fasola - 7342 przepisów (strona:281/490)

Tarta serowa ze szpinakiem i salami 149

spód, użyłam słodkiego chili z tego  PRZEPISU Przygotowanie: Ciasto rozwałkowujemy na wielkość blachy do tarty i równo rozkładamy. Nadmiar ciasta z góry odcinamy. Przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą i zapiekamy przez ok. 12 minut w 180 stopniach. Ciasto obciążamy, by zapobiec nadmiernemu wyrastaniu :). Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.  Szpinak sparzamy

Gotuj z Mąką
Jabłecznik - 500 lat jabłek w Polsce 129

Włoch jabłko trafiło do Polski za sprawą Bony, żony Zygmunta Starego, królowej Polski. Bona Sforza przybyła właśnie z Włoch i „przywiozła” do Polski warzywa i owoce: włoszczyznę, sałatę, szpinak, fasolę szparagową, brokuły, kalarepę, kalafiory, kapustę ... i jabłka. Skoro Bona przyjechała do Polski w 1518 roku (ślub z Zygmuntem Starym wzięła w roku 1517, w Neapolu), możemy przyjąć, iż jabłko gości

królestwo garów
Kopytka z grzybami i szpinakiem czyli…znowu resztki! 158

duże, jakie wolisz! Zagotuj wodę z solą i wrzucaj kopytka na wrzątek. Kiedy wypłyną wyławiaj cedzakiem. Układaj na talerzu do ostygnięcia lub od razu podawaj z grzybami, szpinakiem i fasolą. Jeśli lubisz odsmażane kopytka to po ostygnięciu odsmaż nie na maśle. Przygotuj grzyby i szpinak. Grzyby przekrój na pół lub na ćwiartki jeśli są bardzo duże. Rozpuść 2 łyżki masła

codojedzenia
Kruche ciasto czekoladowe z konfiturą i bitą śmietaną 268

Upieczone kruche ciasto dobrze posmarować konfiturą i odstawić na jeden dzień, aby zmiękło. Krok po kroku: 1. Zagnieść składniki na ciasto 2. Rozwałkować ciasto 3. Wyłożyć fasolę na ciasto 4. Upiec ciasto 5. Wysmarować ciasto dżemem 6. Zrobić masę śmietanową 7. Wyłożyć masę na ciasto 8. Posypać ciasto startą czekoladą Poprzedni 1 z 8 Następny Artykuł Kruche

KuchniaWeDwoje.pl
Wytrawny tort naleśnikowy, Zielona Baza 255

się nie zsechł i przechowywać w lodówce. Pyszny! Moje nadzienie: kilka łyżek oliwy, 3 ząbki czosnku, 1 duża czerwona papryka, 1 duża żółta papryka, 1 bakłażan, 1 puszka czerwonej fasoli, świeży koperek, suszony lubczyk, sól, pieprz.       Zielona Baza oferuje bardzo smaczne, wegańskie dania na dowóz. Menu zmienia się co tydzień, ale zawsze są stałe elementy tj. zupa

Qlinarnie i Qlinarnie
Zdrowa miska o każdej porze dnia 119

tego typu kotlecików mąkę migdałową, zmielone orzechy lub bezglutenowe mąki jak np. mąkę kokosową . Zawsze lubiłam warzywne kotlety. Staram się robić je na wszystkie możliwe sposoby, zmieniając składniki np. fasolę na ciecierzycę, bataty na cukinię, różne zioła itp. Warzywne kotlety są smaczne i pożywne jeśli tylko dodamy do nich wartościowe białko i tłuszcze. Ja lubię dodawać do nich nasiona chia

codojedzenia
KUCHENNA APTEKA #3 - ZIEMNIAKI 123

Polskie odmiany to: lotos, ruta, malwa, kolia, sokół Przepisy z ziemniakami 1) PIZZA BIAŁA Z ZIEMNIAKAMI 2) PLACKI CUKINIOWO-ZIEMNIACZANE (Z PIEKARNIKA) 3) ZAPIEKANKA "POD PIERZYNKĄ" 4) KREM Z FASOLI Z ZIEMNIAKAMI I KIEŁBASĄ 5) PIECZONE ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI

Kuchnia MagdaLeny
Czwartek: Chrupiący kurczak jak z KFC 135

wszystkie przepisy na menu w tym tygodniu: Niedziela: Zapiekanka mac and cheese Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z frytkami z warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Chrupiący kurczak jak z KFC Czas: 40 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 2 duże

Niedzielny kucharz
Wiosenna fritata z kiełkami strączków, młodymi ziemniakami i twarożkiem. 110

ukazały się dwie odsłony tego włoskiego przysmaku. Niewtajemniczonym dodam, że jest to rodzaj omletu z piekarnika z różnymi dodatkami. Do dzisiejszego wydania tegoż dania wykorzystałam kiełki ciecierzycy, soczewicy oraz fasoli mung, a także pyszne młode ziemniaki. W potrawie nie mogło zabraknąć oczywiście świeżych ziół, więc w środku znajdziecie również świeżą kolendrę a na wierzchu sporą dozę szczypiorku. Proste i mało

vaniliowoczekoladowa
CIASTO MARCHEWKOWE 140

Lubicie ciasta z dodatkiem warzyw? Było już ciasto z cukinią, ciasto z fasolą… teraz przyszła kolej na aromatyczne ciasto marchewkowe. Jest pyszne, wilgotne i bardzo proste w wykonaniu. Nie wyszło bardzo słodkie, ale ja właśnie takie ciasta lubię najbardziej. Jeśli jesteście fanami słodkosci, dodajcie więcej słodzidła 🙂 Składniki: – 4 marchewki (ok. 2 szklanki startej Czytaj więcej → Artykuł CIASTO MARCHEWKOWE

greengoodies
Menu na tydzień: Domowe fast foody, czyli przepisy, które kochają dzieci 142

tydzień wygląda tak: Pobierz menu na tydzień Niedziela: Zapiekanka mac and cheese Poniedziałek: Nuggetsy z kurczaka z frytkami z warzyw Wtorek: Szybka pizza ze szpinakiem Środa: Hamburgery z czerwonej fasoli i boczniaków Czwartek: Pałki z kurczaka w chrupiącej panierce Piątek: Fish and chips z piekarnika Jak gotowaliśmy Jak już pisaliśmy całe menu (tym razem trochę więcej porcji) kosztowało

Niedzielny kucharz
Zapiekanka z tortellini 143

sosem beszamelowo – serowym. Spróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania zapiekanki z tortellini: Podstawa zapiekanki: 1 opakowanie dowolnego tortellini, 1 podwójny filet z kurczaka, 1 czerwona papryka, 200g fasoli szparagowej (może być mrożona), sól, pieprz i przyprawa do kurczaka. Sos:   szklanka mleka, 1 łyżka masła, 1 kopiasta łyżka mąki, 200g sera żółtego, gałka muszkatołowa, sól

Gotuj Się Kto Może
Ciasto czekoladowe z awokado i granatem 139

Zapewne znacie już ciasta z dodatkiem fasoli czerwonej, czy marchewki. Teraz czas na awokado! Mamy nadzieję, że zawojuje nie jedne święta i imprezę. Dostarczy Wam też sporo wartościowych składników, co sprawi, że niektórzy zjedzą je z większym przekonaniem i mniejszymi wyrzutami sumienia. Składniki na formę 24 cm/ ok. 16 muffinek 1,5 szklanki mąki 3 jajka 2,5 dojrzałe

Pyszny Duet
Curry warzywne 111

kolejne pyszne curry warzywne , które idealnie nadaje się do wyczyszczenia zamrażalnika i przygotowania go na kolejny sezon i świeże warzywa. Dzisiejsze curry składa się z kalafiora, marchewki, fasoli szparagowej i zielonego groszu, a wszystko to w aromatycznym, pomidorowym sosie. Ostrość dania można regulować według własnych upodobań ilością dodanej papryczki chilli, aby danie było wyraziste, polecam jednak użyć sporej

Codzienne Gotowanie