fasola - 7342 przepisów (strona:283/490)

Kotlet schabowy w panierce sezamowej 160

kotleta trochę innego niż tradycyjny.  Z reguły nie na wszystkie moje zdrowsze urozmaicenia reaguje entuzjastycznie, więc czasami wolę przemilczeć, że robię deser z kaszy jaglanej, ciasto z fasoli, a tym bardziej kotleta panieruję w otrębach i siemieniu lnianym. Zjadł.. dwa..., czyli mam zielone światło i dowód, że panierki są bardzo smaczne! Koniecznie sami spróbujcie. Szczerze polecam

Di gotuje
Barszcz ukraiński 231

selera 3 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 2 kostki rosołowe 4-5 ziemniaków 2 szklanki ugotowanych i startych buraczków 1 szklanka pokrojonej białej kapusty 1 puszka białej fasoli 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku sól, pieprz 2 łyżki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: 1. Z kurczaka, pietruszki, selera, liści laurowych, ziela angielskiego oraz pokrojonej w plastry marchewki

A Ty Smakuj Mnie
Orientalna zupa won ton, wywar 168

pęczki cebuli dymki, ok 6-8 sztuk (tylko zielona część do wywar) - 4 duże grzyby shitake - kilka łyżek sosu sojowego (do smaku) - sól  - pieprz Dodatkowo do podania: - kiełki fasoli mung - zielona cebula dymka Dodatki do kuchni orientalnej znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. Grzyby dzień wcześniej moczymy w zimnej wodzie, zostawiamy je na całą noc aby się rozwinęły

Apetyczna babeczka
Tarta z dyni 123

widelcem po całej powierzchni. Wsadzamy do zamrażalnika na 10-15 minut, by ciasto dobrze się schłodziło. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Ciasto wyjmujemy, przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą lub ryżem i wkładamy do piekarnika na 15 min. Po tym czasie usuwamy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze przez 15 min. Ciasto wyjmujemy i zmniejszamy temperaturę do 160 stopni

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ekspresowy obiad - ciecierzyca z ryżem i suszonymi morelami 96

godzinę. W moim przypadku są to  półprodukty, które pozwalają mi przygotować prosty, ale smaczny obiad w ekspresowym tempie. I tak często zdarza mi się gotować większe ilości ciecierzycy, fasoli, soi czy kasz i trzymać w lodówce na tego typu sytuacje. Takie produkty, ugotowane, spokojnie przeczekają w lodówce 2-3 dni.  I w takich właśnie okolicznościach powstał obiad, który

HealthyCreations
16 pomysłów na pyszne sałatki 1222

imprezy     Sałatka z gorgonzolą ,melonem i orzechami   Sałatka chrzanowa       Sałatka z rodzynkami,ananasem i prażonym słonecznikiem       Szybka sałatka z czerwoną fasolą Austryjacka sałatka z mortadeli Sałatka z mini mozzarelli i warzyw Sałatka z paluszkami krabowymi Carpaccio z buraka Sałatkowe ciasto na krakersach Sałatka pieczarkowo-porowa z jajkiem Sałatka z tortelini

Swojskie jedzonko
Masło z orzechów: Masło orzechowe czyli zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych 118

strączkowej, jaką są fistaszki, czyli orzeszki ziemne, zwane także orzechami arachidowymi. Roślina ta wywodzi się z Brazylii i jest bardzo ceniona przez kulturystów, ponieważ fistaszki zawierają więcej białka niż fasola, ciecierzyca, soczewica czy mięso. Mają też sporą dawkę witaminy B3, błonnika, minerałów i polifenolii. Oczywiście zawierają też tłuszcz, ale nie uchodzą wcale za produkt tuczący. Ich jedzenie zmniejsza uczucie zmęczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zielone kluski warzywne z masłem i serem 108

zwykle robi się z ziemniaków i to takich, które mają dużo skrobi. Ale jak widać niżej ziarna ze strączków też się do tego nadają. Takie kluski można zrobić z fasoli, bobu czy groszku. Ja postawiłam na kolor zielony. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
kotlety basmati z szalwia 128

aromat wielu potraw. Liście mają w kuchni wiele zastosowań: tradycyjnie dodawane są do tłustych mięs, takich jak kaczka, gęś czy wieprzowina. Doprawia się nią także pasty serowe, cielęcinę,fasolę, wątróbkę i cebulę. Jest bardzo popularna w kuchni włoskiej oraz innych kuchniach śródziemnomorskich. Szałwia była zawsze ceniona w medycynie ,wśród głównych efektów, szałwia posiada działanie antyseptyczne. Składniki na sos pomidorowy

w mojej kuchni
Gotuję, nie marnuję – recenzja 164

Jedną z lepszych zup, które gotuje moja mama jest zero waste barszcz ukraiński. Kiedy gotuje jakieś warzywa odkłada trochę z nich i mrozi. Po pewnym czasie ze szklanki mrożonej fasoli i kilku innych warzyw można zrobić pyszną zupę w 15 minut. Podobnym przepisem z książki jest pasztet Heleny z zamrożonych kawałków mięsa, które zbieraliśmy przez pewien czas. Podobnie możemy zbierać

Ugotowane pozamiatane
Fasolka orzełek w pomidorach 129

Pyszne, zdrowe i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Fasolka jest gęsta i sycąca więc wystarczy w zamian za dwudaniowy obiad. 300 g fasoli "orzełek" Cenos 3 łyżki oleju pętko kiełbasy toruńskiej 1 marchewka 1/2 selera 1 cebula łyżka czosnku w płatkach łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku łyżeczka cukru 400 ml passaty pomidorowej natka pietruszki do posypania Fasolkę opłukać, zalać zimną

Smakołyki Asi
Zupa z mrożonych warzyw na patelnię 228

mąki - zagotować lub dodać już na talerzu łyżkę śmietany. Bez śmietany też powinna Wam smakować :) Mieszanka warzywna składa się z marchewki, papryki czerwonej, pomarańczowej, żółtej, groszku zielonego, pora, kiełków fasoli Mung. Ja dodałam jeszcze pieprz czarny mielony oraz majeranek i pieprz ziołowy. Doprawiłam już w miseczce mlekiem ryżowym. Papryka wędzona którą dodałam "podkręciła jeszcze ostrość zupy, takie lubię :) Otrzymałam garnek

Proste Potrawy
Kapusta pak choi w koreańskim sosie 125

Zalewamy koreańskim sosem i mieszamy. Możliwości podania jest bez liku Bardzo lubimy ją z samym ryżem. Świetnie też komponuje się z ziemniakami i raczej neutralnymi w smaku kotlecikami z fasoli. Smacznego! Artykuł Kapusta pak choi w koreańskim sosie pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Fit brownie z jagodami/ bez glutenu 140

wszystkie dbamy o linię i zrzucamy nadprogramowe kilogramy. Dlatego mam dla Was FIT BROWNIE z jagodami, jadałam już kilka fit brownie, ale żadne nie było dobre. Albo jakaś fasola albo jeszcze coś innego. Dzisiaj daje Wam przepis, który wymyśliłam na szybko na spotkanie z przyjaciółką. Wyszło super! Jest banalnie proste, szybkie a jeden kawałek ma tylko 78 kcal! No EUREKA

SMYKWKUCHNI
Tarta z łososiem i szpinakiem 126

folię spożywczą i chłodzimy przez około godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy i wkładamy do formy na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Tartę przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą albo grochem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, po czym zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5-10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojony w plasterki czosnek

Smakowity Blog Kulinarny