duszona kapusta - 2562 przepisów (strona:77/171)

Pizzoccheri, czyli co pysznego zrobić z bigosem 176

Przepis na pizzoccheri W średnim garnku rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie dodajemy czosnek i ziemniaki. Kiedy się lekko podsmażą dodajemy kapustę, pieprz i szałwię. W czasie kiedy warzywa się duszą gotujemy makaron (tak by był al dente). Przed samym podaniem mieszamy makaron z warzywami i serem. Podajemy na ciepło.   Lubisz moje wpisy? Bądź

Ugotowane pozamiatane
POTRAWKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KAPUSTY I BOBU W SOSIE KOPERKOWO - CZOSNKOWYM 117

łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Kapustę, ziemniaki i cebulę kroimy (cebulę dosyć drobno). Ziemniaki i cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnie i chwilę podsmażamy. Dodajemy kapustę i bób, podlewamy małą ilością wody i przykrywamy. Dusimy do miękkości co jakiś czas sprawdzając, czy woda całkowicie nie wyparowała (innymi słowy - dbamy, by nam się danie nie przypaliło). Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone

Jeść, by żyć w zdrowiu
Lekka modra kapusta duszona z jabłkami i gruszkami 149

czasu do czasu. Kiedy całość miękka, dodać odrobinę octy winnego, aby dokwasić ewentualnie kapustę do smaku.  Podawać jako dodatek do drugiego dania. Taka kapusta pasuje między innymi do pieczonych mięs lub mięs duszonych w ciemnym sosie

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZORZA po metamorfozach, groch z kapustą 176

gotuję od razu większą ilość i zamrażam lub robię humus). Kapustę drobno posiekaj (np. za pomocą blendera). W garnku rozgrzej olej lub masło, wrzuć kapustę, majeranek i kminek, wlej kilka łyżek wody i duś do miękkości (kilkanaście minut). Następnie dodaj pozostałe przyprawy, ciecierzycę i wymieszaj. Od niedawna w rzeszowskiej  ZORZY  (prawdziwym "kinie z duszą") do dyspozycji widzów jest

Qlinarnie i Qlinarnie
Karkówka na kiszonej kapuście 174

stron. Do garnka wykładamy kapustę i podsmażoną karkówkę. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i marchew. Dodajemy ponadto niewielką ilość miodu dla złagodzenia kwaśności kapusty i podkręcenia smaku. Podlewamy małą ilością wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Kulebiak z kapustą i grzybami. 152

się moczyły). Smażyć do czasu, aż odparuje nadmiar płynu. Kapustę kiszoną przepłukać wodą, jeśli jest zbyt kwaśna i poszatkować. Do garnka włożyć farsz grzybowy oraz kapustę, wlać wodę, w której moczyły się grzyby i dusić przez około 40 minut. W razie konieczności dolać jeszcze przegotowanej wody. Doprawić do smaku. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, na to wyłożyć przestudzony farsz

zadanie-gotowanie
ETLİ LAHANA SARMASI, czyli tureckie gołąbki 116

Wymieszać wszystkie składniki farszu w misce. Rozłożyć jeden liść i położyć trochę farszu. Zwijać gołąbki. W garnku z szerokim dnem, najpierw rozłożyć pokrojone niewykorzystane liście kapusty, potem gołąbki. Przykryć najpierw talerzem, a potem przykrywką. Dusić we własnym sosie, aż do wyparowania wody. Jeśli potrzeba dolać wrzącej wody. Podawać z jogurtem z czosnkiem. Artykuł ETLİ LAHANA SARMASI, czyli tureckie gołąbki pochodzi

Tureckie Przepisy
Domowe gołąbki 132

środka, a całość rolujemy. Przygotowane gołąbki wkładamy do rondla wyłożonego niepotrzebnymi liśćmi kapusty tak, aby zwinięta cześć była pod spodem. Zalewamy całość wodą z gotowania kapusty dodajemy odrobinę margaryny, przykrywamy warstwą liści i całość dusimy w piekarniku około 2 godz. Część gołąbków można zamrozić, pozostałe smażymy na maśle aż się zrumienią. Wyciągamy na miskę, dolewamy bulionu i dodajemy koncentrat. Zaklepujemy

Gotowanie moimi oczami
Łazankowe piramidki 197

samej wodzie w której się moczyły,odcisnąć pokroić drobniutko w kostkę. Cebulę obrać posiekać zeszklić na oleju,dodać ugotowane i pokrojone grzyby oraz kapustę,doprawić do smaku solą pieprzem oraz szczyptą majeranku,dusić około 10 minut pod przykryciem. Okrągłe kamionkowe kokilki natłuścić lekko olejem układać warstwowo makaron i farsz formując piramidki,wstawić do nagrzanego piekarnika i podgrzać gorące wykładać

Wanilia i Kardamon
Młoda kapusta z kminkiem 140

paski, opłukać, osączyć z wody. W głębokiej dużej patelni rozgrzać oliwę. Cebulę wraz z czosnkiem  poddusić na patelni ok 3 minut, dodać masło, kapustę, sól, pieprz i  kminek. Można dorzucić łyżkę rodzynek.  Dusić ok 12 min. pod przykryciem, lub do czasu aż będzie wystarczająco miękka, co jakiś czas mieszając. Doprawić solą i pieprzem Smacznego

Stare Gary
Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem 82

śląskie 2 łyżki masła 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować. W rondlu roztopić masło i dodać kapustę, pokrojoną w plasterki marchewkę,cukier, sól, pieprz i dusić. Dolać 1/2 szklanki wody, pokrojoną w kostkę kiełbasę, posiekany szczypiorek i koperek. Dusić do miękkości. Podawać na gorąco z ziemniakami

O kuchni z uczuciem
Kurczak w jarzynce + film 109

oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku pieprz cytrynowy sól przepis Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach .Pora i cebulę drobno kroimy , kapustę włoską szatkujemy. Całą włoszczyznę wrzucamy na patelnię i dusimy na  tłuszczu na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy solą , pieprzem cytrynowym i czosnkiem granulowanym .Gdy jarzyny zmiękną odstawiamy patelnię z ognia

Smakowite Dania
Bigos z kapusty mieszanej 235

połączyć.3. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju, dodać do kapusty. Dodać też kminek.4. Kiełbasę pokroić w półplasterki, obsmażyć na rumiano i dodać do kapusty.5. Do kapusty dodać koncentrat pomidorowy, dodać przyprawy i jeszcze chwilę dusić.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
ZUPA Z CZERWONEJ KAPUSTY 194

garnku rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę posypując 1 łyżką cukru, po około 3 minutach dodajemy jabłka i podsmażamy do miękkości. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy, gotową kapustę wrzucamy do garnka z cebulą i jabłkiem. Całość dusimy około 5 minut i dodajemy ocet winny, 1 łyżeczkę przyprawy "Kucharek" i szczyptę pieprzu. Podduszamy 10 minut, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie

Mentor Smaku
Roladki schabowe z kiszoną kapustą i kurkami - kategoria mięso 209

gotować około 30 minut. Odcedzić. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Podsmażyć na odrobinie oleju wraz z posiekaną cebulą.  1/3 odłożyć, do reszty dodać kapustę kiszoną, posiekany szczypior i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, pokroić na cienkie plastry. Każdy kotlet cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania