fasola - 7342 przepisów (strona:273/490)

Tarta z maślakami 94

szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej ( można zastąpić razową jeśli ktoś lubi ) 1/2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 2 jajka dodatkowo : groch lub fasola do obciążenia tary folia aluminiowa lub papier do pieczenia Składniki na ciasto , łączymy ze sobą i wyrabiamy na gładka masę , jeśli zbyt się kruszy , dolewamy po trochu kwaśnej śmietany

Ogrodnik w podróży
ZAPIEKANA FASOLKA SZPARAGOWA Z MOZZARELLĄ I JAJKAMI 665

dziesiątkę. Zapiekana fasolka z mozzarellą i jajkami wyszła obłędna i na pewno często będę ją robić w swoim domu. ZAPIEKANA FASOLKA SZPARAGOWA Z MOZZARELLĄ I JAJKAMI: 0,5 kg fasoli szparagowej 1 kulka sera mozzarella 4 jajka łyżka masła ząbek czosnku bułka tarta opcjonalnie sól i pieprz Fasolkę myjemy i obgotowujemy 10-15 min w osolonej wodzie. Odcedzamy i przekładamy

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 100

maści Herbolen D i płynu Salviasept majeranek może być stosowany do kąpieli aromaycznych majeranek dodawany jest również do potraw ciężkostrawnych, jak: bigos lub inne potrawy z kapusty, dania z fasoli dawniej uważana go za afrodyzjak używany w diecie bezsolnej zamiast soli 100 g majeranku zawiera około 270 kcal Przepisy z dodatkiem majeranku 1) SOCZEWICÓWKA Z FRANKFURTERKAMI 2) KROKIETY ZIEMNIACZANE

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z figami i serem z pleśnią niebieską 82

bułkę tartą, pokruszony ser i wymieszać. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi.  Widelcem ponakłuwać ciasto.  Przykryć papierem i obciążyć fasolą lub ryżem…ja obciążyłam dnem od tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z obciążeniem i piec ciasto jeszcze 10 minut. Na upieczonym cieście ułożyć

królestwo garów
Czapsuja 101

Kapustę również przesmażamy na oleju. 7.    Do kapusty dodajemy obraną i startą na dużych oczach marchew, przekładamy do garnka. 8.    Powtarzamy tą samą czynność z fasolą. 9.    Podlewamy wodą i łączymy z koncentratem pomidorowym. 10.         Na koniec doprawiamy przyprawą Maggi, dodajemy śliwki i chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
PLACKI ZIEMNIACZANE PO MEKSYKAŃSKU + FILMIK 84

pachnące, są rewelacyjne, polecam.  SKŁADNIKI :            SOS 500 g mięsa mieszanego 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 kartonik lub puszka pomidorów sól, pieprz, jarzynka do smaku 3 ząbki czosnku słodka, ostra papryka do smaku 1 płaska łyżeczka kminu mielonego          PLACKI

Kulinarne Fantazje Marioli
Brokułosław, czyli szybka surówka z brokuła 76

migdały, a całość polewamy sosem i dokładnie mieszamy. Brokułosław to świetna przekąska, jak i dodatek do obiadu. Można ją podawać z kotletami sojowymi , burgerami z ciecierzycy , kotlecikami z fasoli , klopsikami z soczewicy . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być

Lamarida.pl
Sajgonki 93

lecz te wykonane w domu też dobrze smakowały :) Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g warzyw (mrożona mieszanka chińska, lub mieszanka świeżych: marchewka, papryka, por, kiełki bambusa, kiełki fasoli, grzyby Mun) 1 cebula 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego 100 g makaronu ryżowego sos sojowy sól 2 żółtka 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry papier ryżowy olej do smażenia Przygotowanie: Pierś

Kocham..lubię..gotuję..
Gryczanka z twarogiem i owocami 71

zarówno na śniadanie jak i kolacje. Sama jestem fanką śniadań na słono, także takie smakołyki sobie przygotowuje na kolacje.💤😏 PS: na zdjęciu przy borówkach jest coś co wygląda jak fasola 😆 ale to niedojrzała boróweczka😊 Zapraszam po przepis na JAGLANKĘ CZEKOLADOWO ORZECHOWĄ Z BANANEM LINK Wartości odżywcze: 464 kcal  B 23 g W 59 g T 14 g Składniki

zdrowo i aktywnie
Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek czyli tak zwany smalczyk wegański 94

puszka ciecierzycy lub białej fasoli Ok. 10 suszonych śliwek 1 duża cebula Olej do smażenia Przyprawy: majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i sól Cebulę drobno posiekać i podsmażyć w rondlu o grubym dnie na złoto. Do smażenia dodać listek laurowy i ziele. Cebulę lekko przestudzić i wyciągnąć przyprawy. W tym czasie pokroić drobno śliwki i zmiksować cieciorkę na gładką

Gotujemy i jemy
Poniedziałek: Smażone sajgonki 71

drobnego makaronu ryżowego (mała garść) 20 g (kilka łyżek 3-4) suszonych grzybów typu mun 1 mała szalotka drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 jajko Garść kiełków fasoli (opcjonalnie) 20 małych arkuszy papieru ryżowego lub 12 dużych 2 szklanki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu Garść sałaty Sos sojowy do podania Przygotowanie: Krok 1 Zalej grzyby gorącą wodą. Odstaw

Niedzielny kucharz
Zupa z pomidorów. Zupa pomidorowa. 140

wersji letniej to prawdziwa zupa z pomidorów świeżych lub pieczonych w piekarniku – zupa krem. W wersji zimowej z koncentratem, czy passatą oraz przeważnie z mięsnymi dodatkami, lub np. z fasolą, kukurydzą, rybami, owocami morza itp. Może nie powinnam nazywać takiej zupy pomidorówką, bo to zupełnie inna zupa? Wszystkie te zupy mają w składzie pomidory, świeże lub przetworzone – więc ja nazywać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kremem z białej czekolady z owocami 141

sól oraz wodę, szybko zagnieść. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.  Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Po tym czasie zdjąć obciążenie i piec jeszcze 10-15 minut, aż do zrumienienia ciasta.  Czekoladę połamać na mniejsze

Moja kraina smaków
Aromatyczne tofu z zieloną fasolką w sosie 107

zielonej fasolki 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki wody przyprawy: po łyżeczce: kminku mielonego i kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu, ostrej papryki sól do smaku limonka Fasolę ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Tofu pokroić w kostkę i zrumienić na złoto. Na patelni podsmażyć przyprawy, dodać czosnek i 2 łyżki oleju, dodać koncentrat chwilę podsmażyć

AZgotuj!