fasola - 7342 przepisów (strona:292/490)

Tarta dyniowa. Pumpkin Pie. 179

zawinąć w folię i odłożyć na 1/2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować na okrągły placek i wyłożyć nim natłuszczoną formę do tarty. Nakłuć ciasto widelcem, przykryć środek obciążonym (np. fasolą) papierem do pieczenia i podpiec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wypełnić ciasto nadzieniem dyniowym i piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Ostudzić całkowicie. Tarta najlepsza jest

zadanie-gotowanie
Quiche z figami i kozim serem 137

minut. Następnie rozwałkuj cienko na podsypanym mąką blacie i przełóż je na posmarowaną masłem i podsypaną mąkę formę na tartę. Górę formy pokryj papierem do pieczenia i obciąż suchą fasolą lub grochem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez 20 minut. Następnie ściągnij obciążenie i papier do pieczenia i piecz kolejne 10 minut. Odstaw do delikatnego przestudzenia

Food Square
Współpraca z Jamar. 97

Firmie  JAMAR bardzo dziękuję za zaufanie i produkty, postaram się wykorzystać je w stu procentach.   W ramach tej współpracy otrzymałam kilka produktów: 1. Marmoladę wieloowocową twardą. 2. Fasolę piękny Jaś. 2. Groszek konserwowy. 3. Ketchup łagodny. 4. Sos meksykański

Izabelawkuchni
Klopsiki w meksykańskim sosie z jaśminowym ryżem. 161

właśnie taki sos. I co ? Sos nam bardzo posmakował, jest pyszny w połączeniu z klopsikami, smakuje wspaniale, można w nim znaleźć kawałki papryki i cebuli oraz kukurydzę i czerwoną fasolę, jest również gęsty i taki lekko słodki, bardzo mi odpowiada jego smak. Ten sos na stałe zagości w mojej kuchni i bardzo go polecam.  Zapraszam :) Składniki: Klopsiki

Izabelawkuchni
Tarta marcepanowo-śliwkowa z migdałami i orzechami 165

około 30 minut. Schłodzone ciasto posypać mielonymi migdałami i wyłożyć na to papier do pieczenia a następnie ceramiczne kulki, które obciążą ciasto, aby nie wyrosło (możecie użyć ryżu lub fasoli). Piec w nagrzanym piekarniku -200 stopni Celsjusza około 15 minut. Następnie zdjąć obciążenie i dopiec jeszcze na złoty kolor - około 7 minut. Masa marcepanowa 200 g marcepanu startego na tarce

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jesień w ogrodzie, czyli byle do wiosny 194

wewnątrz to przyłapałam Mańka jak podpija mi kawę! A podobno z mlekiem sojowym nie lubi OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ogród ogarnięty, teraz pozostało tylko grabienie liści, wybieranie selera, porów, zerwanie fasoli itp. i planowanie przyszłego sezonu, a już wiem że będzie się działo OLYMPUS DIGITAL CAMERA Sezon na brudne łapki uważam za otwarty! OLYMPUS DIGITAL CAMERA ps. Z egzaminu dostałam

greenscarf
Sałatka kurczakowa ze słonecznikiem 180

Sałatka, która jest efektowna wizualnie i skuteczna smakowo dla nie jednego smakosza. Potrzebujemy 500 g mięsa  z ugotowanego kurczaka, 250 g groszku, 250 g kukurydzy, 250 g  fasoli, 1 paprykę, 1 cebulę, pół szkl. słonecznika, 5 łyżek oliwy, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wszystkie składniki najpierw przygotowujemy: płuczemy, odsączamy, kroimy,... ...potem po kolei układamy w misce warstwami

chleba naszego
Sałatka z kaszą bulgur i wędzonym kurczakiem 552

podzielcie się opinią w komentarzach. Możecie również podać swoje uwagi czy zdjęcia. Składniki 200 g kaszy bulgur 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik papryki konserwowej (500 g) 5 ogórków konserwowych 1 cebula 1/2 pęczka koperku 3-4 łyżki majonezu sól pieprz Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokroić w drobne kawałki

O kuchni z uczuciem
Tarta z dynią i szpinakiem 160

stopni. Formę smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy i następnie wykładamy nim formę, wyklejając dokładnie brzegi. Ciasto nakłuwamy widelcem, wykładamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą, i podpiekamy w piekarniku przez około 15 minut. W międzyczasie zamrożony szpinak wrzucamy na suchą patelnię i odparowujemy go na małym ogniu. Solimy i pieprzymy. Plastry dyni kroimy na pół

Kulinarne przygody Gatity
Sernik dyniowy z kremem kokosowym 162

lodówki. Foremkę pokryj od spodu papierem do pieczenia. Kolejno ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy oraz boki do połowy wysokości. Ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia i obiąż fasolą albo grochem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na kwadrans. Następnie zdejmij obciążenie oraz papier i piecz kolejny kwadrans. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Masa serowo-dyniowa Dynię przekrój

Food Square
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 144

pieczenia.   Podawaj na gorąco, np. z sałatą doprawioną winegretem. * Jeśli wolisz, przykryj ciasto papierem do pieczenia, tak, by papier wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp fasolę lub szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło. Wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15 min, po czym zdejmij papier z fasolka i piecz jeszcze przez około 10 min. Przyznaję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pasztet grzybowo grochowy. 134

też uznać ,że to pasta do pieczywa jednak bardziej w smaku jednak przypomina pasztet. Składniki; 80 dag leśnych grzybów 1 szkl. czerwonej soczewicy Skworcu 1 i 0,5 szkl fasoli  czarne oczko Skworcu 5 łyżek mąki migdałowej Skworcu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka majeranku Skworcu sól i pieprz do smaku, ewentualnie ostra papryka Skworcu

Radość kipiąca uśmiechem.
Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów 174

kanapkami, bo to minimum wysiłku. Wtedy właśnie najlepiej sprawdzają się pasty. Są one dla mnie znakiem równości pomiędzy zdrowym jedzeniem a minimum czasu i […] Artykuł Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów 174

kanapkami, bo to minimum wysiłku. Wtedy właśnie najlepiej sprawdzają się pasty. Są one dla mnie znakiem równości pomiędzy zdrowym jedzeniem a minimum czasu i […] Artykuł Pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Ciasto z cukinii i kokosu 138

cukinii i kokosu- to propozycja jesiennego magazynu  Aromat , kto jeszcze nie widział  to zapraszamy serdecznie klik ! Znajdziecie w nim wspaniałości z wykorzystaniem kolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda?  A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii 100 ml mleka

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania