolor, który zawdzięcza buraczkom. Świetnie smakuje również z dodatkiem jajek. Czasem robię t ą sałatkę również w wersji wegańskiej, z majonezem z fasoli i jest równie smaczna. Składniki: buraczki konserwowe 1 średni słoik, ziemniak 2 duze, cebula biała pół szt, groszek mrożony 1 szklanka, kukurydza w puszce pół
kulinarne odsłony patiKapusta z grochem to w moim domu jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Moja mama zamiast grochu dodaje fasole. Nie wiem, która wersja jest lepsza, czy z fasol ą czy z grochem... jak dla mnie to obie wersje są pyszne. W przepisie użyłam kapusty świeżej i kiszonej, dzięki temu kapusta nie jest
kulinarne odsłony patiGuacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Prażone migdały z papryką Smalec z wędzonego boczku Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim Rillettes z łososia Pulled pork, długo pieczona wieprzowina
Codziennik Kuchennyżytnim spodzie 37. Deser Snickers w słoiczku FIT 38. Pieczone mini serniczki na spodzie z ciasta francuskiego 39. Deser Raffaello w słoiczku FIT 40. Sałatka z buraków i fasoli 41. Sałatka z kalarepą i kaszą owsianą 42. Sałatka z komosą ryżową i kalarepą 43. Tymiankowe placki cukiniowe 44. Żytnie placuszki z jabłkami 45. Placki z mango 46. Chipsy ze szpinaku
Be Fit Be Strongprzepisem :) #1 Carpaccio z buraka ze śledziem _______________________________ #2 Jajka faszerowane pastą z awokado _______________________________ #3 Kokosanki _______________________________ #4 Sałatka z jarmużem _______________________________ #5 Sałatka z mozzarellą _______________________________ #6 Sałatka z ryżem i czerwoną fasolą _______________________________ #7 Sałatka z szynką i sosem czosnkowym _______________________________ #8 Serowy chlebek ze szczypiorkiem _______________________________ #9 Pierś z kurczaka w cieście francuskim _______________________________ #10 Dip łososiowy
Kolejny blog o gotowaniumieszając kilka sekund. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Wlać sok pomidorowy i wodę, dodać paprykę ostrą, słodką, zioła prowansalskie. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Doprawić do smaku chili, każdy lubi inaczej więc zróbcie to do smaku. Gotować około 20 minut
Kuchnia Pokoleńsałatka z kalerosse powstała bardzo spontanicznie i nieoczekiwanie stała się hitem dnia a nawet tygodnia poprzedzającego Święta. Z powodzeniem można podać ją nawet na wigilijny czy świąteczny stół. Fasolę miałam ugotowaną do barszczu a śledzie czekały na wsadzenie do słoików. Kalerosse przyjechała do mnie od producenta kilka dni wcześniej z informacją, że już można szukać jej w polskich sklepach. Kalerosse
Smaczna Pyzamiski przesiać mąkę oraz dodać resztę składników. Ciasto energicznie zagnieść i wyłożyć nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać obciążnik (groch,fasola, ryż). Ciasto piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Nadzienie: -375 g serka Philadelphia (cream cheese) -300 g masła orzechowego -pół szklanki cukru pudru Wszystkie składniki wymieszać mikserem
Receptura smakuBędąc w klimatach śledziowych mam dziś propozycję na sałatkę śledziową z fasolą. Do tego papryka, konserwowy ogórek i szalotka i mamy całkiem fajna i smaczną potrawę na wigilijny stół. Nie wymaga dużo pracy a mamy coś nowego. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnismażymy, a blendujemy na gładką masę. Co więcej - można też przygotować wersję wegetariańską w bardzo prosty sposób. Wtedy zamiast warstwy mięsnej działamy na przykład z czerwoną soczewicą, cieciorką lub fasolą. Sama pokuszę się o taki w najbliższym czasie ;) Do przygotowania tego wypieku zainspirowało mnie Wino Panul , które dostałam kilka dni temu w paczce z innymi produktami. Miałam przygotować coś
Kolorowy Przepisownikindycze 10 sztuk, warzywa mrożone 1 opakowanie, ziemniaki 5 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kapusta biała 20 dag, kucharek 1,5 łyżki, buraki 6 średnie, fasola biała z puszki 1 puszka, majeranek 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, śmietana gęsta - ile potrzeba w małej ilości wody zagotować żołądki i wylać wodę, opłukać żołądki, teraz żołądki
W Mojej Kuchni Lubiębierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY Składniki: 500 g wołowiny gulaszowej (u mnie karkówka wołowa) opakowanie mrożonych warzyw – mieszanka meksykańska puszka czerwonej fasoli (jeśli nie było w mrożonce) puszka kukurydzy (jeśli nie było w mrożonce) dwie łyżeczki przyprawy chili con carne (dodać do smaku) dwie łyżeczki papryki słodkiej kostka rosołowa wołowa lub przyprawy
Mama z miasta