Zupa meksykańska z kurczakiem, kukurydzą i batatem

Zupa meksykańska z kurczakiem, kukurydzą i batatem

Zupa meksykańska z kurczakiem, kukurydzą i batatem

Zupa meksykańska ma zazwyczaj czerwony od pomidorów kolor a w składzie paprykę i fasolę. Ja proponuję ją w innym wydaniu:).  2 filety z kurczaka  1 puszka kukurydzy 2 marchewki  1 średniej wielkości batat 1/2 selera 1 por  2 cebule  sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy po szczypcie: oregano, bazylii, tymianku, słodkiej papryki, ostrej papryki  2 łyżki mąki  2 łyżki śmietany 1. Filety zalewamy 3 litrami wody, zagotowujemy, zbieramy szumowiny. Marchew i seler ścieramy na tarce. Por kroim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.