Dal to w języku hindi ogólne określenie na rośliny strączkowe - groch, fasolę, soczewicę, a także na potrawy z tych roślin przyrządzone. Dal z soczewicy z ziemniakami i mleczkiem kokosowym, to aromatyczne i pyszne danie, które rozgrzeje Was w chłodniejsze wieczory. Dobrze doprawione przyprawami charakterystycznymi dla kuchni indyjskiej, jest pyszne i łatwe w przygotowaniu, do tego naprawdę bardzo pożywne i zdrowe. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ziemniaki (350 g) 1 cebul... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...