fasola - 7342 przepisów (strona:280/490)

Pizza z szynką, fasolką szparagową i ogórkiem 157

letniej wody, 20g świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, ½ łyżeczki soli, 2 łyżki oliwy, Dodatkowo: 3 ogórki kiszone, 1 duży pomidor, 10 plastrów Szynki Dymionej Hańderek, 2 cebule, 200g fasoli szparagowej, 100g sera żółtego, 1,5 łyżeczki bazylii, 1 łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: W letniej wodzie rozpuszczam drożdże oraz cukier. Mąkę przesiewam do miski. Dodaję sól

Tradycyjna kuchnia Kasi
Wytrawna tarta z pieczonymi burakami i fetą 111

minut. Schłodzonym ciastem wylepiamy dno i boki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy. Ciasto nakłuwamy, umieszczamy w środku papier do pieczenia i wysypujemy go ryżem lub fasolą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. W miseczce dokładnie mieszamy ze sobą jajka, serek twarogowy, ricottę, koperek, sól i pieprz. Mieszankę wylewamy na kruchy spód. Układamy pokrojone buraki

Pogotujmy.pl
fasolka szparagowa z bułką tartą 107

tartą przesmażoną na maśle. Fajny dodatek do obiadu. Można właściwie potraktować to danie jako obiad. Szybko i smacznie :D W piekarniku dziś siedzą kawałki z kurczaka. Dodatkiem będzie właśnie fasola szparagowa. Zawsze mam dylemat zrywając fasolkę. Czy mam ugotować żółtą czy zieloną...Dziś są dwa rodzaje :D Troszkę koloru na talerzu :D Sezon na fasolkę rozpoczęty

Pieprzyć z Fantazją
Kalafior pieczony na złocisto i recenzja ksiażki Kuchnia długowiecznych. 120

kwasów tłuszczowych omega 3 w naszym organizmie może ochronić nas przed chorobą Alzheimera . Jeśli nasza dieta jest bogata w większe ilości błonnika obecnego w takich produktach jak całe ziarna, fasola, jagody czy inne chrupiące warzywa wtedy z naszej wątroby pomagamy usuwać tzw, śmieci metaboliczne zalegające w wątrobie. Każdy narząd "ma się świetnie" dzięki odpowiednik składnikom i o tym właśnie przeczytacie

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatki do pracy 274

zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Surówka Coleslaw z czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
Quiche brokułowy 180

Zagnieć ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut. Wyjmij, rozwałkuj na dość cienki placek na formę o wymiarach 28 cm. Wylep formę, przykryj ciasto pergaminem i posyp np. ziarnami fasoli. Piecz ok. 15 minut w temp. 190C, następnie zdjąć papier i podpiekać kolejne 15 minut. Różyczki brokułu obgotuj w lekko osolonej wodzie. Wyjmij na sito, pozostaw do osączenia. Pokrój

Różne smaki w kuchni
Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? 131

Najlepiej smakuje z pomidorami lub grzybami, na przykład suszonymi. Pęczak z warzywami na ciepło, to moje ulubione danie. To co mam dodaje do pęczaka. Próbowałem go już pomidorami, kukurydzą, fasolami, łososiem, szpinakiem. Dobrze do takiej sałatki smakuje mozarella lub feta. Artykuł Jak i dlaczego warto być kaszoholikiem? pochodzi z serwisu Fleksitarianizm.pl

Fleksitarianizm.pl
Kurczak z patelni z ciecierzycą. Zdrowe strączki. 164

sięgać cały rok i ubogacać naszą dietę , bardzo ciekawa pozycja, zupełny  bestseller  zawierający bardzo dużo prostych i łatwych przepisów z użyciem grochu, soczewicy, bobu czy fasoli.   Dla tych jeszcze nie przekonanych przygotowałam dzisiaj jeden z przepis z ciecierzycą, a po inne zajrzyjcie do książki  " Zdrowe strączki ". Składniki: - 70 g ciecierzycy - 4 udka kurczaka

Apetyczna babeczka
Szczaw – poznaj wyjątkowe właściwości tego niedocenianego przysmaku! 186

Szczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, fasolką i groszkiem 107

trochę inna od tradycyjnej – zamiast gotowanych ziemniaków użyliśmy pieczonych. Według nas są bardziej aromatyczne i mają lepszą konsystencję niż gotowane. Poza tym, zamiast sałaty użyliśmy dużo groszku i fasoli, których słodycz świetnie zgrała się z lekko słodkimi ziemniakami. Żeby nie było za słodko, całość przełamał treściwy, wyrazisty, kwaskowy dresing. Inspirowaliśmy się przepisem Davida Tanisa .   Składniki: 6-8 średniej

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami 165

trochę inna od tradycyjnej – zamiast gotowanych ziemniaków użyliśmy pieczonych. Według nas są bardziej aromatyczne i mają lepszą konsystencję niż gotowane. Poza tym, zamiast sałaty użyliśmy dużo groszku i fasoli, których słodycz świetnie zgrała się z lekko słodkimi ziemniakami. Żeby nie było za słodko, całość przełamał treściwy, wyrazisty, kwaskowy dresing. Inspirowaliśmy się przepisem Davida Tanisa . Składniki: 6-8 średniej wielkości

Niedzielny kucharz
Sałatka z buraczków z sosem miętowym 107

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: - 3 duże pieczone buraki - szklanka białej  fasoli - garść posiekanego szczypiorku - sól, pieprz do smaku Upieczone buraki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Namoczony dzień wcześniej groch ugotować do miękkości, odcedzić, wystudzić i połączyć z burkami. Posolić

Kulinarne przemyslenia
Sałatki na grilla 213

kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z mozzarella i bazyliowym pesto Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Surówka Coleslaw

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti z bakłażanem w sosie pomidorowym 117

parmezanem i mozzarellą w czosnkowym sosie pomidorowym , Lasagne z bakłażanem w odchudzonej wersji ,  Bakłażan zapiekany z kozim serem , Kawior z bakłażana,  Ratatouille z białą fasolą , Roladki z bakłażana nadziewane kozim serem, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami , Roladki z bakłażana nadziewane białym serem , Roladki z bakłażana i sera ricotta . Proporcje na 3 osoby

Wino Francja Kuchnia
Kociołek meksykański – długi weekend 178

możemy iść sadzić lub pielić kwiatki czy warzywka . Po tym czasie dodajemy pokrojone łodygi selera , paprykę , ziemniaki , obrane i pokrojone w dużą kostkę ,posiekane chilli , kukurydzę odsączoną z zalewy , fasolę czerwoną , odsączoną i przepłukaną pod bierzacą wodą ,żeby nie zabarwiła dania na szaro . Całość doprawiamy resztą wyciśniętego czosnku , oraz przypraw , dodajemy czekoladę , mieszamy , szczelnie nakrywamy i dusimy około

Ogrodnik w podróży