DAL Z SOCZEWICY

DAL Z SOCZEWICY

DAL Z SOCZEWICY

Dal to w języku hindi ogólne określenie na rośliny strączkowe - groch, fasolę, soczewicę, a także na potrawy z tych roślin przyrządzone.  Dal z soczewicy z ziemniakami i mleczkiem kokosowym, to aromatyczne i pyszne danie, które rozgrzeje Was w chłodniejsze wieczory. Dobrze doprawione przyprawami charakterystycznymi dla kuchni indyjskiej, jest pyszne i łatwe w przygotowaniu, do tego naprawdę bardzo pożywne i zdrowe.  SKŁADNIKI / 4 PORCJE 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 2-3 ziemniaki (350 g) 1 cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.