Tarta ze szparagami i wędzonym łososiem to bardzo smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Taką tartę można oczywiście zaserwować przy każdej innej okazji. Kawałki tarty z powodzeniem można również zapakować do lunchboxu lub na piknik. Tarta ze szparagami i wędzonym łososiem Składniki: Na ciasto: 250g mąki pszennej duża szczypta soli 1 jajko, lekko roztrzepane 70ml oliwy 60ml letniej wody Na farsz: 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku kilka zielonych szparagów (odłamać st... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...