Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę na grilla lub do obiadu, idealnie pasuje do różnego rodzaju mięsiwa pieczonego lub smażonych. Będziemy potrzebować: 1 główka sałaty zielonej
Uwaga Babcia Gotujepaseczki o szerokości około 3 cm . Przygotowanie zalewy : Do garnka wlewam wodę , wino dodaję przyprawy : goździki , pieprz , cukier , ziele angielskie . Garnek stawiam na gazie i od momentu zagotowania gotuję 3 minuty na wolnym ogniu pod przykryciem- . Gotową zalewę odstawiam do wystudzenia – śledzie będę zalewała zimną zalewą . Przygotowanie pozostałych składników : Cebulę przekrawam na pół i kroję w cienkie pół plasterki . Pokrojoną(...)odstawiam do lodówki na około 48 godzin . Po tym czasie śledzie są gotowe . Śledzie marynowane w winie z cytryną są gotowe , są delikatne w smaku . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia Ewa
Uwaga Babcia Gotujeruskie , pyszne mięciutkie z dodatkiem serka topionego , często dodaję go właśnie do pierogów , podkręca fajnie smak farszu :) Jeśli macie ochotę na michę pierogów to zapraszam :) Składniki na ciasto według Ewy Wachowicz : ½ kg mąki 1 jajko ok. 1 szklanki gorącej wody 1 łyżka masła szczypta soli Mój farsz : 300 g sera białego chudego zmielonego 4 trójkąciki serka(...)Vegetą i pieprzem , dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na 2, 3 mm , wycinać koła , nakładać farsz i w koło dobrze zlepiać. W garnku zagotować osoloną wodę , wrzucać partiami pierogi , gotować około 4 minut od wypłynięcia . Następnie przekładamy na sitko i przelewamy zimna wodą . Pierożki można polać masłem z usmażoną cebulką , lub podawać ze śmietaną. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliużyłam Gellwe i był dobry) 1 budyń waniliowy w proszku na 0,5 l. mleka 3 łyżki wiórków kokosowych (nie są wyczuwalne, mają za zadanie zagęścić masę, można zastąpić ew. mąką) kilka kropli zapachu migdałowego Dodatkowo ok. 300 g truskawek, średniej wielkości, pokrojone na pół (ilość wg uznania) płatki migdałowe, opcjonalnie Przygotowanie Ciasto kruche . Wszystkie składniki na ciasto zagnieść(...)nierówne części i włożyć do dwóch torebek foliowych, wstawić do zamrażarki na czas przygotowania budyniu. Masa budyniowa. Zagotować 3 szkl. mleka, a w 0.5 szkl. rozmieszać dwa budynie. Na gotujące się mleko wlać mieszankę, dodać wiórki (jeśli masa jest za rzadka) oraz aromat. Zagotować, aż budyń zacznie bulgotać i pojawią się bąbelki. Odstawić do lekkiego ostudzenia. Pieczenie. Większą część ciasta
coolinarnastrefa.blogspot.comPrzepisów na pasty z papryki mamy dużo. Od dłuższego czasu przymierzałam się do zrobienia takiego smarowidła. Ponieważ czas przetworów aktywny , więc każdy nawet w pracy czym
W kuchennym oknie EwyZapewne w każdym możliwym miejscu króluje grill. Pogoda w sumie dopisała. Mam nadzieję, że korzystacie w przepisów prezentowanych na blogu. Dzisiaj dla odmiany od grillowanych dań
Smaki EwyWitam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę z szynką, porem i selerem. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna. Będziemy potrzebować: 1 puszka kukurydzy 400 g 1 słoik
Uwaga Babcia Gotujeosuszoną pierś z kurczaka kroję w nie za dużą kostkę. Listki bazylii drobno siekam. Czosnek kroję w drobniutką kostkę. Żółty ser ścieram na tarce o grubych oczkach . Teraz gotuję makaron według przepisu na opakowaniu, tak żeby dodać gorący makaron do sosu. Na rozgrzanym oleju na patelni smażę do miękkości pierś z kurczaka (około 15 minut) pod koniec smażenia doprawiam solą(...)minuty. Do tak przygotowanego sosu dodaję gorący makaron, mieszam – danie jest gotowe. Na talerzu makaron posypuję żółty serem. Makaron ze szparagami jest gotowy można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Uwaga Babcia GotujeByło już leczo z cukinii i bakłażana, dzisiaj przedstawiam leczo z pieczonej papryki z dodatkiem mięsa z kurczaka i kiełbasą. Dzięki temu, że papryka zostaje
Smaki EwyDynia jest obecnie wszędzie i warto to wykorzystać. Tym razem proponuję tartę z dynią przepisu Jamesa Olivera - słodka i pyszna :) Ciasto: 200 g mąki tortowej
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Lubię zupy kremy. Uwielbiam wręcz! Mają tę niewątpliwą zaletę, że robi się je naprawdę szybko i zawsze, naprawdę zawsze jest w domu coś, czego można użyć
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Zaczęłam doceniać, szynkowar , który od roku stał w szafce. Jednak inspiracja z waszych blogów sprawiła, że dzisiaj powstał domowy wyrób. Mielonka. Pyszna, zdrowa, dlatego już mam
W kuchennym oknie EwyCiasto w sam raz na weekendowy podwieczorek przy kawie. Placki miodowe, połączone z biszkoptem i masą budyniową. Doskonała rozkosz dla naszego podniebienia. Polecam. SKŁADNIKI Placki miodowe
W kuchennym oknie EwyWitam serdecznie Propozycja na pyszny i prosty w przygotowaniu chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem. Tak przygotowany chłodnik idealnie nadaje się do podania podczas upałów, jest orzeźwiający
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę z białej rzodkwi z twarogiem, jest bardzo zdrowa i lekka. Można ją podawać samą lub do wędliny. Idealnie nadaje się
Uwaga Babcia Gotuje