Makaron pełnoziarnisty do tego szpinak to wersja dietetyczna, do tego bardzo smaczna. Danie dla zabieganych, szybkie i zdrowe. Polecam. SKŁADNIKI dla dwóch trzech osób 1/2 opakowania
W kuchennym oknie EwyTruskawki królują w naszych przepisach. Sezon trwa i należy je wykorzystać maksymalnie. Ciasta, musy, konfitury, dżemy, desery itp. U mnie na blogu przepis na zupę owocową
W kuchennym oknie EwyKiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy jeść kaszę jaglaną, bowiem ma bardzo dużo dobrych właściwości. Przede wszystkim przywraca równowagę kwasowo - zasadowa w
W kuchennym oknie EwyIndyka przerabiałam na rożne sposoby, jednak to danie jest naprawdę smaczne .PolecamSKŁADNIKI:1 kg filetu z indyka30 dag grzybów świeżych lub mrożonychgarść suszonej żurawiny1 łyżka przyprawy
W kuchennym oknie EwyBardzo proste i szybkie danie. A jeżeli lubimy tuńczyka to doskonałe w smaku.Dlaczego makaron pełnoziarnisty? Odpowiedź jest prosta. Zawiera wszystkie składniki, które występują w ziarnie
W kuchennym oknie EwyPostawiłam znak zapytania w tytule posta, ponieważ sos, który zrobiłam w żaden sposób nie pasował mi do ryby. Ale to tylko moje myślenie, które szybko
W kuchennym oknie EwyTaka szybka sałatka wystarczy ,że w zapasie mamy opakowanie tortellini. U mnie wydanie z mięsem, więc do środka już nie dawałam szynki.Sałatka wzbogacona smakiem kukurydzy
W kuchennym oknie EwyDzisiaj pierogi na słodko, z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, z dodatkiem cukru waniliowego, rodzynek, z pysznym musem truskawkowym - ja używałam swoich truskawek mrożonych, które przed
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieMięsa pieczone przygotowane samodzielnie, na pewno każdemu smakują. Wiemy, co jemy. U mnie dzisiaj na blogu schab pieczony przyrządzony nieco inaczej niż zawsze prezentowałam. Przepis bardzo
W kuchennym oknie EwyO tym, że ryby są zdrowe - niejednokrotnie pisałam. Dzisiaj prezentuję rybę w połączeniu z kaparami. Połączenie jest idealne. Warto spróbować. Składniki: Dowolna ilość łososia Sól Ziołowa
Smaki EwyDżem pomidorowy. Owszem - brzmi magicznie, ale tak samo smakuje! Słysząc o dżemie z pomidorów byłam bardzo zdziwiona, że takowy istnieje, jednak odkrycie go jest naprawdę wielką
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!lekko strawna :) Składniki : 1 kg wątróbek drobiowych 4 ziemniaki 3 spore jabłka 1-2 cebule ziele angielskie liść laurowy kolendra ziarna domowa vegeta pieprz majeranek ew czosnek niedźwiedzi ew. łyżka masła ok 2 litrów wody Wykonanie : Wodę wlewamy do garnka Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę - wrzucamy do wody razem z zielem angielskim,liściem laurowym, cebulą pokrojoną w kostkę(...)błonek i żółci wątróbkę - można ją wcześniej wymoczyć również w mleku możemy również dodać łyżkę masła Jabłka kroimy w sporą kostkę i wrzucamy do reszty Całość gotujemy do miękkości Ziarna kolendry ucieramy w moździerzu (jeśli nie mamy można je rozgnieść wałkiem lub tłuczkiem ) dodajemy do zupy razem z majerankiem i pieprzem - doprawiamy do smaku . Smacznego
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęłyżki imbiru w proszku (wg oryginalnego przepisu świeży ale nie miałem) 2 łyżeczki kuminu 1 łyżka tymianku 0,5 łyżeczki kardamonu 2 łyżeczki kurkumy 1 lyżeczka mielonego cynamonu sól ew natka pietruszki i kolendra do podania Jak robimy : Kurczaka kroimy w kostkę, bataty również Kurczaka suszymy i marynujemy w mieszance soli, pokrojonej drobno czilli, kurkumą, imbirem, czosnkiem, cynamonem i oliwą(...)oleju kokosowym przez 10 minut, a następnie dodajemy bataty i smażymy dalej na srednim ogniu przez kolejne 10 minut. Dodajemy kardamon, kumin, tymianek i zalewamy bulionem. Gotujemy 10 minut kolejne. Zalewamy mleczkiem kokosowym, zmniejszamy ogień i gotujemy 10 minut - kontrolowac czy bataty są miękkie. Dodać passatę pomidorową i gotować aż sos zgęstnieje. Gotowe, Podajemy z ryżem. Można
Snejkusiowe Przepisybardzo ^^ i zaraz weekend :D Przepis: 25-30g daktyli (5-6sztuk) + 40-50ml wrzątku 2 łyżki mielonych płatków owsianych (ok.20g) 2 łyżeczki mocnego kakao ew. łyżeczka mąki kokosowej cynamon 40g kaszy jaglanej 2-3 łyżki kakao 1/2 banana łyżka mąki kokosowej(ok.15g) coś do posłodzenia cynamon Daktyle kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem(...)gładką masę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia. Kaszę gotujemy ze szklanką wody. Studzimy. Miksujemy z bananem. Dodajemy mąkę kokosową, kakao i słodzimy. Masa ma być gęsta. Przekładamy na wcześniej przygotowany spód, wyrównujemy i dociskamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin
More food, love and dreamsmój sprzęt wykorzystywać częściej niż tylko do bulionu:) Polecam! Scroll down for recipe in English Glazurowany boczek z szybkowaru (3-4 porcje) Składniki: 3 dymki, tylko zielone części (ew. zielone listki pora) 2,5 cm kawałek imbiru, obrany i pokrojony w cienkie plasterki 1 łyżka oleju roślinnego 900 g kawałek boczku ze skórą ¼ szklanki sake ½ szklanki wody ½ szklanki mirinu(...)garnku szybkowara rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż boczek i obsmaż z każdej strony do zarumienia. Wlej tyle wody by przykryła mięso, włóż dymkę i imbir, załóż pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 35 minut. Następnie zdejmij pokrywę (uprzednio wypuszczając parę) i odcedź mięso. Dymkę i imbir możesz już wyrzucić, a mięso umyj pod bieżącą wodą. Włóż boczek ponownie
karmelowy